Ухвала
від 15.04.2020 по справі 520/4518/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

про витребування доказів

15.04.2020р. справа №520/4518/2020

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Біленський О.О., розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 про витребування доказів по справі за адміністративним позовом Кандидата на посаду голови Нововодолазької районної державної адміністрації ОСОБА_1 (рнокпп НОМЕР_1 , АДРЕСА_5 ) до Харківської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 24283333, вул. Сумська, буд.64, м. Харків, 61002) про визнання протиправними дій та скасування результатів конкурсу, -

ВСТАНОВИВ:

Кандидат на посаду голови Нововодолазької районної державної адміністрації ОСОБА_1 звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Харківської обласної державної адміністрації, в якому просить суд:

- визнати протиправними дії відповідача щодо недопуску ОСОБА_1. до участі у проведенні конкурсу, а саме етапу співбесіди на посаду голови Нововодолазької районної державної адміністрації;

- скасувати результати конкурсу, проведення якого було оголошено на 08.11.2019 року, на посаду голови Нововодолазької районної державної адміністрації..

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 13.04.2020 року відкрито спрощене провадження у вказаний адміністративній справі. У вказаній ухвалі зазначено, що відповідно до положень п.10 ч.6 ст.12, ч.1 ст.257 КАС України, справа належить до справ незначної складності, у зв`язку з чим підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства за правилами спрощеного позовного провадження.

Від представника позивача надійшло клопотання про витребування у відповідача доказів. Вказане клопотання обґрунтоване тим, що з метою отримання вказаних доказів адвокатом було надіслано відповідачу адвокатський запит, однак відповідь на нього не надано. Наведені представником позивача докази доводять обставини, викладені позивачем у адміністративному позові і єдиним розпорядником такої інформації є саме відповідач.

Відповідно до ч.1 ст.94 КАС України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно з положеннями ч.1 ст.80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч.2 ст.79 КАС України, позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви.

З огляду на те, що позивачем здійснено усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу, які не призвели до бажаного результату, суд приходить до висновку про обґрунтованість неможливості подання доказів позивачем у встановлений строк з причин, що не залежали від нього.

Згідно з положеннями ч.3 ст.80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З метою дотримання принципу офіційного з`ясування всіх обставин у справі, з огляду на необхідність отримання та дослідження судом вказаних документів, які є доказами у справі, суд вважає за необхідне витребувати у Харківської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 24283333, вул. Сумська, буд.64, м. Харків, 61002) текст оголошення про проведення 08.11.2019 року конкурсу на посаду Голови Нововодолазької районної державної адміністрації; інформацію про підтвердження прийняття та розгляд інформації від ОСОБА_1 - особи, яка бажала взяти участь у конкурсі, про набуття ним статусу кандидата на конкурсну посаду; протокол у якому відображені результати тестування та кількість балів які набрав ОСОБА_1 ; рішення (протокол) Конкурсної комісії яким припинено участь ОСОБА_1 у конкурсі; протокол з зазначеним загальним рейтингом кандидатів; інформацію про дату та текст оприлюднення результатів конкурсу.

Відповідно до положень ч.7 та ч.8 статті 80 КАС України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись ст.ст.80, 94, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів.

Витребувати у Харківської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 24283333, вул. Сумська, буд.64, м. Харків, 61002) текст оголошення про проведення 08.11.2019 року конкурсу на посаду Голови Нововодолазької районної державної адміністрації; інформацію про підтвердження прийняття та розгляд інформації від ОСОБА_1 - особи, яка бажала взяти участь у конкурсі, про набуття ним статусу кандидата на конкурсну посаду; протокол у якому відображені результати тестування та кількість балів які набрав ОСОБА_1 ; рішення (протокол) Конкурсної комісії яким припинено участь ОСОБА_1 у конкурсі; протокол з зазначеним загальним рейтингом кандидатів; інформацію про дату та текст оприлюднення результатів конкурсу.

Зобов`язати Харківську обласну державну адміністрацію надіслати до суду витребувані судом докази протягом п`яти робочих днів з моменту отримання даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Біленський О.О.

Дата ухвалення рішення15.04.2020
Оприлюднено16.04.2020
Номер документу88774794
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та скасування результатів конкурсу

Судовий реєстр по справі —520/4518/2020

Ухвала від 27.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Губська О.А.

Постанова від 26.03.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 25.03.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 09.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Рішення від 27.08.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 11.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 11.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 15.04.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні