Ухвала
від 05.05.2020 по справі 420/3304/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3304/20

УХВАЛА

05 травня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Вовченко О.А., розглянувши матеріали позовної заяви державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України, треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: державне підприємство НАЦІОНАЛЬНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ , товариство з обмеженою відповідальністю КАРЕЛА БІЛД , треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: ОСОБА_2 , товариство з обмеженою відповідальністю АРТІС-ТРЕЙД про визнання протиправним та скасування наказу в частині,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду 16 квітня 2020 року надійшла позовна заява державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України, треті особи державне підприємство НАЦІОНАЛЬНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ , товариство з обмеженою відповідальністю КАРЕЛА БІЛД , ОСОБА_2 , товариство з обмеженою відповідальністю АРТІС-ТРЕЙД , в якій позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства юстиції України № 1349/5 від 08.04.2020 року, прийнятий на підставі висновку Колегії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації від 05.03.2020 в частині анулювання доступу державному реєстратору Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_1 до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Ухвалою суду від 17 квітня 2020 року позов державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_1 залишено без руху та встановлено позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви. Роз`яснено, що виявлені недоліки повинні бути усунені, шляхом надання до суду належним чином оформленої позовної заяви (з копією учасникам справи).

29 квітня 2020 року до суду від позивача за вх.№17049/20 надійшла заява з адміністративним позовом (з копією учасникам справи).

Суд зазначає, що позивачем не в повному обсязі усунено недоліки позовної заяви та допущено нові недоліки.

Згідно п.2 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

В порушення вимог даної норми позивачем у позовній заяві не зазначено свою офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти.

Також суд зазначає наступне.

Відповідно до п.п.3,5,6 ч.1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; чи позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст.25 КАС України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 4 ст. 161 КАС України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Суд зазначає, що позивач у позовній заяві зазначає, що його місце реєстрації: АДРЕСА_1 , а місце фактичного проживання: АДРЕСА_2 .

При цьому позивачем до суду доказів реєстрації у встановленому законом порядку його місця проживання за адресою АДРЕСА_1 та доказів його фактичного місця проживання за адресою АДРЕСА_2 до суду не надано.

Відтак, приймаючи до уваги вищевикладене, застосовуючи аналогію закону згідно ст.7 КАС України суд вважає за необхідне продовжити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

Виявлені недоліки повинні бути усунені, шляхом надання до суду інформації щодо його офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти та доказів на підтвердження реєстрації у встановленому законом порядку місця проживання позивача за адресою АДРЕСА_1 та доказів його фактичного місця проживання за адресою АДРЕСА_2 .

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Продовжити державному реєстраторові Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви державного реєстратора Точилівської сільської ради Ананьївського району Одеської області ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України, треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: державне підприємство НАЦІОНАЛЬНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ , товариство з обмеженою відповідальністю КАРЕЛА БІЛД , треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: ОСОБА_2 , товариство з обмеженою відповідальністю АРТІС-ТРЕЙД про визнання протиправним та скасування наказу в частині.

Встановити позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали (з урахуванням пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення КАС України, в редакції Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 30.03.2020 року №540-ІХ).

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Вовченко

Дата ухвалення рішення05.05.2020
Оприлюднено05.05.2020
Номер документу89062149
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу в частині

Судовий реєстр по справі —420/3304/20

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 30.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Постанова від 11.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 19.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Рішення від 31.08.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 02.07.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 17.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні