Ухвала
від 01.04.2020 по справі 420/2493/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2493/20

УХВАЛА

01 квітня 2020 року суддя Одеського окружного адміністративного суду, Бжассо Н.В., дослідивши матеріали адміністративного позову Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (вул. Прохорівська, 6, м. Одеса, 65091) до Ройлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області (вул. Центральна, буд. 35, с. Ройлянка, Саратський р-н., Одеська обл., 68240) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю)

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Ройлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області, за результатом розгляду якого, позивач просить суд:

Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Ройлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області (ЄДРПОУ: 25814525, юридична адреса: 68240, Одеська обл., Саратський р-н., с. Ройлянка, вул. Центральна, буд. 35) :

- у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Ройлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області за адресою: 68240, Одеська обл., Саратський р-н., с. Ройлянка, вул. Центральна, буд. 35;

- у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель Ройлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків зазначених в акті перевірки № 203 від 19.12.2019 року, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки № 203 від 19.12.2019 року за номерами: 1, 2, 4-6, 8-15, 17.

Ухвалою суду від 25.03.2020 року адміністративний позов залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали суду про залишення позову без руху.

Станом на 01.04.2020 року недоліки адміністративного позову усунуто.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 КАС України.

У відповідності до вимог ст.19 КАС України, даний спір належить до розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 3 ст. 12 КАС України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З огляду на викладене, суд зробив висновок про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстави для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені ст. 170 КАС України, відсутні.

Керуючись ст.ст.12, 19, 80, 160, 168, КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (вул. Прохорівська, 6, м. Одеса, 65091) до Ройлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Саратської районної ради Одеської області (вул. Центральна, буд. 35, с. Ройлянка, Саратський р-н., Одеська обл., 68240) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) за правилами загального позовного провадження.

Справа розглядатиметься суддею Бжассо Н.В. одноособово.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзивів на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України) за правилами загального позовного провадження.

Запропонувати позивачу в п`ятиденний строк з дня отримання відзивів на позов подати відповіді на відзиви в порядку встановленому ст. 163 КАС України.

Запропонувати відповідачам протягом п`яти днів з дня отримання відповідей на відзиви подати заперечення, відповідно до ст. 164 КАС України.

Відзив, відповідь на відзив, заперечення подаються до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив та заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Призначити підготовче засідання на 05 травня 2020 року о 12 годині 00 хвилин.

Судове засідання відбудеться у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14, 1 поверх, 9 зала судових засідань.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.od.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі з інформацією про процесуальні права та обов`язки невідкладно направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду не належить до оскарження.

Суддя Н.В. Бжассо

Дата ухвалення рішення01.04.2020
Оприлюднено02.04.2020
Номер документу88525315
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —420/2493/20

Ухвала від 09.09.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Рішення від 28.05.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

Ухвала від 27.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

Ухвала від 01.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

Ухвала від 25.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні