Ухвала
від 08.04.2020 по справі 186/81/19
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/81/19

Провадження № 1-кс/0186/90/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2020 року слідчий суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

секретар ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Першотравенського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000619 від 18 грудня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України,

В С Т А Н О В И Л А:

07 квітня 2020 року до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000619 від 18 грудня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Згідно клопотання слідчого, у грудні 2017 року службовими особами суб`єкта оціночної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » були внесені до звіту оцінки майна завідомо неправдиві відомості відносно оцінки вартості житла, що явно перевищує вартість в порівнянні з аналогічним житлом м. Першотравенська, Дніпропетровської області.

Дані відомості були внесені 18 грудня 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000619 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Під час проведення досудового розслідування кримінального провадження було встановлено наступне: в ході проведення перевірки щодо законності використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетом на будівництво /капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт/ дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виділених відповідно до постанови КМУ від 15 листопада 2017 року №877, у грудні 2017 року за рахунок коштів субвенції з державного бюджету ІНФОРМАЦІЯ_2 придбано сім квартир на загальну суму 1,47 млн. грн.

У ході досудового розслідування було встановлено, що реєстрацію права власності нерухомого майна за наступними адресами: квартира АДРЕСА_1 ; квартира АДРЕСА_2 ; квартира АДРЕСА_3 ; квартира АДРЕСА_4 ; квартира АДРЕСА_5 ; квартира АДРЕСА_6 ; квартира АДРЕСА_7 , здійснювала державний нотаріус ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 , та згідно отриманих тимчасовим доступом матеріалів було встановлено, що право власності на вищевказані квартири зареєстровано за ІНФОРМАЦІЯ_4 , КОД ЄРДПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_8 .

У ході досудового розслідування виникла необхідність у встановленні суми грошових коштів та банківських рахунків, на які ІНФОРМАЦІЯ_5 були перераховані грошові кошти за придбання вище вказаних квартир, у зв`язку з чим слідчому необхідний тимчасовий доступ до платіжних доручень, згідно яких було перераховано грошові кошти. Зазначені платіжні доручення перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , КОД ЄРДПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_8 .

Зважаючи на те, що отримані дані при витребуванні тимчасового доступу до вищезазначених матеріалів становлять охоронювану законом таємницю, будуть використані як докази, іншим способом встановити особу, яка вчинила кримінальне правопорушення не можливо, перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий просить слідчого суддю надати тимчасовий доступ до платіжних доручень, згідно яких перераховано грошові кошти за придбання 7 квартир, розташованих за адресами: квартира АДРЕСА_1 ; квартира АДРЕСА_2 ; квартира АДРЕСА_3 ; квартира АДРЕСА_4 ; квартира АДРЕСА_5 ; квартира АДРЕСА_6 ; квартира АДРЕСА_7 , які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , КОД ЄРДПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_8 , з можливістю вилучення їх копій.

У судовому засіданні слідчий Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_6 у судове засідання не з`явився, направив заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Слідчий суддя розглядає клопотання без представника особи у володінні якої знаходяться речі та документи, що узгоджується з нормами ч.4 ст.163 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Як вбачається з клопотання слідчого у грудні 2017 року службовими особами суб`єкта оціночної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » були внесені до звіту оцінки майна завідомо неправдиві відомості відносно оцінки вартості житла, що явно перевищує вартість в порівнянні з аналогічним житлом м. Першотравенська, Дніпропетровської області.

18 грудня 2018 року відомості про вказане кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000619, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Відповідно до змісту ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно вимог ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Частиною 5 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Потреба в отриманні доступу до документів, які містять інформацію про суми грошових коштів та банківських рахунків, на які ІНФОРМАЦІЯ_5 були перераховані грошові кошти за придбання квартир, виникла у зв`язку із встановленням важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дані документи мають суттєве значення для розкриття злочину та встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення.

Отримання доступу до документів, які містять інформацію про суми грошових коштів та банківських рахунків, на які ІНФОРМАЦІЯ_5 були перераховані грошові кошти за придбання квартир, надасть слідчому змогу спланувати подальший хід проведення досудового розслідування.

Зазначені документи, мають важливе доказове значення у кримінальному провадженні та зважаючи що іншим шляхом окрім, як на підставі ухвали слідчого судді отримати доступ до них неможливо, в даному випадку є обґрунтована необхідність в застосуванні тимчасового доступу на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На даний час неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою документів, які містять інформацію про суми грошових коштів та банківських рахунків, на які ІНФОРМАЦІЯ_5 були перераховані грошові кошти за придбання квартир, до яких просить слідчий надати тимчасовий доступ, а тому, враховуючи вищевикладене керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-160, 162, 166 КПК України, - слідчий суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Надати слідчому СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до платіжних доручень, згідно яких перераховано грошові кошти за придбання 7 квартир, розташованих за адресами:

- АДРЕСА_9 ;

- АДРЕСА_10 ;

- АДРЕСА_11 ;

- АДРЕСА_12 ;

- АДРЕСА_13 ;

- АДРЕСА_14 ;

- АДРЕСА_7 ;

які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , КОД ЄРДПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_8 , з можливістю вилучення (здійснення виїмки) їх копій.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто з 08 квітня 2020 року по 07 травня 2020 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Виконання ухвали покласти на старшого слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення08.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88678960
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000619 від 18 грудня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України

Судовий реєстр по справі —186/81/19

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 15.04.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 19.08.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 20.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні