Ухвала
від 21.04.2020 по справі 130/131/20
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

1-кс/130/305/2020

130/131/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21.04.2020 р. м. Жмеринка

Слідчий суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Жмеринського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12020020130000003,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до електронних інформаційних систем, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо встановлення телефонних дзвінків, які здійснювались з терміналів мобільних телефонів за номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 у період часу з 00 год. 00 хв. 10.03.2019 по 00 год. 00 хв. 25.11.2019 по факту зловживання службовим становищем посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 при розпорядженні земельними ділянками державної власності на території Носківецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Слідчий подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання для розгляду клопотання не з`явився, що відповідно до ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання в його задоволенні слід відмовити з наступних підстав.

Згідно із ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Як вбачається з частин 5 і 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; а також, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Судом встановлено, що слідчим до матеріалів клопотання додано: витяг з ЄРДР, рапорт прокурорів Жмеринської місцевої прокуратури про виявлення кримінального правопорушення, рапорт ст. о/у СКП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області.

Належних та допустимих доказів про фігурування у справі конкретних номерів телефонів, зазначених в клопотанні слідчого, інформацію по яких слідчий бажає отримати через тимчасовий доступ, окрім рапорту ст. о/у СКП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області, що не є процесуальним документом, суду не надано.

Приймаючи до уваги, що на підтвердження вказаних в клопотанні обставин, що мають суттєве значення слідчим не додано належних та допустимих доказів, в задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 41, 159, 160,163,164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Жмеринського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає та заперечення на неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЖмеринський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення21.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88875816
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —130/131/20

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні