Ухвала
від 27.04.2020 по справі 173/2870/19
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2870/19

Провадження №2/173/231/2020

У Х В А Л А

іменем України

27 квітня 2020 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

В складі :головуючого судді - Петрюк Т.М.

при секретареві - Рудовій Л.В

за участю представника позивача - адвоката Григор`єва Д.В.

Розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в місті Верхньодніпровську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 і ОСОБА_2 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ ВІКТОРІЯ , про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

27.11.2019 року до суду звернулися позивачі ОСОБА_1 , і ОСОБА_2 , з позовом про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки до відповідача ТОВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ ВІКТОРІЯ

Ухвалою Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 29.11.2019 року позовна заява залишена без руху в зв`язку з виявленими недоліками.

03.01.2020 року позивачами усунені виявлені недоліки.

08.01.2020 року ухвалою Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області відкрите провадження у справі, справу призначено до розгляду за правилами загального провадження в підготовче судове засідання на 24.02.2020 року.

24.02.2020 року розгляд справи відкладений в зв`язку з неявкою сторін в призначене судове засідання. Справа призначена до розгляду на 27.04.2020 року

Відповідачем відзив на позовну заяву не наданий .

Представник позивачів в підготовчому судовому засіданні пояснив, що підтримує позовні вимоги за поданою позовною заявою в повному обсязі. Ним підтверджено, що в позовній заяві викладені всі обставини справи та наведені всі доводи на обґрунтування заявлених позовних вимог. Змінювати, уточнювати, збільшувати, зменшувати позовні вимоги не має наміру.

Представником позивачів заявлене клопотання про витребування у відповідача оригіналу і копії договору оренди земельної ділянки від 14.07.2015 року, укладений між ОСОБА_3 та ТОВ СК ВІКТОРІЯ .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України - Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Клопотання про витребування вищезазначених документів заявлене до початку розгляду справи по суті, тобто в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Зазначений у клопотанні докази відноситься до предмету спору та має суттєве значення для розгляду та вирішення справи.

За даних обставин суд вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання та зобов`язати відповідача ТОВ СК ВІКТОРІЯ надати суду оригінал і належним чином посвідчену копію договору оренди земельної ділянки, укладеного між ОСОБА_3 та ТОВ СК ВІКТОРІЯ від 14.07.2015 року.

Представник відповідача в підготовче судове засідання повторно не з`явився, про дату час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявку суд не повідомив. Відзиву на позовну заяву не надав.

Судом встановлено склад учасників розгляду справи, якими є сторони, представники сторін.

Судом визначені факти, які необхідно встановити: факт наявності у позивачів права власності на земельну ділянку. Факт укладення договору оренди земельної ділянки. Факт наявності підстав для визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, а саме: відсутності волі та вільного волевиявлення сторони щодо укладення договору.

Данні факти будуть підтверджуватись: копією свідоцтв про право на спадщину, копією договору оренди земельної ділянки, копією інформаційної довідки.

Керуючись ст. 197, 198 ЦПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Закінчити підготовче судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 і ОСОБА_2 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ ВІКТОРІЯ , про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки .

Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 27 липня 2020 року на 14-00 годину.

В судове засідання викликати сторони, представників сторін.

Зобов`язати відповідача ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ ВІКТОРІЯ протягом двох тижнів з дня отримання даної ухвали надати суду оригінал і належними чином посвідчену копію договору оренди земельної ділянки, укладеного між ОСОБА_3 та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ ВІКТОРІЯ від 14.07.2015 року

Зобов`язати ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ ВІКТОРІЯ у випадку неможливості надати суду документи, зазначені в ухвалі, або неможливості подати їх в установлений в ухвалі строк, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з моменту отримання ухвали.

Докази досліджувати в наступному порядку: дослідити письмові докази.

Справу розглянути шляхом проведення одного судового засідання з можливим оголошенням перерви.

Копію ухвали направити на виконання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОМПАНІЯ ВІКТОРІЯ для відома і виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена 27.04.2020 року

Суддя Петрюк Т.М.

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.04.2020
Оприлюднено29.04.2020
Номер документу88974241
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/2870/19

Рішення від 12.04.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 07.04.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 29.11.2019

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні