Ухвала
від 17.04.2020 по справі 375/488/20
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/488/20

Провадження № 2/375/244/20

Номер рядка звіту


УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття спрощеного позовного провадження

17.04.2020 суддя Рокитнянського районного суду Київської області Литвин О.В., розглянувши матеріали за позовом

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , картка платнкиа податків НОМЕР_1 ) до Шарківської сільської ради Рокитнянського району Київської області, сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Шарки" ( 09638, с.Шарки Рокитнянського району Київської області вул. Перемоги, 2, код ЄДРПОУ 04361924), сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Шарки" (09638, с.Шарки Рокитнянського району Київської області, код ЄДРПОУ 03754449)

про визнання права власності на земельну частку(пай), -

ВСТАНОВИВ:

Звернувшись до суду із вказаним позовом через свого представника - адвоката Заліського Б.С., позивач просить визнати за ним право на земельну частку (пай) у землях колективної власності колишнього КСП ім Ілліча с.Шарки Рокитнянського району Київської області, які знаходяться в адмініцстративних межах Шарківської сільської ради Рокитнянського району Київської області.

Позовна заява підсудна Рокитнянському районному суду Київської області та відповідає встановленим щодо її змісту вимогам, які передбачені ст. ст. 175-177 ЦПК України. Підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до положень ч.1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви.

За вимогами пункту другого частини другої статті 19 вказаного Кодексу цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку:1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Відповідно до ч. 4, ч. 6 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, якими, серед іншого, є справи про розірвання шлюбу.

З огляду на викладене та предмет поданого позову, дана справа має ознаки малозначної справи та не підпадає під обмеження, визначені ч. 4 ст. 274 цього Кодексу, а тому має бути розглянута судом у порядку спрощеного позовного провадження.

Окрім того, у відповідності до положень ч.5 ст.279 ЦПК України вважаю за необхідне провести розгляд справи з повідомленням сторін спору.

Керуючись ст. 175-177, 187, 274, 279 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Шарківської сільської ради Рокитнянського району Київської області, сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Шарки" про визнання права на земельну частку (пай та відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Розгляд справи провести у судовому засіданні в залі судових засідань № 2 Рокитнянського районного суду Київської області, що в смт. Рокитне Київської області по вул. Заводська, 11, на 14:30 годину 19.05.2020.

Відповідач може подати протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження письмову заяву із запереченнями проти розгляду справи у порядку спрощеного провадження.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подачі до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, з викладеними запереченнями проти позову, з одночасним направленням копії останнього та доданих до нього документів іншим учасникам справи, а також всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подачі до суду відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої-пятої статті 178 ЦПК України, із викладеними поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, з одночасним направленням копії останньої та доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подачі до суду заперечення, які мають відповідати вимогам частин третьої-пятої статті 178 ЦПК України , із викладеними поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://rk.ko.court.gov.ua.

Копії даної ухвали, а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, негайно направити учасникам справи до відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.Литвин

Дата ухвалення рішення17.04.2020
Оприлюднено19.04.2020
Номер документу88822766
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну частку(пай

Судовий реєстр по справі —375/488/20

Ухвала від 31.12.2020

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 31.12.2020

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Рішення від 23.10.2020

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 17.04.2020

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні