Ухвала
від 15.04.2020 по справі 145/1937/19
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/435/2020

145/1937/19

У Х В А Л А

15.04.2020 р. м. Жмеринка

Суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Вернік В.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Державної архітектурно- будівельної інспекції України в особі структурного підрозділу Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Вінницькій області, із участю третьої особи - Гніванської міської ради Тиврівського району Вінницької області, про визнання права власності,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 20.11.2020 року звернувся до Тиврівського районного суду Вінницької області з даним позовом до ДАБК України в особі структурного підрозділу Департаменту ДАБК у Вінницькій області з вимогами визнання за ним права власності на самочинно збудовані нежитлові будівлі та споруду сільськогосподарського призначення, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , а саме на склад літ. "А" з прибудовою літ. "А1"загальною площею 1262,9 кв.м., гараж літ. "Б" з прибудовою літ. "Б1" загальною площею 123 кв.м., сарай літ. "В" з прибудовою літ. "В1", загальною площею 80,6 кв.м., сарай літ. "Г" площею 103,7 кв.м., вбиральню літ. "Д" площею 2,6 кв.м., бетонну площадку-ваги літ. "№1" площею 55,4 кв.м., на земельній ділянці площею 3,0475 га, кадастровий номер 0521080600:07:003:0014.

Ухвалою Тиврівського районного суду Вінницької області від 25.11.2019 року лану справу направлено для розгляду за підсутністю до Жмернського міськрайонного суду Вінницької області.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи від 20.03.2020 року головуючим суддею визначено суддю Верніка В.М.

Ухвалою Жмеринського міськрайонного суду від 24.03.2020 року позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу десятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків щодо її форми та змісту, оскільки не викладено обґрунтувань та не зазначено доказів щодо відсутності власників або користувачів суміжних земельних ділянок чи інших суміжних об`єктів, невиключно прав та інтересів яких може стосуватись вирішення судом заявленого спору, а за наявності таких осіб - не вирішено питання щодо їх участі у справі та не представлено копій позовної заяви і доданих до неї матеріалів у фактичній кількості осіб, які повинні брати участь в даній справі. За власного обґрунтування порушення заявленим відповідачем прав позивача на ведення фермерського господарства у позові не зазначено докази державної реєстрації позивачем певного фермерського господарства.У позовній заяві відсутнє обґрунтування та не зазначено доказів додержання при зведенні спірних об`єктів нерухомого майна санітарних, екологічних та інших норм і правил, визначення дотримання умов яких щодо реалізації права власника на забудову земельної ділянки передбачається цивільним законом додатково із умовами додержання архітектурних та будівельних норм. Позивачем не обґрунтовано підстави зазначення ним серед решти письмових доказів копії технічного паспорту спірних нежитлових будівель, виготовлення якого станом на певну дату перевищує допустимий строк використання технічного паспорту, а відтак не виключає незазначення доказів щодо фактичної наявності, кількості та площі спірних об`єктів нерухомого майна.

13.04.2020 року ОСОБА_1 подав до суду письмову заяву на виконання вимог вказаної вище ухвали, частково усунувши встановлені судом недоліки позову, долучивши три копіі витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичнх осіб-підприємців та громажських формувань, як доказу реєстрації ним селянського (фермерського) господаства "Адоніс". Також зауважив за змістом заяви використаня власного права стосовно самостійного визначення кола відповідачів та третіх осіб.

Враховуючи часткове усунення недоліків позовної заяви, а також з огляду на невиключну можливість усунення решти визначених судом недоліків позову до початку розгляду справи по суті, позовна заява за її формою та змістом наразі формально відповідає вимогам ст.175,177 ЦПК України, що визначає можливість відкриття провадження у даній справі в порядку загального позовного провадження, виходячи із заявленої ціни позову, що перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Водночас, з урахуванням предмету спору щодо визнання права власності на об`єкти нерухомого майна, що розташовані на земельній ділянці, цільове призначення якої є ведення селянсього (фермерського) господарства, суд з власної ініціативи у відповідності до положень ч.3 ст.53 ЦПК України визначає за необхідне залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області з огляду на можливість впливу рішення у справі на права та обов`язки останнього стосовно позивача в межах визначених законом повноважень та завдань відповідного органу Держгеокадастру щодо організації та здійснення державного нагляду (контролю) на землях сільськогосподарського призначення. Відтак, з урахуванням вимог ч.1 ст.177 ЦПК України позивача ОСОБА_1 слід зобов`язати невідкладно направити (вручити) залученій судом третій особі копію позовної заяви з долученими до неї письмовими доказами та представити суду документальні підтвердження цього.

Керуючись ст.19, 53, 175, 177, 187, 274 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ) до Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі структурного підрозділу Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Вінницькій області (м.Київ, б-р Лесі Українки, 26), із участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Гніванської міської ради Тиврівського району Вінницької області (м.Гнівань Тиврівського району Вінницької області, вул. Соборна, 64), про визнання права власності, призначивши її розгляд за правилами загального позовного провадження із проведенням підготовчого засідання на 11 годин 00 хвилин 12.05.2020 року.

Залучити до участі в справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області (м.Вінниця, вул. Келецька, 63, код ЄДРПОУ 39767547).

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 невідкладно направити (вручити) Головному управлінню Держгеокадастру у Вінницькій області копію позовної заяви з долученими письмовими доказами та представити суду документальне підтвердження виконання даного зобов`язання.

Запропонувати відповідачу Державній архітектурно-будівельної інспекції України в особі структурного підрозділу Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Вінницькій області подати протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали відзив на позов та посилання на докази, якими він обґрунтовується.

Запропонувати третім особам Гніванській міській раді Тиврівського району Вінницької області та Головному управлінню Держгеокадастру у Вінницькій області подати протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали пояснення щодо позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Зобов`язати відповідача та третіх осіб одночасно із надісланням (наданням) відзиву/пояснень до суду надіслати (надати) копії такого відзиву/пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу ОСОБА_1 п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подачі відповіді на відзив/пояснення, яка має відповідати вимогам, встановленим статтею 179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи. До відповіді на відзив слід додати документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі: gmm.vn.court.gov.ua/sud0205/.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга в частині недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а також включно упродовж дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), до Вінницького апеляційного суду через Жмеринський міськрайонний суд.

Суддя Вернік В.М.

СудЖмеринський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.04.2020
Оприлюднено17.04.2020
Номер документу88791424
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —145/1937/19

Рішення від 17.07.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Рішення від 17.07.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 24.03.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Постанова від 20.02.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Стадник І. М.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Стадник І. М.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Стадник І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні