Ухвала
від 15.04.2020 по справі 419/3326/19
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 419/3326/19

Провадження № 22-ц/810/298/20

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

15 квітня 2020 року м. Сєвєродонецьк

Луганський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Коновалової В.А. (суддя - доповідач), Авалян Н.М., Єрмакова Ю.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , від імені якої діє представник ОСОБА_2 ,

на рішення Новоайдарського районного суду Луганської області від 28 лютого 2020 року

за позовом Акціонерного товариства комерційний банк Приватбанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

в с т а н о в и в:

Новоайдарський районний суд Луганської області рішенням від 28 лютого 2020 року позов Акціонерного товариства комерційний банк Приватбанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором задоволено частково.

Не погодившись з вказаним рішенням суду ОСОБА_1 , від імені якої діє представник ОСОБА_2 , звернулася до суду з апеляційною скаргою безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку ст. 355 ЦПК України.

Крім того, в апеляційній скарзі відповідач просить поновити йому строк на апеляційне оскарження рішення Новоайдарського районного суду Луганської області від 28 лютого 2020 року, посилаючись на те, що копію повного тексту оскаржуваного рішення судупредставник позивача отримав 13 березня 2020 року.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

02 квітня 2020 року набрав чинності Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 30 березня 2020 року № 540-IX.

Пунктом 3 Прикінцевих положень Цивільного процесуального кодексу України (в редакції Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) ) передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки апеляційного оскарження продовжуються на строк дії такого карантину.

Постановою Кабінету Міністрів України Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID - 19 від 11.03.2020 року № 211 (із змінами та доповненнями) з 12 березня 2020 року в Україні введено карантин.

Із доданої до апеляційної скарги копії оскаржуваного рішення вбачається, що рішення Новоайдарського районного суду Луганської області постановлено 28 лютого 2020 року. В тексті рішення не зазначена дата складення його повного тексту.

З урахуванням положень пункту 3 Прикінцевих положень Цивільного процесуального кодексу України (в редакції Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) ) строк на апеляційне оскарження закінчується 16 квітня 2020 року. Апеляційна скарга подана до суду 13 квітня 2020 року, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції Луганського апеляційного суду. Отже, апеляційна скарга подана з дотриманням строку на апеляційне оскарження рішення суду, а тому клопотання позивача про поновлення строку на апеляційне оскарження не підлягає розгляду.

Судовий збір, передбачений Законом України Про судовий збір , сплачено в повному обсязі.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

Крім того, відповідачем в апеляційній скарзі заявлено клопотання про витребування у Акціонерного товариства комерційний банк Приватбанк доказів, тому у відповідності до ч. 3 ст. 359 ЦПК України іншим учасникам справи необхідно встановити строк для надання заперечень щодо поданого клопотання.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 1 ст. 369 ЦПК України дана справа підлягає під категорію справ, розгляд яких здійснюється без повідомлення учасників справи.

Колегія суддів вважає необхідним роз`яснити, що в умовах обмежувальних заходів на час карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, всі документи (заяви, відзив на апеляційну скаргу, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@lga.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі Електронний суд (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (93404, м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 16); факсом (06452-4-22-13).

Керуючись ст. ст. 354, 359 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , від імені якої діє представник ОСОБА_2 , на рішення Новоайдарського районного суду Луганської області від 28 лютого 2020 рокуза позовом Акціонерного товариства комерційний банк Приватбанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Надіслати ОСОБА_1 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати Акціонерному товариству комерційний банк Приватбанк копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу з доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити Акціонерному товариству комерційний банк Приватбанк право подати до Луганського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Встановити Акціонерному товариству комерційний банк Приватбанк десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги для подання заперечень щодо заявленого в апеляційній скарзі ОСОБА_1 , від імені якої діє представник ОСОБА_2 , клопотання про витребування у Акціонерного товариства комерційний банк Приватбанк доказів.

Повідомити учасників справи, що в умовах обмежувальних заходів на час карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, всі документи (заяви, відзив на апеляційну скаргу, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@lga.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі Електронний суд (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (93404, м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 16); факсом (06452-4-22-13).

Витребувати з Новоайдарського районного суду Луганської області цивільну справу за № 425/3745/19 шляхом її надіслання на адресу Луганського апеляційного суду у найкоротший строк.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4810/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді В.А. Коновалова

Н.М. Авалян

Ю.В. Єрмаков

Дата ухвалення рішення15.04.2020
Оприлюднено16.04.2020
Номер документу88789974
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —419/3326/19

Постанова від 26.05.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Постанова від 26.05.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 26.05.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 26.05.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 29.04.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Іванова О. М.

Рішення від 28.02.2020

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Іванова О. М.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Іванова О. М.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Іванова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні