Рішення
від 26.03.2020 по справі 562/4537/18
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/4537/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"26" березня 2020 р. Здолбунівський районний суд

Рівненської області в складі:

головуючого судді Ємельянової Л.В.

з участю секретаря Аврамчук Н.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Здолбунові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Бущанської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , про визнання права власності на нерухоме майно, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулися до суду з позовом про визнання за ними права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 , як за колишніми членами колгоспного двору, по 1/3 частині за кожним.

Позовна заява мотивована тим, що домоволодіння, розташоване в АДРЕСА_1 , станом на 01 червня 1988 року відносилося до суспільної групи господарства - колгоспний двір. Головою колгоспного двору був чоловік позивача ОСОБА_1 та батько позивачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 - ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У вказаному колгоспному дворі також постійно проживав син позивача ОСОБА_1 та рідний брат позивачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 - ОСОБА_7 , який був членом колгоспного двору та помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Право власності на вказане домоволодіння не зареєстроване. Однак, згідно погосподарської книги № 8 за 1996-2000 роки ОСОБА_6 належить 1/2 частина житлового будинку АДРЕСА_1 .

Стверджують, що до припинення колгоспного двору 15 квітня 1991 року, вони були зареєстровані та проживали однією сім`єю за вказаною адресою, доглядали за будинком, обробляли земельну ділянку.

Вважають, що 15 квітня 1991 року вони, як члени колгоспного двору, набули в рівних частках право власності на житловий будинок АДРЕСА_1 . Тому просять суд визнати за ними право власності на 1/3 частину вказаного житлового будинку з господарськими будівлями за кожним.

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в заяві на ім`я суду позовні вимоги підтримують в повному об`ємі. Просять розглянути справу за їх відсутності та задовольнити позов.

Відповідач голова Бущанської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області Парфенюк І.В. подала до суду відзив, вказуючи, що згідно Вказівок по веденню книг погосподарського обліку в сільських Радах народних депутатів, затверджених наказом Центрального статистичного управління СРСР від 13 квітня 1979 року № 112/5, визначення в сільській місцевості громадського типу господарства в погосподарській книзі та відомостей щодо членів колгоспного двору, що має правове значення, було покладено на сільські ради. Змістовний аналіз постанови Ради Міністрів УРСР від 11.03.1985р. № 105 "Про порядок державного обліку житлового фонду", Інструкції про порядок реєстрації будинків та домоволодінь у містах і селищах міського типу Української РСР від 31.01.1966р., Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій державними нотаріальними конторами Української РСР № 45/5 від 31.10.1975р. та інших нормативних актів доводить, що записи у погосподарських книгах є особливою формою статистичного обліку і визнавались в якості актів органів влади (публічних актів), що підтверджували право приватної власності. Крім того зазначає, що членами колгоспного двору в АДРЕСА_1 були не лише позивачі, але й ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . Також згідно даних погосподарської книги № 5 за 1986-1990 роки зроблено відмітку про вибуття на навчання позивача ОСОБА_8 з 25.09.1986р. по 20.02.1987р. у м.Острог Рівненської області та зроблено відмітку, що вона вибула у господарство № 357 , тому втратила право на колгоспний двір, оскільки більше трьох років не брала участі у веденні спільного господарства двору. Просить відмовити у задоволенні позову.

Також відповідач голова Бущанської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області Парфенюк І.В. подала до суду заяву про застосування трирічної позовної давності. Вважає, що позивачі звернулися до суду за захистом своїх прав поза межами строку позовної давності. Позивачам у 2007 році було відомо про те, що покійному ОСОБА_6 належала Ѕ частина спірного домоволодіння, коли вони брали довідки для заведення спадкової справи в Здолбунівській державній нотаріальній конторі. Просить розглянути справу за відсутності представника відповідача.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_4 подала до суду заяву, в якій просить розглянути справу без її участі.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_5 на неодноразові виклики в судове засідання не з`явився, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином у встановленому законом порядку. Про причини неявки суд не повідомив.

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд дійшов наступного висновку.

Згідно з частиною третьою статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

З введенням у дію з 15 квітня 1991 року Закону України "Про власність" колгоспні двори ліквідовано і питання права власності на майно колишніх колгоспних дворів регулюється нормами ЦК УРСР 1963 року.

Правовий режим власності колгоспного двору, виділ частки з колгоспного двору, його поділ, а також підстави втрати права на частку в майні колгоспного двору визначено статтями 120-126 ЦК УРСР 1963 року.

За положеннями статті 120 ЦК Української РСР 1963 року колгоспний двір визначався як сімейно-трудове об`єднання осіб, всі або частина яких були членами колгоспу, брали участь у суспільному виробництві колгоспу та спільно вели підсобне господарство. Майно колгоспного двору належить його членам на праві сумісної власності.

За змістом частини другої статті 123 ЦК Української РСР 1963 року розмір частки члена двору встановлюється виходячи з рівності часток усіх членів двору, включаючи неповнолітніх і непрацездатних.

Відповідно до роз`яснень, викладених у пункті 6 постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 1995 року № 20 "Про судову практику у справах за позовами про захист права приватної власності", спори щодо майна колишнього колгоспного двору, яке було придбане до 15 квітня 1991 року, мають вирішуватися за нормами, що регулювали власність цього двору, а саме: а) право власності на майно, яке належало колгоспному двору і збереглося після припинення його існування, мають ті члени двору, котрі до 15 квітня 1991 року не втратили права на частку в його майні. Такими, що втратили це право, вважаються працездатні члени двору, які не менше трьох років підряд до цієї дати не брали участі своєю працею і коштами у веденні спільного господарства двору (в цей строк не включається час перебування на дійсній строковій військовій службі, навчання в учбовому закладі, хвороба); б) розмір частки члена двору визначається виходячи з рівності часток усіх його членів, включаючи неповнолітніх та непрацездатних. Частку працездатного члена двору може бути зменшено або відмовлено у її виділенні при недовгочасному його перебуванні у складі двору або незначній участі працею чи коштами в господарстві двору. Особам, які вибули з членів двору, але не втратили права на частку в його майні, вона визначається виходячи з того майна двору, яке було на час їх вибуття і яке збереглося.

Порядок ведення погосподарського обліку в сільських радах визначався Вказівками по веденню книг погосподарського обліку в сільських Радах народних депутатів, затвердженими наказом Центрального статистичного управління СРСР від 13 квітня 1979 року №112/5, а згодом - аналогічними Вказівками по веденню погосподарського обліку в сільських Радах народних депутатів, затвердженими Центральним статистичним управлінням СРСР 12 травня 1985 року за №5-24/26, та Вказівками по веденню погосподарського обліку в сільських Радах народних депутатів, затвердженими постановою Державного комітету статистики СРСР від 25 травня 1990 року № 69.

Згідно з Вказівками по веденню погосподарського обліку в сільських радах народних депутатів, затвердженими Центральним статистичним управлінням СРСР 13 квітня 1979 року № 112/5, визначення в сільській місцевості громадського типу господарства в погосподарській книзі та відомостей щодо членів колгоспного двору, що має правове значення, було покладено саме на сільські ради.

Також за змістом Вказівок № 112/5 і № 69 суспільна група господарства визначалась залежно від роду занять голови господарства (сім`ї). Особи, які працювали в колгоспі, але не були членами колгоспу, належали до суспільної групи робітників або службовців залежно від займаної посади.

З постанови Держкомстату СРСР № 5-24/26 від 12.05.1985 року "Про затвердження Вказівок по веденню погосподарського обліку в сільських Радах народних депутатів" слідує, що особовий рахунок відкривається на ім`я голови господарства, який визначається в кожному конкретному випадку повнолітніми членами сім`ї по їх спільній згоді і записується в особовому рахунку першим.

Як вбачається з довідки № 485/02-21/18, виданої 29.10.2018р. Бущанською сільською радою Здолбунівського району Рівненської області, відповідно до даних погосподарської книги № 5 за 1986-1990 роки, особовий рахунок № НОМЕР_2 , спірне господарство мало статус колгоспного двору. Склад сім`ї був такий: голова двору - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дружина - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , дочка - ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , дочка - ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , син - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 . В господарстві рахувався цегляний будинок, погріб, сарай, земельна ділянка станом на 01.01.1986р. площею 0,50 га, станом на 01.06.1988р. площею 0,96 га.

Згідно погосподарської книги № 11 за 1991-1995 роки, особовий рахунок № НОМЕР_3 , до складу колгоспного двору входили: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , - голова двору, дружина - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , дочка - ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 (вибула ІНФОРМАЦІЯ_8 в с.Ілляшівка Острозького району Рівненської області), син - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , невістка - ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , внук - ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_10 . В господарстві рахувався житловий будинок, земельна ділянка площею 0,96 га.

Згідно погосподарської книги № 8 за 1996-2000 роки, особовий рахунок № НОМЕР_4 , в домогосподарстві (1/2 частина житлового будинку, земельна ділянка площею 0,85 га) першим записаний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дружина - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Також, особовий рахунок № НОМЕР_4 , в домогосподарстві (1/2 частина житлового будинку, земельна ділянка станом на 01.01.1995р. площею 0,36 га, станом на 01.01.1996р. площею 0,61 га, станом на 01.01.1998р. площею 0,57 га) першим записаний ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , дружина - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , син - ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , дочка ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , син - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_12 .

Згідно погосподарської книги № 5 за 2001-2005 роки ( АДРЕСА_1 ), особовий рахунок № НОМЕР_5 (половина житлового будинку) голова домогосподарства - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , дружина - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Особовий рахунок № НОМЕР_6 (половина житлового будинку) голова домогосподарства - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , дружина - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , син - ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , дочка ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , син - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_12 .

Згідно погосподарської книги № 6 за 2006-2010 роки ( АДРЕСА_1 , особовий рахунок № НОМЕР_7 1 / 2 частина житлового будинку) першим у домогосподарстві записаний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , дружина - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка вибула ІНФОРМАЦІЯ_13 в АДРЕСА_2 , де проживає і в даний час. Особовий рахунок № НОМЕР_9 1 / 2 частина житлового будинку) першим у домогосподарстві записаний ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , дружина - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , дочка ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , син - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_12 .

Згідно погосподарської книги № 6 за 2006-2010 роки ( АДРЕСА_1 ): об`єкт погосподарського обліку № 0442-5 - домогосподарство померлого ОСОБА_6 (1/2 частина житлового будинку, в якому ніхто не зареєстрований); об`єкт погосподарського обліку № 0437-1 (1/2 частина житлового будинку) - голова домогосподарства ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , дружина - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , дочка ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , син - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_12 .

Згідно погосподарської книги № 5 за 2016-2020 роки ( АДРЕСА_1 ): 1/2 частина житлового будинку, належна померлому ОСОБА_6 , в якій ніхто не зареєстрований та не проживає. Інша 1/2 частина житлового будинку (об`єкт погосподарського обліку № 233) голова домогосподарства ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , дружина - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , дочка ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , син - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_12 .

Рішенням Бущанської сільської ради народних депутатів Здолбунівського району Рівненської області № 20 від 01 червня 1995 року передано ОСОБА_6 у приватну власність та постійне користування земельну ділянку площею 0,25 га для обслуговування житлового будинку і господарських будівель та земельну ділянку площею 0,60 га для ведення особистого підсобного господарства по АДРЕСА_2 .

Рішенням Бущанської сільської ради народних депутатів Здолбунівського району Рівненської області № 32 від 08 жовтня 1996 року передано ОСОБА_7 в приватну власність та постійне користування земельну ділянку площею 0,57 га для ведення особистого підсобного господарства по АДРЕСА_2 .

Правильність віднесення будинку до суспільної групи господарства колгоспний двір учасниками справи не оспорюється.

Відповідно до даних погосподарської книги за 1991-1995 роки, особовий рахунок НОМЕР_3, ОСОБА_6 , ОСОБА_1 та ОСОБА_7 були членами колгоспу.

Згідно зі статтею 126 ЦК Української РСР 1963 року працездатний член колгоспного двору втрачає право на частку в майні двору, якщо він не менше трьох років підряд не брав участі своєю працею і коштами у веденні спільного господарства двору.

Процесуальне законодавство передбачає, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, в межах заявлених вимог і на підставі наданих сторонами доказів. Щодо обов`язку доказування і подання доказів, то кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень.

Доводи відповідача про те, що позивач ОСОБА_8 втратила право на колгоспний двір, не заслуговують на увагу, оскільки належними доказами не підтверджені.

ОСОБА_6 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , що стверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_10 , виданим 16 січня 2007 року Бущанською сільською радою Здолбунівського району Рівненської області.

Зі спадкової справи № 430/2007, заведеної 14.07.2007р. Здолбунівською районною державною нотаріальною конторою Рівненської області на майно померлого ОСОБА_6 , вбачається, що спадщину прийняв син спадкодавця ОСОБА_7 , який подав до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини та отримав 04 березня 2009 року свідоцтво про право на спадщину за заповітом на цілу земельну ділянку площею 1,28 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Бущанської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області, та свідоцтво про право на спадщину за заповітом на майновий пай пайового фонду майна КСП ім.Франка в с.Буща Здолбунівського району Рівненської області. Згідно заповіту, складеного 10 січня 2007 року і посвідченого секретарем виконавчого комітету Бущанської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області, ОСОБА_6 все своє майно, рухоме та нерухоме, що буде належати йому на день його смерті, де б воно не було і з чого б не складалось, а також все те, на що він за законом буде мати право, заповів сину ОСОБА_7 . Дружина спадкодавця ОСОБА_1 подала 14 липня 2007 року до нотаріальної контори заяву про відмову від одержання обов`язкової частки у спадщині. Також у спадковій справі міститься довідка № 384, видана Бущанською сільською радою Здолбунівського району Рівненської області, в якій зазначено, що спадкодавець ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , до дня смерті був зареєстрований та проживав в 1/2 частині житлового будинку АДРЕСА_1 , яка зареєстрована на його ім`я - ОСОБА_6 .

15 січня 2019 року ОСОБА_2 звернулася до Здолбунівського районного суду Рівненської області з позовом до Бущанської сільської ради Рівненської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_3 , про визнання заповіту нікчемним.

Рішенням Здолбунівського районного суду Рівненської області від 08 травня 2019 року в цивільній справі № 562/119/19 позов задоволено та визнано нікчемним заповіт, складений 10 січня 2007 року ОСОБА_6 на ім`я ОСОБА_7 , посвідчений секретарем Бущанської сільської ради Рівненської області.

ОСОБА_7 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , про що свідчить актовий запис про смерть № 9 від 03 липня 2016 року, складений Бущанською сільською радою Здолбунівського району Рівненської області.

Як вбачається зі спадкової справи № 278/2016, заведеної 08.11.2016р. Здолбунівською районною державною нотаріальною конторою Рівненської області на майно померлого ОСОБА_7 , спадщину прийняли дружина спадкодавця ОСОБА_4 , син спадкодавця ОСОБА_5 та мати спадкодавця ОСОБА_1 , які подали до нотаріальної контори заяви про прийняття спадщини за законом. Дочка спадкодавця ОСОБА_14 відмовилась від прийняття спадщини, подавши відповідну заяву. Матеріали спадкової справи містять довідку № 798, видану 09.10.2016р. Бущанською сільською радою Здолбунівського району Рівненської області, в якій зазначено, що спадкодавець ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , до дня смерті був зареєстрований та проживав в 1/2 частині житлового будинку АДРЕСА_1 , яка зареєстрована на його ім`я - ОСОБА_7 .

Згідно довідки № 631 від 14.11.2018р., виданої комунальним підприємством "Здолбунівське міське бюро технічної інвентаризації" житловий будинок АДРЕСА_1 на праві приватної власності не зареєстрований.

Таким чином, судом встановлено, що спірний житловий будинок був віднесений до суспільної групи господарств колгоспний двір, однак позивачі до 15 квітня 1991 року та у наступні три роки (до 15 квітня 1994 року) не заявляли вимог про виділ їх частки у колгоспному дворі.

Відповідно до роз`яснень, які містяться в абз.2 підпункту "г" пункту 6 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 1995 року № 20 "Про судову практику у справах за позовами про захист права приватної власності", на витребування частки з майна колишнього колгоспного двору, що збереглося на 15 квітня 1991 року, поширюється загальний трирічний строк позовної давності.

Відповідачем подано заяву про застосування строків позовної давності.

Згідно положень частин 3, 4 ст.267 ЦК України позовна давність застосовується судом лише за заявою сторони у спорі, зробленою до винесення ним рішення. Сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови у позові.

У пункті 6 Прикінцевих та перехідних положень Цивільного Кодексу України зазначено, що правила Цивільного кодексу України про позовну давність застосовуються до позовів, строк пред`явлення яких, встановлений законодавством, що діяло раніше, не сплив до набрання чинності цим Кодексом.

Відповідно до статті 71 ЦК УРСР 1963 року загальний строк для захисту права за позовом особи, право якої порушено (позовна давність), встановлюється в три роки.

За правилами статті 76 ЦК УРСР 1963 року перебіг строку позовної давності починається з дня виникнення права на позов. Право на позов виникає з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення свого права.

За змістом ст.75 ЦК УРСР 1963 року позовна давність застосовується судом незалежно від заяви сторін.

Оскільки позивачам було відомо, що колгоспні двори припинили своє існування 15 квітня 1991 року, з урахуванням встановлених обставин, суд дійшов висновку, що внаслідок пропуску позивачами строку позовної давності без поважних причин, вони не вправі претендувати на частку в спірному житловому будинку, в зв`язку з чим у задоволенні позову необхідно відмовити.

Керуючись ст.ст.3, 12, 76, 81, 259, 263-265 ЦПК України, на підставі п.6 Прикінцевих та перехідних положень Цивільного Кодексу України, ст.ст.71, 75, 76, 120, 123, 124 ЦК УРСР 1963 року, суд -

в и р і ш и в :

У задоволенні позову ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Бущанської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , про визнання права власності на нерухоме майно - відмовити.

Рішення може бути оскаржене до Рівненського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Здолбунівський районний суд Рівненської області (п.п.15.5 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України).

Позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_11 .

Позивач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_12 .

Позивач ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_13 . Відповідач Бущанська сільська рада Здолбунівського району Рівненської області, місцезнаходження: 35753, с.Буща Здолбунівського району Рівненської області, вул.Осередок, 5, ЄДРПОУ 04385818.

Третя особа ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_6 , має право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта НОМЕР_14 , виданий 23.02.2006р.

Третя особа ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_6 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_15 .

Суддя

Дата ухвалення рішення26.03.2020
Оприлюднено29.04.2020
Номер документу88963582
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —562/4537/18

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Постанова від 25.08.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 06.08.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 05.08.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 26.03.2020

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні