Ухвала
від 23.04.2020 по справі 460/1769/19
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

щодо участі учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

23 квітня 2020 рокуЛьвівСправа № 460/1769/19 пров. № А/857/2375/20 Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Ніколіна В. В. суддів -Гінди О. М. Заверухи О. Б. розглянувши у порядку письмового провадження в м.Львові клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Кормовий Двір" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі №460/1769/19 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Кормовий Двір" до Головного управління ДФС у Рівненській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Восьмого апеляційного адміністративного суду перебуває справа №460/1769/19 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Кормовий Двір" до Головного управління ДФС у Рівненській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, провадження у якій відкрито за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Кормовий Двір" на рішення Рівненського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2019 року.

Справу №460/1769/19 призначено до апеляційного розгляду у судовому засіданні на 28 квітня 2020 року о 14:30 год.

21 квітня 2020 року судом апеляційної інстанції за вхідним №К-9592/20 зареєстроване клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Кормовий Двір" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Рівненському окружному адміністративному суду. Заявлене клопотання обгрунтоване тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 від 11.03.2020 №211 на території України введені карантинні обмеження, що унеможливлює забезпечення явки сторони в судове засідання.

Вирішуючи подане клопотання, суд апеляційної інстанції виходить з наступного.

Участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачена статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини першої та другої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно частини шостої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Частиною восьмою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Колегія суддів звертає увагу на те, що 23 березня 2020 року на електронну пошту Восьмого апеляційного адміністративного суду надійшов лист Рівненського окружного адміністративного суду про те, що з метою забезпечення безпеки працівників та відвідувачів суду, мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 видано розпорядження в.о. голови Рівненського окружного адміністративного суду від 16 березня 2020 року №2 "Про організацію роботи суду на час карантину", на підставі якого встановлено особливий режим роботи суду з визначенням обмежувальних заходів.

Разом з тим, із наданої спеціалістами суду інформації у Рівненському окружному адміністративному суді на підставі постанови Кабінету Міністрів України Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 від 11.03.2020 №211 на період дії карантинних обмежень, судові засідання в режимі відеконференції відбуватися не будуть.

Разом з тим, відповідно до приписів частин другої та третьої статті 313 Кодексу адміністративного судочинства України неявка учасників справи, належним чином повідомлених про дуту, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи, а при необхідності надання усних пояснень для роз`яснення встановлених обставин суд вправі додатково викликати цих осіб.

Враховуючи викладене, суд апеляційної інстанції вважає, що у задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Кормовий Двір" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно відмовити, оскільки можливості для проведення судового засідання у режимі відеоконференції у Рівненському окружному адміністративному суді відсутні. Крім цього, на момент постановлення вказаної ухвали, інформація про відновлення проведення судових засідань в режимі відеоконференції у вказаному суді, на адресу суду апеляційної інстанції не надходила.

Керуючись статтями 195, 321, 328 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Кормовий Двір" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі №460/1769/19 відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач В. В. Ніколін судді О. М. Гінда О. Б. Заверуха

Дата ухвалення рішення23.04.2020
Оприлюднено24.04.2020
Номер документу88884393
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —460/1769/19

Ухвала від 14.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 24.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Постанова від 09.06.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 23.04.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 26.03.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 02.03.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Рішення від 12.12.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Рішення від 12.12.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Ухвала від 14.11.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні