Ухвала
від 07.04.2020 по справі 392/889/18
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

07 квітня 2020 року м. Кропивницький

справа № 392/889/18

провадження № 22-з/4809/31/20

Кропивницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючої судді Суровицької Л. В.,

суддів Авраменко Т. М., Черненка В. В.

розглянувв порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи заяву адвоката Захарченко Ігоря Васильовича, який діє в інтересах Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович про передачу за встановленою юрисдикцією справи за позовом Фермерського господарства "Яриш Олександр Миколайович" до Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Злинської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, треті особи: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування розпорядження,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 18 листопада 2019 року відмовлено у задоволенні позову Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович до Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Злинської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, треті особи - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування розпорядження щодо передачі земельних ділянок.

Постановою Кропивницького апеляційного суду від 11 березня 2020 року апеляційну скаргу Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович задоволено. Рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 18 листопада 2019 року скасовано, провадження у справі закрито відповідно до п.1 ч.1 ст.255 ЦПК України, оскільки справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

23 березня 2020 року до апеляційного суду надійшла заява адвоката Захарченко І.В., який діє в інтересах позивача - Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович про передачу справи № 392/889/18 до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд цієї справи.

Вивчивши заяву, колегія суддів приходить до висновку, що заява представника позивача про передачу справи до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, підлягає задоволенню з таких підстав.

Як свідчать матеріали справи копію постанови Кропивницького апеляційного суду від 11 березня 2020 року представник позивача отримав 23 березня 2020 року і в цей же день подав заяву про передачу справи до суду, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи.

Відповідно до ч. 4 ст.377 ЦПК України у разі закриття судом апеляційної інстанції провадження у справі на підставі пункту 1 частини першої статті 255 цього Кодексу, суд за заявою позивача в порядку письмового провадження постановляє ухвалу про передачу справи до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, крім випадків об`єднання в одне провадження кількох вимог, які підлягають розгляду в порядку різного судочинства. У разі наявності підстав для підсудності справи за вибором позивача у його заяві має бути зазначено лише один суд, до підсудності якого відноситься вирішення спору.

Згідно постанови Кропивницького апеляційного суду від 11 березня 2020 року, апеляційний суд закрив провадження у справі на підставі п. 1 ч. 1 ст.255 ЦПК України, у зв`язку з тим, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства , а відноситься до предметної та суб?єктної юрисдикції господарського суду.

Згідно ч. 1 ст.24 ГПК України, усі справи, що підлягають вирішенню в порядку господарського судочинства, розглядаються місцевими господарськими судами як судами першої інстанції, крім справ, визначених частинами другою та третьою цієї статті.

За таких обставин наявні підстави для задоволення заяви представника позивача про передачу справи до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, а саме до Господарського суду Кіровоградської області.

Керуючись ст.ст. 256,377 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Заяву адвоката Захарченко Ігоря Васильовича, який діє в інтересах Фермерського господарства Яриш Олександр Миколайович задовольнити.

Передати справу за позовом Фермерського господарства "Яриш Олександр Миколайович" до Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Злинської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, треті особи: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування розпорядження до Господарського суду Кіровоградської області як суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд справи.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали постановлено 07 квітня 2020 року.

Головуюча суддя Л. В. Суровицька

Судді Т. М. Авраменко

В. В. Черненко

СудКропивницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено08.04.2020
Номер документу88641070
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/889/18

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дьомич Л. М.

Ухвала від 24.11.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.11.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 22.10.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 29.09.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 05.05.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 10.04.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 07.04.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Постанова від 11.03.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Постанова від 11.03.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні