Ухвала
від 17.04.2020 по справі 420/3304/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3304/20

УХВАЛА

17 квітня 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Вовченко O.A., розглянувши заяву державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_2 про забезпечення доказів у справі за позовом державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, треті особи державне підприємство НАЦІОНАЛЬНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ , товариство з обмеженою відповідальністю КАРЕЛА БІЛД , ОСОБА_1 , товариство з обмеженою відповідальністю АРТІС-ТРЕЙД про визнання протиправним та скасування наказу в частині,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду 16 квітня 2020 року надійшла позовна заява державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, треті особи державне підприємство НАЦІОНАЛЬНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ , товариство з обмеженою відповідальністю КАРЕЛА БІЛД , ОСОБА_1 , товариство з обмеженою відповідальністю АРТІС-ТРЕЙД , в якій позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства юстиції України № 1349/5 від 08.04.2020 року, прийнятий на підставі висновку Колегії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації від 05.03.2020 в частині анулювання доступу державному реєстратору Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_2 до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 17 квітня 2020 року даний позов залишено без руху та надано позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали.

Суд зазначає, що 16 квітня 2020 року до суду від позивача за вх.№15900/20 разом з позовною заявою надійшла заява про забезпечення доказів шляхом витребування у Юридичного департаменту Одеської міської ради належним чином засвідченої копії реєстраційної справи щодо реєстрації права власності на об`єкт нерухомості, який знаходиться за адресою: м.Одеса, вул.Люстдорфська дорога, 84, рішення №49463928 від 31.10.2019 року, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1945436151101.

Згідно ч.1 ст.116 КАС України у заяві про забезпечення доказів зазначаються: 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адреса електронної пошти, офіційна електронна адреса за наявності; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) іншої сторони (сторін), якщо вона відома заявнику, а також якщо відомо відомості, що її ідентифікують: її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, офіційна електронна адреса; 5) обґрунтування необхідності забезпечення доказів; 7) перелік документів, що додаються до заяви.

В порушення вищевказаних норм заявник у заяві не зазначив:

- офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти заявника;

- обставини, для доказування яких необхідні докази, які забезпечуються;

- обґрунтування необхідності саме забезпечення доказів;

- перелік документів, що додаються до заяви.

За подання до суду заяви про забезпечення доказів сплачується судовий збір у розмірі, встановленому законом. Документ, що підтверджує сплату судового збору, додається до заяви (ч.2 ст.116 КАС України).

Згідно п.3 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду заяви про забезпечення доказів або позову, заяви про видачу виконавчого документа на підставі рішення іноземного суду, заяви про зміну чи встановлення способу, порядку і строку виконання судового рішення сплачується судовий збір за ставкою 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік з 1 січня 2020 року установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб 2102 гривні.

В порушення вказаної норми, заявником до суду не надано докази сплати 630,60 грн. судового збору.

Відповідно до ч.3 ст.116 КАС України до заяви про забезпечення доказів, яка не відповідає вимогам цієї статті, застосовуються наслідки, встановлені статтею 169 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, приймаючи до уваги вищевикладене, суд вважає за необхідне залишити заяву про забезпечення доказів без руху, встановивши заявнику строк для усунення недоліків.

Виявлені недоліки повинні бути усунені, шляхом надання до суду належним чином оформленої заяви про забезпечення доказів та доказів сплати судового збору.

З урахуванням доповнення пункту 3 до розділу VI Прикінцеві положення КАС України Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 30 березня 2020 року №540-ІХ, зокрема під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтею 169 КАС України, а також інші процесуальні строки продовжуються на строк дії такого карантину. Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Керуючись ст.ст. 114-117, 169, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_2 про забезпечення доказів у справі за позовом державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, треті особи державне підприємство НАЦІОНАЛЬНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ , товариство з обмеженою відповідальністю КАРЕЛА БІЛД , ОСОБА_1 , товариство з обмеженою відповідальністю АРТІС-ТРЕЙД про визнання протиправним та скасування наказу в частині - залишити без руху.

Встановити заявнику 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви, який обчислюється з дня наступного за закінченням строку дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

У разі невиконання вимог цієї ухвали заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Вовченко

Дата ухвалення рішення17.04.2020
Оприлюднено19.04.2020
Номер документу88824390
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу в частині

Судовий реєстр по справі —420/3304/20

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 30.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Постанова від 11.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 19.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Рішення від 31.08.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 02.07.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 17.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні