Ухвала
від 27.03.2020 по справі 520/8139/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/8139/19

Провадження № 1-кс/947/3265/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.03.2020 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі с/з ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про накладення арешту на майно, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019160000000026 від 14.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 332, ч.4 ст.358 КК України

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання слідчого, Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019160000000026 від 14.01.2019, за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332, ч. 4 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2017 року по теперішній час ОСОБА_5 , організувала на території міста Одеси та Одеської області незаконну схему, спрямовану на незаконне переправлення через державний кордон України осіб громадянства східних країн, шляхом надання порад, засобів та усунення перешкод щодо його вчинення, з корисливих мотивів.

Так, приблизно наприкінці 2017 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 , з метою подальшої реєстрації юридичної особи та внесення до її статуту недостовірних відомостей, які можуть бути використані за-для отримання іноземцями дозвільних документів на працевлаштування та в`їзд в Україну, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, ввійшовши у довіру до громадянки ОСОБА_6 , скориставшись довірчими відносинами, шахрайським шляхом, заволоділа копією її паспорту громадянина України та карткою обліку платника податків, які остання йому добровільно передала, не будучи обізнаною про подальшу мету їх використання.

В подальшому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в невстановлені досудовим розслідуванням час та місці передала копії зазначених, отриманих у ОСОБА_6 , документів із анкетними даними останньої ОСОБА_5 для їх використання при державній реєстрації змін до юридичних осіб.

Далі, 19 січня 2018 року, ОСОБА_5 , з метою реалізації свого злочинного плану, спрямованого на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, діючи від свого імені, заздалегідь знаючи про відсутність наміру подальшого здійснення будь-якої господарської діяльності, надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи: Заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи ТОВ «КОШЕН», код ЄДРПОУ 41878869, із зазначенням юридичної адреси: м. Одеса, вул. Грецька, 1, яка не відповідає дійсності; протокол №1 загальних зборів засновників ТОВ «КОШЕН»; статут ТОВ «КОШЕН» із зазначенням заздалегідь недостовірних, видуманих відомостей про мету та предмет діяльності зазначеного Товариства.

На підставі зазначених документів, наданих ОСОБА_5 , державним реєстратором ОСОБА_7 , 19.01.2018 було здійснено відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за №1_556_065032, та створено юридичну особу.

В подальшому ТОВ «КОШЕН» не здійснювало будь-якої господарської та іншої економічної діяльності, та по теперішній час не мало будь-яких основних та додаткових засобів здійснення такої діяльності, а використовувалося лише для фіктивного працевлаштування іноземців, тимчасового включення їх до переліку засновників Товариства.

Так, за час існування ТОВ «КОШЕН», починаючи з 15.02.2018 по теперішній час, на підставі заяв ОСОБА_5 про реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, протоколів Загальних зборів учасників ТОВ «КОШЕН», а також нових редакцій статуту ТОВ «КОШЕН», було здійснено ряд змін до Статуту щодо засновників зазначеної юридичної особи.

Приблизно наприкінці квітня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням невстановлений, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, зустрілася із громадянином Туреччини ОСОБА_8 , якому запропонувала допомогти отримати робочу візу категорії «D», який буде підставою для подальшого перетину державного кордону України, та отримати посвідку про право тимчасового проживання в Україні, на що останній відповів своєю згодою.

Діючи з метою реалізації зазначеного злочинного плану, який передбачав внесення завідомо недостовірних відомостей в офіційні документи та надання їх посадовим особам органів державної влади, 24 квітня 2018 року, ОСОБА_5 надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи, на підставі яких ОСОБА_8 було включено до складу засновників ТОВ «КОШЕН», а саме: заяву про державну реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, протокол Загальних зборів учасників ТОВ «КОШЕН», згідно якого громадянка ОСОБА_6 була призначена на посаду директора ТОВ «КОШЕН», що не відповідає дійсності у зв`язку з тим, що остання навіть не знала і не могла знати про вчинення відносно неї відповідних дій, та був включений до складу засновників товариства громадянин Туреччини ОСОБА_8 , а також статут (в новій редакції) ТОВ «КОШЕН».

Далі, 25 квітня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, ОСОБА_5 , з метою отримання дозволу про використання праці іноземців в Україні громадянином Туреччини ОСОБА_8 , та подальшого отримання на його підставі робочої візи категорії «D» (документа, який є підставою для безперешкодного перетину державного кордону України), видаючи себе за представника ОСОБА_6 , як директора ТОВ «КОШЕН», усвідомлюючи суспільну небезпечність та протиправність своїх дій, надала до Одеського обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 03491435) Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, розташованого в м. Одесі по вул. Адмірала Лазарєва, 10, завідомо підроблені офіційні документи: заяву про отримання дозволу на застосування праці іноземця громадянина Туреччини ОСОБА_8 , виконаної від імені директора ТОВ «КОШЕН» ОСОБА_6 , а також копію проекту контракту з працівником ОСОБА_8 , засвідчену від імені директора ТОВ «КОШЕН» ОСОБА_6 ..

На підставі зазначених підроблених документів ОСОБА_5 отримала дозвіл на застосування праці громадянина Туреччини ОСОБА_8 для роботи на посаді директора ТОВ «КОШЕН», який було видано на ім`я зазначеної юридичної особи відповідно до наказу №146 від 03.05.2018 директора Одеського обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України.

Зазначений дозвіл на застосування праці іноземця в Україні ОСОБА_5 у невстановлені спосіб та місці передала громадянину Туреччини ОСОБА_8 , який на його підставі отримав документ, який є підставою для перетину державного кордону України візу типу «D» №(М) Y02666679.

В подальшому, громадянин Туреччини ОСОБА_8 , на підставі зазначеного документу візи типу «D» №(М) Y02666679, 16 травня 2018 року перетнув державний кордон України у напрямку «в`їзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ОHY288 СТАМБУЛ-ОДЕСА, та 25 травня 2018 року перетнув державний кордон України у напрямку «виїзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ОHY289 ОДЕСА-СТАМБУЛ.

Крім того, приблизно наприкінці квітня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням невстановлений, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, зустрілася із громадянином Туреччини ОСОБА_9 , якому запропонувала допомогти отримати робочу візу категорії «D», який буде підставою для подальшого перетину державного кордону України, та отримати посвідку про право тимчасового проживання в Україні, на що останній відповів своєю згодою.

Діючи з метою реалізації зазначеного злочинного плану, який передбачав внесення завідомо недостовірних відомостей в офіційні документи та надання їх посадовим особам органів державної влади, 26 квітня 2018 року, ОСОБА_5 надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи, на підставі яких ОСОБА_10 було включено до складу засновників ТОВ «КОШЕН», а саме: заяву про державну реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань; протокол Загальних зборів учасників ТОВ «КОШЕН», а також статут (в новій редакції) ТОВ «КОШЕН»; підроблену довіреність від імені ОСОБА_6 , як директора ТОВ «КОШЕН» (яка не знала та не могла знати про вчинення зазначених дій) на представництво інтересів у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління державної реєстрації Юридичного департаменту ОМР ОСОБА_5 ..

Далі, того ж дня, 26 квітня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, ОСОБА_5 , з метою отримання дозволу про використання праці іноземців в Україні громадянином Туреччини ОСОБА_10 , та подальшого отримання на його підставі робочої візи категорії «D» (документа, який є підставою для безперешкодного перетину державного кордону України), видаючи себе за представника ОСОБА_6 , як директора ТОВ «КОШЕН», усвідомлюючи суспільну небезпечність та протиправність своїх дій, надала до Одеського обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 03491435) Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, розташованого в м. Одесі по вул. Адмірала Лазарєва, 10, завідомо підроблені офіційні документи: заяву про отримання дозволу на застосування праці іноземця громадянина Туреччини ОСОБА_10 , виконаної від імені директора ТОВ «КОШЕН» ОСОБА_6 , а також копію проекту контракту з працівником ОСОБА_10 , засвідчену від імені директора ТОВ «КОШЕН» ОСОБА_6 ..На підставі зазначених підроблених документів ОСОБА_5 отримала дозвіл на застосування праці громадянина Туреччини ОСОБА_10 для роботи на посаді менеджера в оптовій торгівлі ТОВ «КОШЕН», який було видано на ім`я зазначеної юридичної особи відповідно до наказу №146 від 03.05.2018 директора Одеського обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України.Зазначений дозвіл на застосування праці іноземця в Україні ОСОБА_5 у невстановлені спосіб та місці передала громадянину Туреччини ОСОБА_10 , який на його підставі отримав документ, який є підставою для перетину державного кордону України візу типу «D» №(М) Y00062620.В подальшому, громадянин Туреччини ОСОБА_8 , на підставі зазначеного документу візи типу «D» №(М) Y00062620, 17 травня 2018 року перетнув державний кордон України у напрямку «в`їзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом AUI720 СТАМБУЛ-ОДЕСА, та 25 травня 2018 року перетнув державний кордон України у напрямку «виїзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ОHY289 ОДЕСА-СТАМБУЛ.

Крім того, 04 січня 2018 року, ОСОБА_5 , з метою реалізації свого злочинного плану, спрямованого на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, діючи від свого імені, заздалегідь знаючи про відсутність наміру подальшого здійснення будь-якої господарської діяльності, надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи: Заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи ТОВ «РЕБДИНГ», код ЄДРПОУ 41850335, із зазначенням юридичної адреси: м. Одеса, вул. Грецька, 1, яка не відповідає дійсності; протокол №1 загальних зборів засновників ТОВ «РЕБДИНГ»; статут ТОВ «РЕБДИНГ» із зазначенням заздалегідь недостовірних, видуманих відомостей про мету та предмет діяльності зазначеного Товариства.

На підставі зазначених документів, наданих ОСОБА_5 , державним реєстратором ОСОБА_7 , 19.01.2018 було здійснено відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за №1_556_064889_40, та створено юридичну особу.

В подальшому ТОВ «РЕБДИНГ» не здійснювало будь-якої господарської та іншої економічної діяльності, та по теперішній час не мало будь-яких основних та додаткових засобів здійснення такої діяльності, а використовувалося лише для фіктивного працевлаштування іноземців, тимчасового включення їх до переліку засновників Товариства.Так, за час існування ТОВ «РЕБДИНГ», починаючи з 04.01.2018 по теперішній час, на підставі заяв ОСОБА_5 про реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, протоколів Загальних зборів учасників ТОВ «РЕБДИНГ», а також нових редакцій статуту ТОВ «РЕБДИНГ», було здійснено ряд змін до Статуту щодо засновників зазначеної юридичної особи, в тому числі щодо її виключення зі складу засновників зазначеного товариства.

Приблизно наприкінціквітня 2018року,більш точнийчас досудовимрозслідуванням невстановлений,у невстановленомудосудовим розслідуванняммісці,зустрілася ізгромадянами Туреччини ОСОБА_11 та ОСОБА_12 ,яким запропонуваладопомогти отриматиробочу візукатегорії «D»,який будепідставою дляподальшого перетинудержавного кордонуУкраїни,та отриматипосвідку проправо тимчасовогопроживання вУкраїні,на щоостанні відповілисвоєю згодою.

Діючи з метою реалізації зазначеного злочинного плану, який передбачав внесення завідомо недостовірних відомостей в офіційні документи та надання їх посадовим особам органів державної влади, 25 квітня 2018 року, ОСОБА_5 надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи, на підставі яких ОСОБА_11 та ОСОБА_12 було включено до складу засновників ТОВ «РЕБДИНГ», та на посаду директора зазначеного товариства призначено ОСОБА_6 , а саме: заяву про державну реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, протокол Загальних зборів учасників ТОВ «РЕБДИНГ», згідно якого громадянка ОСОБА_6 була призначена на посаду директора ТОВ «РЕБДИНГ», що не відповідає дійсності у зв`язку з тим, що остання навіть не знала і не могла знати про вчинення відносно неї відповідних дій, та були включені до складу засновників товариства громадяни Туреччини ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , а також статут (в новій редакції) ТОВ «РЕБДИНГ».

Далі, 25 квітня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, ОСОБА_5 , з метою отримання дозволу про використання праці іноземців в Україні громадянином Туреччини ОСОБА_12 , та подальшого отримання на його підставі робочої візи категорії «D» (документа, який є підставою для безперешкодного перетину державного кордону України), видаючи себе за представника ОСОБА_6 , як директора ТОВ «РЕБДИНГ», усвідомлюючи суспільну небезпечність та протиправність своїх дій, надала до Одеського обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 03491435) Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, розташованого в м. Одесі по вул. Адмірала Лазарєва, 10, завідомо підроблені офіційні документи: заяву про отримання дозволу на застосування праці іноземця громадянина Туреччини ОСОБА_12 , виконаної від імені директора ТОВ «РЕБДИНГ» ОСОБА_6 , а також копію проекту контракту з працівником ОСОБА_12 , засвідчену від імені директора ТОВ «РЕБДИНГ» ОСОБА_6 ..

Далі, 26 квітня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, ОСОБА_5 , видаючи себе за представника ОСОБА_6 , як директора ТОВ «РЕБДИНГ», усвідомлюючи суспільну небезпечність та протиправність своїх дій, надала до Одеського обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 03491435) Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, розташованого в м. Одесі по вул. Адмірала Лазарєва, 10, завідомо підроблені офіційні документи: заяву про отримання дозволу на застосування праці іноземця громадянина Туреччини ОСОБА_11 , виконаної від імені директора ТОВ «РЕБДИНГ» ОСОБА_6 , а також копію проекту контракту з працівником ОСОБА_11 , засвідчену від імені директора ТОВ «РЕБДИНГ» ОСОБА_6 ..

На підставі зазначених підроблених документів ОСОБА_5 отримала дозволи на застосування праці громадян Туреччини ОСОБА_11 для роботи менеджера (управителя) в оптовій торгівлі та ОСОБА_12 для роботи на посаді директора ТОВ «РЕБДИНГ», які було видано на ім`я зазначеної юридичної особи відповідно до наказу №146 від 03.05.2018 директора Одеського обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України.

Вказані дозволи на застосування праці іноземця в Україні ОСОБА_5 у невстановлені спосіб та місці передала громадянам ОСОБА_13 , який на підставі свого дозволу отримав документ, який є підставою для перетину державного кордону України візу типу «D» №(М) НОМЕР_1 , та ОСОБА_12 , який на підставі свого дозволу отримав візу типу «D» №(М) НОМЕР_2 .

В подальшому, громадянин Туреччини ОСОБА_11 , на підставі зазначеного документу візи типу «D» №(М) Y02666678, 16 травня 2018 року перетнув державний кордон України у напрямку «в`їзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ОHY288 СТАМБУЛ-ОДЕСА.

В подальшому, громадянин Туреччини ОСОБА_12 , на підставі зазначеного документу візи типу «D» №(М) Y02666677, 21 травня 2018 року перетнув державний кордон України у напрямку «в`їзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ОHY288 СТАМБУЛ-ОДЕСА.

Крім того,приблизно напочатку січня2019року,більш точнийчас досудовимрозслідуванням невстановлений,у невстановленомудосудовим розслідуванняммісці,зустрілася ізгромадянином Туреччини ОСОБА_14 ,якому запропонуваладопомогти отриматиробочу візукатегорії «D»,який будепідставою дляподальшого перетинудержавного кордонуУкраїни,та отриматипосвідку проправо тимчасовогопроживання вУкраїні,на щоостанній відповівсвоєю згодою.

Діючи з метою реалізації зазначеного злочинного плану, який передбачав внесення завідомо недостовірних відомостей в офіційні документи та надання їх посадовим особам органів державної влади, 11 січня 2019 року, ОСОБА_5 надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи, на підставі яких ОСОБА_14 було включено до складу засновників ТОВ «РЕБДИНГ», а саме: заяву про державну реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, протокол Загальних зборів учасників ТОВ «РЕБДИНГ», а також статут (в новій редакції) ТОВ «РЕБДИНГ».

Того ж дня, 11 січня 2019 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, ОСОБА_5 , з метою отримання дозволу про використання праці іноземців в Україні громадянином Туреччини ОСОБА_14 , та подальшого отримання на його підставі робочої візи категорії «D» (документа, який є підставою для безперешкодного перетину державного кордону України), видаючи себе за представника ОСОБА_6 , як директора ТОВ «РЕБДИНГ», усвідомлюючи суспільну небезпечність та протиправність своїх дій, надала до Одеського обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 03491435) Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, розташованого в м. Одесі по вул. Адмірала Лазарєва, 10, завідомо підроблені офіційні документи: заяву про отримання дозволу на застосування праці іноземця громадянина Туреччини ОСОБА_14 , виконаної від імені директора ТОВ «РЕБДИНГ» ОСОБА_6 , а також копію проекту контракту з працівником Кахраман Фуркан Реджеп, засвідчену від імені директора ТОВ «РЕБДИНГ» ОСОБА_6 ..

На підставі зазначених підроблених документів ОСОБА_5 отримала дозвіл на застосування праці громадянина Туреччини ОСОБА_14 для роботи на посаді директора ТОВ «РЕБДИНГ», які було видано на ім`я зазначеної юридичної особи відповідно до наказу №12 від 17.01.2019 директора Одеського обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України.

Вказані дозволи на застосування праці іноземця в Україні ОСОБА_5 у невстановлені спосіб та місці передала громадянину Туреччини ОСОБА_14 , який на підставі свого дозволу отримав документ, який є підставою для перетину державного кордону України візу типу «D» №Y06460133.

В подальшому, громадянин Туреччини ОСОБА_14 , на підставі зазначеного документу візи типу «D» №Y06460133, 24 січня 2019 року перетнув державний кордон України у напрямку «в`їзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ТHY463 СТАМБУЛ-ОДЕСА, а також 24 січня 2019 року перетнув державний кордон України у напрямку «виїзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ТHY468 СТАМБУЛ-ОДЕСА

Крім того, приблизно у січні 2019 року, більш точний час досудовим розслідуванням невстановлений, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, зустрілася із громадянином Туреччини ОСОБА_15 , якому запропонувала допомогти отримати робочу візу категорії «D», який буде підставою для подальшого перетину державного кордону України, та отримати посвідку про право тимчасового проживання в Україні, на що останній відповів своєю згодою.

Діючи з метою реалізації зазначеного злочинного плану, який передбачав внесення завідомо недостовірних відомостей в офіційні документи та надання їх посадовим особам органів державної влади, 25 січня 2019 року, ОСОБА_5 надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи, на підставі яких ОСОБА_15 було включено до складу засновників ТОВ «КОШЕН», а саме: заяву про державну реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань; протокол Загальних зборів учасників ТОВ «КОШЕН», а також статут (в новій редакції) ТОВ «КОШЕН»; підроблену довіреність від імені ОСОБА_6 , як директора ТОВ «КОШЕН» (яка не знала та не могла знати про вчинення зазначених дій) на представництво інтересів у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління державної реєстрації Юридичного департаменту ОМР ОСОБА_5 ..

Далі, 28 січня 2019 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, ОСОБА_5 , з метою отримання дозволу про використання праці іноземців в Україні громадянином Туреччини ОСОБА_15 , та подальшого отримання на його підставі робочої візи категорії «D» (документа, який є підставою для безперешкодного перетину державного кордону України), видаючи себе за представника ОСОБА_6 , як директора ТОВ «КОШЕН», усвідомлюючи суспільну небезпечність та протиправність своїх дій, надала до Одеського обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 03491435) Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, розташованого в м. Одесі по вул. Адмірала Лазарєва, 10, завідомо підроблені офіційні документи: заяву про отримання дозволу на застосування праці іноземця громадянина Туреччини ОСОБА_15 , виконану від імені директора ТОВ «КОШЕН» ОСОБА_6 , а також копію проекту контракту з працівником ОСОБА_15 , засвідчену від імені директора ТОВ «КОШЕН» ОСОБА_6 ..

На підставі зазначених підроблених документів ОСОБА_5 отримала дозвіл на застосування праці громадянина Туреччини ОСОБА_15 для роботи на посаді директора ТОВ «КОШЕН», який було видано на ім`я зазначеної юридичної особи відповідно до наказу №27 від 31.01.2019 директора Одеського обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України.

Зазначений дозвіл на застосування праці іноземця в Україні ОСОБА_5 у невстановлені спосіб та місці передала громадянину Туреччини ОСОБА_15 , який на його підставі отримав документ, який є підставою для перетину державного кордону України візу типу «D» №Y06460199.

В подальшому, громадянин Туреччини ОСОБА_15 , на підставі зазначеного документу візи типу «D» №Y06460199, 07 лютого 2019 року перетнув державний кордон України у напрямку «в`їзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ТHY 463 СТАМБУЛ-ОДЕСА, 11 лютого 2019 року перетнув державний кордон України у напрямку «виїзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ТHY470 ОДЕСА-СТАМБУЛ, 18 лютого 2019 року перетнув державний кордон України у напрямку «в`їзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ТHY 465 СТАМБУЛ-ОДЕСА, та 18 лютого 2019 року перетнув державний кордон України у напрямку «виїзд» у пункті пропуску ппр «Одеса» рейсом ТHY468 ОДЕСА-СТАМБУЛ.

Крім того, приблизно у середині 2017 року, більш точний час досудовим розслідуванням невстановлений, невстановлена досудовим розслідуванням особа, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_5 , з метою подальшої реєстрації юридичної особи та внесення до її статуту недостовірних відомостей, які можуть бути використані за-для отримання іноземцями дозвільних документів на працевлаштування та в`їзд в Україну, знаходячись у ПКіВ ім. Т.Г. Шевченка у м. Одесі, підійшла до ОСОБА_16 , та після чого, ввійшовши до неї у довіру, скориставшись довірчими відносинами, шахрайським шляхом, заволодів копією її паспорту громадянина України та карткою обліку платника податків, які остання йому добровільно передала, не розуміючи подальшу мету їх використання.

В подальшому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в невстановлені досудовим розслідуванням час та місці передала копії зазначених, отриманих у ОСОБА_16 , документів із анкетними даними останньої ОСОБА_5 для їх використання при реєстрації юридичної особи.

20 грудня 2017 року, ОСОБА_5 , з метою реалізації свого злочинного плану, спрямованого на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, діючи від імені та за довіреністю громадянина Турецької республіки Арісой ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заздалегідь знаючи про відсутність наміру подальшого здійснення будь-якої господарської діяльності, надала державному реєстратору ОСОБА_7 управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи: Заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи ТОВ «АРІСОЙ», код ЄДРПОУ 41821152, із зазначенням юридичної адреси: м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 76, оф. 3, яка не відповідає дійсності; довіреність від імені Арісой Маві Деніз; протокол №1 загальних зборів засновників ТОВ «АРІСОЙ», який містить завідомо недостовірні відомості про те, що ОСОБА_16 , яка не знала та не могла знати про вчинення зазначених дій та не давала на це згоди, призначена на посаду директора зазначеного Товариства; статут ТОВ «АРІСОЙ» із зазначенням заздалегідь недостовірних, видуманих відомостей про мету та предмет діяльності зазначеного Товариства.

На підставі зазначених документів, наданих ОСОБА_5 , державним реєстратором ОСОБА_7 , 20.12.2017 було здійснено відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за №15561020000064766, та створено юридичну особу.

В подальшому ТОВ «АРІСОЙ» не здійснювало будь-якої господарської та іншої економічної діяльності, та по теперішній час не мало будь-яких основних та додаткових засобів здійснення такої діяльності, а використовувалося лише для фіктивного працевлаштування іноземців, тимчасового включення їх до переліку засновників Товариства.

Так, за час існування ТОВ «АРІСОЙ», починаючи з 20.12.2017 по теперішній час, на підставі заяв ОСОБА_5 про реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, фіктивних протоколів Загальних зборів учасників ТОВ «АРІСОЙ», а також нових редакцій статуту ТОВ «АРІСОЙ», було здійснено ряд змін до Статуту щодо засновників зазначеної юридичної особи: 28.12.2017 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено: громадян Туреччини Шен Гюкер та ОСОБА_18 ; 03.01.2018 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено громадянина Туреччини ОСОБА_19 ; 09.01.2018 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено громадянина Туреччини ОСОБА_20 ; 11.01.2018 до складу засновників ТОВ АРІСОЙ» було включено громадянина Туреччини ОСОБА_21 ; 16.01.2018 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено громадян Туреччини ОСОБА_22 та ОСОБА_23 ; 19.01.2018 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено громадянина Туреччини ОСОБА_24 ; 31.01.2018 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено громадянина Туреччини ОСОБА_25 ; 15.02.2018 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено громадян Туреччини ОСОБА_26 та ОСОБА_27 ; 05.04.2018 до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ» було включено громадянина Туреччини ОСОБА_28 .

Приблизно на початку травня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням невстановлений, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, зустрілася із громадянином Туреччини ОСОБА_29 , якому запропонувала допомогти отримати робочу візу категорії «D», який буде підставою для подальшого перетину державного кордону України, та отриманти посвідку про право тимчасового проживання в Україні.

Діючи з метою реалізації зазначеного злочинного плану, який передбачав внесення завідомо недостовірних відомостей в офіційні документи та надання їх посадовим особам органів державної влади, ОСОБА_5 , 04 травня 2018 року, надала державному реєстратору ОСОБА_7 юридичного департаменту Одеської міської ради, розташованого по вул. Черняховського, 6 в м. Одесі, наступні документи, на підставі яких ОСОБА_29 було включено до складу засновників ТОВ «АРІСОЙ», а саме: заяву про реєстрацію змін відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, фіктивних протоколів Загальних зборів учасників ТОВ «АРІСОЙ», а також статут (в новій редакції) ТОВ «АРІСОЙ»; підроблену довіреність від імені ОСОБА_16 , як директора ТОВ «АРІСОЙ» (яка не знала та не могла знати про вчинення зазначених дій) на представництво інтересів у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління державної реєстрації Юридичного департаменту ОМР ОСОБА_5 ..

Далі, 05 травня 2018 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлений, ОСОБА_5 , з метою отримання дозволу про використання праці іноземців в Україні громадянином Туреччини ОСОБА_29 , та подальшого отримання на його підставі робочої візи категорії «D» (документа, який є підставою для безперешкодного перетину державного кордону України), видаючи себе за представника ОСОБА_16 , як директора ТОВ «АРІСОЙ», усвідомлюючи суспільну небезпечність та протиправність своїх дій, надала до Одеського обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 03491435) Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України, розташованого в м. Одесі по вул. Адмірала Лазарєва, 10, завідомо підроблені офіційні документи: заяву про отримання дозволу на застосування праці іноземця громадянина Туреччини ОСОБА_29 , виконаної від імені директора ТОВ «АРІСОЙ» ОСОБА_16 , яка була прийнята 05.05.2018 Одеським ОЦЗ, а також копії проекту контракту з працівником ОСОБА_30 , засвідченої від імені директора ТОВ «АРІСОЙ» ОСОБА_16 ..

На підставі зазначених підроблених документів ОСОБА_5 отримала дозвіл на застосування праці громадянина Туреччини ОСОБА_29 для роботи на посаді директора ТОВ «АРІСОЙ», який було видано на ім`я зазначеної юридичної особи відповідно до наказу №157 від 08.05.2018 директора Одеського обласного центру зайнятості Державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України.

Зазначений дозвіл на застосування праці іноземця в Україні ОСОБА_5 у невстановлені спосіб та місці передала громадянину Туреччини ОСОБА_29 , який на його підставі отримав документ, який є підставою для перетину державного кордону України візу категорії «D» № НОМЕР_3 .

В подальшому,громадянин Туреччини ОСОБА_29 ,на підставізазначеного документу візикатегорії «D»№Y00062641,29травня 2018року перетнувдержавний кордонУкраїни унапрямку «в`їзд» упункті пропускуппр «Одеса»рейсом THY465СТАМБУЛ-ОДЕСА,та 31травня 2018року перетнувдержавний кордонУкраїни унапрямку «виїзд»у пунктіпропуску ппр«Одеса» рейсомTHY466ОДЕСА-СТАМБУЛ.

26 березня 2020 року, в період часу з 08:13 години до 10:11 години, на підставі ухвали слідчого судді було проведено обшук житлового будинку, земельної ділянки та інших господарських споруд за адресою: АДРЕСА_1 (за місцем мешкання ОСОБА_31 , щодо якого є достатні підстави вважати, що він причетний до вчиненого злочину), під час якого було виявлено та вилучено:

-мобільний телефон марки Iphone 3 чорно-білого кольору ID 579С А 1241, лист формату А4, з чорновими записами на турецькій мові

-ноутбук марки Lenovo IdeaPAD 320-151KB SN: PF0SDDF9 з зарядним пристроєм та оптичною мишкою до нього, та мобільний телефон Iphone X в корпусі чорного кольору ІМЕІ НОМЕР_4 , в якому знаходилась сім картка лайф НОМЕР_5 ;

-планшет Ipad в корпусі чорного кольору з сім карткою ОГО! та реєстратор Network video recorder HIKVISION в корпусі чорного кольору, серійний номер: НОМЕР_6 ;

-мобільний телефон марки Iphone 6, в корпусі білого кольору IMEI НОМЕР_7 , сім картка лайфселл червоного кольору 2 одиниці, сім картка ОГО! білого кольору.

Слідчий просив розглянути клопотання без його участі, вимоги викладені в останньому підтримує у повному обсязі та просить суд задовольнити, з викладених підстав. Крім того, слідчим надав до суду рапорт, згідно якого повідомив про дату та час розгляду власника тимчасово вилученого майна.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, якими слідчий обґрунтовує його задоволення, оцінивши всі обставини у сукупності, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню в повному обсязі, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно з ч. 1 ст. 170 КПК України: «Арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку».

Згідно з ч. 3 ст. 170 КПК України: «У випадку, передбаченому п.1 ч.2 ст.170 КПК України, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу», а саме вищевказаний транспортний засіб являється речовим доказом по кримінальному провадженні, в зв`язку з тим що він зберіг на собі сліди скоєного злочину.

Слідчим доведено, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначене майно має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та без їх арешту та вилучення існує реальна загроза зміни слідової інформації, яка наявна на них на теперішній час, крім того необхідно провести ряд невідкладних слідчих (розшукових) та процесуальний дій, в тому числі експертних досліджень, для встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню, у зв`язку з чим, з метою забезпечення збереження речових доказів, слідчий суддя вважає за доцільне накласти арешт на майно, вказане у клопотанні слідчого.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.98, 100, 131, 132, 167, 170-175, 309, 369 372, 392 395 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчогов ОВСвідділу СУГУНП вОдеській області ОСОБА_3 ,яке погодженоз прокуроромвідділу прокуратуриОдеської області ОСОБА_4 ,про накладенняарешту намайно,в рамкахкримінального провадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12019160000000026від 14.01.2019року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.332,ч.4ст.358КК України задовольнити.

Накласти арешт на майно, вилучене 26.03.2020 під час обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-мобільний телефон марки Iphone 3 чорно-білого кольору ID 579С А 1241, лист формату А4, з чорновими записами на турецькій мові;

-ноутбук марки Lenovo IdeaPAD 320-151KB SN: PF0SDDF9 з зарядним пристроєм та оптичною мишкою до нього, та мобільний телефон Iphone X в корпусі чорного кольору ІМЕІ НОМЕР_4 , в якому знаходилась сім картка лайф НОМЕР_5 ;

-планшет Ipad в корпусі чорного кольору з сім карткою ОГО! та реєстратор Network video recorder HIKVISION в корпусі чорного кольору, серійний номер: НОМЕР_6 ;

-мобільний телефон марки Iphone 6, в корпусі білого кольору IMEI НОМЕР_7 , сім картка лайфселл червоного кольору 2 одиниці, сім картка ОГО! білого кольору.

Заборонити власнику розпоряджатись та користуватись вказаним майном, визначивши місце зберігання вказаного майна відповідно до Порядку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1104 від 19.11.2012.

Ухвала слідчого судді про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Ухвала слідчого судді про арешт майна або відмова у ньому можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом 5 (п`яти) діб з дня її оголошення згідно ст.309 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88454154
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на майно, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019160000000026 від 14.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 332, ч.4 ст.358 КК України

Судовий реєстр по справі —520/8139/19

Постанова від 29.04.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 27.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні