Ухвала
від 01.04.2020 по справі 603/124/20
МОНАСТИРИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"01" квітня 2020 р. м. Монастириська

Суддя Монастириського районного суду Тернопільської області Галіян І.М.

розглянувши питання про відкриття провадження у цивільній справі:

позивач: ОСОБА_1

представник позивача: адвокат Андрусенко Ігор Ярославович

відповідач: Монастириська районна рада

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Регіональне відділення Фонду державного майна України у Тернопільській області, Відкрите акціонерне товариство Монастириське автотранспортне підприємство - 16151

предмет позову: скасування правовстановлюючих документів,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача - адвокат Андрусенко І.Я. звернувся в Монастириський районний суд Тернопільської області в інтересах ОСОБА_1 з позовом до Монастириської районної ради про: 1) визнання недійсним та скасування протоколу №1 засідання представників засновників Монастириського райагробуду від 25.12.2007 року в частині передачі нерухомого майна колишньої Монастириської районної шляхобудівельної організації у районну комунальну власність; 2) визнання недійним та скасування рішення 13 сесії 5 скликання Монастириської районної ради №176 від 16.05.2008 року про визнання за Монастириською районною радою права власності на нежитлову будівлю, будівлю та споруди по АДРЕСА_1 ; 3) визнання недійсним та скасування свідоцтва серії НОМЕР_1 виданого на ім`я Монастириської районної ради від 06.06.2008 року про право власності на нежитлову будівлю, будівлю та споруди по АДРЕСА_1 загальною площею 614,9 кв.м.

25.02.2020 року Монастириським районним судом Тернопільської області (суддя Іванчук В.М.) позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позовної заяви.

10.03.2020 року ухвалою Монастириського районного суду Тернопільської області (суддя Іванчук В.М.) позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

25.03.2020 року ухвалою Монастириського районного суду Тернопільської області (суддя Іванчук В.М.) задоволено заяву голови ліквідаційної комісії ВАТ Монастириське АТП-16151 Чекалюка Ярослава Володимировича про відвід головуючого судді у справі, справу передано до канцелярії суду на повторний автоматизований розподіл між суддями.

30.03.2020 року ухвалою Монастириського районного суду Тернопільської області (суддя Гудкова Ю.Г.) заяву судді Монастириського районного суду Тернопільської області Гудкової Юлії Георгіївни про самовідвід - задоволено, справу передано до канцелярії суду на повторний автоматизований розподіл між суддями.

30.03.2020 року при повторному автоматизованому розподілі судової справи між суддями матеріали вказаної цивільної справи отримано суддею Галіяном І.М.

Відповідно до ч. 12 ст. 33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку.

Позовну заяву подано з дотриманням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстав, установлених ЦПК України, для залишення позову без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження в цивільній справі суддею не виявлено.

Справа підсудна Монастириському районному суду Тернопільської області.

Суд, у відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, при відкритті провадження у справі вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи норми чинного законодавства, суд дійшов висновку щодо розгляду справи про скасування правовстановлюючих документів за правилами загального позовного провадження.

Також, з поданого представником позивача позову вбачається, що в справі заявлено третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача.

У відповідності до ст. 187 ЦПК України, при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкритті провадження у справі суд має право залучити до участі у справі третіх осіб.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Участь у справі третьої особи дозволяє своєчасно захистити її права і охоронювані законом інтереси, захистити права і охоронювані законом інтереси тієї особи, на стороні якої вона бере участь у справі, допомагає суду повно, швидко і всебічно з`ясувати всі обставини справи і винести законне і обґрунтоване рішення.

В зв`язку з тим, що скасування правовстановлюючих документів також стосуються заявлених представником позивача третіх осіб, а прийняте судом рішення може вплинути на їх права або обов`язки, суд дійшов висновку про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог до участі у справі.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 187, п. 2 ч. 4 ст. 274, ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (РНЩКПП НОМЕР_2 ), проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 до Монастириської районної ради, ( Код ЄДРПОУ 04058216), юридична адреса місцезнаходження якої: вул.Шевченка №19 м.Монастириська Тернопільська область, про скасування правовстановлюючих документів.

2.Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3.Початок проведення підготовчого засідання призначити на 10 год. 30 хв. на 29 квітня 2020 року в приміщенні Монастириського районного суду за адресою вул.Шкільна 4 м.Монастириська Тернопільської області.

4.Відповідач має право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надіслати:

- суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- позивачу , іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Вимоги до змісту та форми відзиву на позовну заяву передбачено ст. 178 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

5.Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Вимоги до змісту та форми зустрічної позовної заяви передбачено ст. 194 ЦПК України.

6.Залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог:

- Регіональне відділення Фонду державного майна України у Тернопільській області, юридична адреса місцезнаходження якого: вул.Танцорова №11 м.Тернопіль;

-Відкрите акціонерне товариство Монастириське автотранспортне підприємство - 16151 , (Код ЄДРПОУ 21150666), юридична адреса місцезнаходження якого: вул.Шевченка №150 м.Монастириська Тернопільська область.

7.Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, має процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК України.

8.Треті особи які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ст. 181 ЦПК України ) мають право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі подати:

- пояснення щодо позову де викладають свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Вимоги до змісту та форми пояснення третьої особи встановлені ч.ч. 3 - 6 ст. 178 ЦПК України.

9.Учасники справи у відповідності до ч. 2 ст. 39 ЦПК України мають право з підстав зазначених у статтях 36, 37 і 38 цього Кодексу, заявити відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу.

10.Про початок проведення підготовчого засідання повідомити учасників справи.

11.Копію ухвали про відкриття провадження у справі з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

12.Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/sud1911/gromadyanam/.

13.Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. М. Галіян

СудМонастириський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення01.04.2020
Оприлюднено03.04.2020
Номер документу88537970
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —603/124/20

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 03.07.2020

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 30.03.2020

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Гудкова Ю. Г.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні