Ухвала
від 14.04.2020 по справі 755/5299/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/5299/20

Провадження №: 1-кс/755/1792/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"14" квітня 2020 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі судовогозасідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020100040000652 від 28 січня 2020 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 190, ч. 1 ст. 199 КК України,

в с т а н о в и в:

слідчий Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні колишньої ферми де виготовляється, фасується та маркується контрафактна алкогольна продукція, за адресою: Київська область, Васильківський район, с. Крушинка, вул. Колгоспна, 4, що належить на праві власності ТОВ «Вайз Партнер» ЄДРПОУ 41310251.

Клопотання мотивовано тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що до Дніпровського УП ГУНП у м. Києві надійшли матеріали із Департаменту Кіберполіції Управління протидії кіберзлочинам в Київській області по факту вчинення протиправних дії, а саме здійснення та виготовлення та збут контрафактної алкогольної продукції відомих світових брендів на території м. Києва та Київської області.

Оперативними працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Київській області ДКП НП України отримано інформацію про те що, група осіб за допомогою месенжеру «Telegram» під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на території Київської області та у м. Києві вчиняють протиправні дії, а саме здійснюють виготовлення та збут контрафактної алкогольної продукції відомих світових брендів.

В ході перевірки даної інформації встановлено, що для вчинення даного злочину невстановлені особи використовуючи зазначений вище Телеграм акаунт де пропонують продаж вище зазначеної продукції за грошові кошти пропонують продаж контрафактного алкоголю: а саме: «Пшенична» 10 л, «Finlandia» 3л, «Beluga 3л», «Capitan Morgan» 3л, «Jameson» 3л, «Absolut» 3л та з маркуванням інших світових брендів, оплата можлива на банківську карту та при особистій зустрічі. Також було встановлено що дану продукцію виготовляють та зберігають на території Києва та Київської області.

Окрім цього заявник ОСОБА_5 пояснив, що перебуваючи в інтернет мережі, а саме в месенжері «Телеграм» натрапив на акаунт « ОСОБА_6 » де невстановлена особа запропонувала продаж горілки «Finlandia» та «Absolut» в термопакетах і запакованих в картоні об`ємом 3 літра, ціна кожного зі слів продавця становить 180 грн. Запитавши у продавця чи ця продукція оригінальна та чому така низька ціна, він повідомив, що це оригінал та низька ціна пов`язана з прямими поставками, після цього заявник замовив 1 пак 3л. горілки «Finlandia» на пробу. Продавець повідомив, що може доставити продукцію до найближчої станції метро. Заявник домовився про зустріч біля станції метро «Дарниця». Зустрівшись біля станції метро «Дарниця» заявник отримав від продавця термопакет «Finlandia» 3л. за який сплатив 180 гривень.

Після отримання продукції заявник перевірив якість даного продукту за місцем проживання, зрозумів що дана продукція не є оригіналом, так як за смаковими властивостями горілка не схожа на горілку «Finlandia», до того ж на пакеті не було жодної акцизної марки, лише торговий знак горілки «Finlandia».

Після цього заявник зробив спробу зв`язатися з продавцем, але останній заблокував заявника.

Оперативним шляхомвстановлено,що громадянин ОСОБА_7 1980року народження,проживаючий заадресою: АДРЕСА_1 ,організував заадресою: АДРЕСА_2 , в приміщенняхна територіїколишньої ферми роботу підпільногоцеху звиготовлення «Bag-in-Box»по 3та 10літрів зфальсифікованою алкогольноюпродукцією марковані«Пшенична» 10л,«Finlandia»3л,«Beluga3л»,«CapitanMorgan»3л,«Jameson»3л,«Absolut»3лта змаркуванням іншихсвітових брендів.

У зв`язку з вищевикладеним, з метою розкриття тяжкого кримінального правопорушення, на даний час виникла необхідність у проведенні обшуку в приміщенні колишньої ферми де виготовляється, фасується, та маркується контрафактна алкогольна продукція за адресою: АДРЕСА_2 який на праві власності належить ТОВ «ВАЙЗ ПАРТНЕР» ЄДРПОУ 41310251 юридична адреса: 03087, м. Київ, вул. Адама Міцкевича, 9 кв. 22. Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно в якому гр. ОСОБА_7 може переховувати речі та документи які є предметом кримінального правопорушення, а також можуть слугувати доказами вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2ст.190ч.1ст.199 ККУкраїни.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, за адресою: Київська область, Васильківський район, с. Крушинка, вул. Колгоспна, 4, власником є ТОВ «Вайз Партнер», код ЄДРПОУ 41310251.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження № 12020100040000652 від 28 січня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 199 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що є достатні підстави вважати, що відшукуванні речі і документи знаходяться в приміщенні колишньої ферми розташованому за адресою: Київська область, Васильківський район, с. Крушинка, вул. Колгоспна, 4 та мають значення для досудового розслідування.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав у ньому наведених.

Слідчий суддя, вислухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали, яким обґрунтовується клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.234КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Дане клопотання про проведення обшуку відповідає положенням ст. 234 КПК України, оскільки містить короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання, підстави для обшуку, його мета, дані про власника приміщень, у яких планується проведення обшуку, та дані про особу у фактичному володінні якої вони знаходяться. До клопотання долучено документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до даних, які містяться в клопотанні та матеріалах, долучених до клопотання наявні обґрунтовані підстави вважати, що в приміщенні колишньої ферми, розташованому за адресою: Київська область, Васильківський район, с. Крушинка, вул. Колгоспна, 4, яке на праві власності належить ТОВ «Вайз Партнер» ЄДРПОУ 41310251, можуть знаходитись речі, предмети, документи, що мають доказове значення у даному кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 8 КПК України кримінальне провадження здійснюється з додержанням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Принцип верховенства права у кримінальному провадженні застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

Так, Європейський суд з прав людини (далі ЄСПЛ) у своєму рішенні по справі «Смирнов проти Росії»(Smirnovv.Russia) від 7 липня 2007 року №71362/01 вказав, що невизначене формулювання обсягу обшуку дало органу влади на власний розсуд вирішувати, які матеріали підлягають вилученню, що призвело до вилучення, крім документів, які стосуються справи, деяких особистих речей. ЄСПЛ зазначив, що відсутність вказівки на конкретну мету обшуку є порушенням ст. 6 Конвенції.

Згідно ч.1, 2 ст.236 КПК України слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 233-236 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання слідчого Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 -задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 на проведення обшуку в приміщенні колишньої ферми де виготовляється, фасується, та маркується контрафактна алкогольна продукція за адресою: АДРЕСА_2 , який на праві власності належить ТОВ «ВАЙЗ ПАРТНЕР», ЄДРПОУ 41310251, юридична адреса: 03087, м. Київ, вул. Адама Міцкевича, 9 кв. 22, з метою відшукання та вилучення знарядь вчинення злочину, а саме: електронних та магнітних носіїв інформації, обладнання для виготовлення та упакування контрафактного алкогольного продукту, контрафактну алкогольну продукцію, акцизні марки, металографічні елементи, банківські картки, засоби мобільного зв`язку, сім-картки мобільних операторів, предметів та документів, які стосуються організації діяльності та розповсюдження контрафактної алкогольної продукції, які можуть слугувати доказом по кримінальному провадженню та допоможуть встановити істину в ході проведення досудового розслідування.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення14.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88797104
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —755/5299/20

Ухвала від 24.09.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 14.09.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 10.09.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 10.09.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 10.09.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 10.09.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 24.07.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 26.06.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 22.06.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні