Ухвала
від 28.04.2020 по справі 405/4238/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/4238/19

2-р/405/1/20

УХВАЛА

28.04.2020 Ленінський районний суд м. Кіровограда в складі

головуючої судді: Шевченко І.М.

з участю секретаря : Фришко А.Ю.

представника позивача : Пасічник І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницький заяву Старшого державного виконавця Подільського ВДВС у місті Кропивницькому Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Желовнікової Юлії Анатоліївни про роз`яснення судового рішення, боржник: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + , стягувач: ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В:

Старший державний виконавець Подільського ВДВС у місті Кропивницькому Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Желовнікова Ю.А. звернулась в суд із заявою про роз`яснення судового рішення зазначаючи, що 22.04.2019 року було розглянуто цивільну справу № 405/4238/19 за позовом ОСОБА_1 до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити дії, а саме: зобов`язати відповідача за свій рахунок підключити квартиру АДРЕСА_1 до централізованого теплопостачання. Зазначене рішення суду є дещо незрозумілим в частині, що стосується відповідача за свій рахунок підключити вищезазначену квартиру до централізованого теплопостачання. 31.01.2020 року відповідно до вимог ст. ст. 3, 4, 24, 25, 26, 27 Закону України Про виконавче провадження , державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, та запропоновано боржнику виконати рішення суду протягом десяти робочих днів з дня отримання даної постанови. Копії постанови направлено сторонам рекомендованим листом з повідомленням до відома, боржнику для належного реагування.

19.02.2020 року до відділу надійшла заява від стягувача, згідно якої повідомлено, що рішення суду станом на вказану дату не виконано. 25.02.2020 року до відділу надійшла заява від Голови правління Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + - ОСОБА_2 , відповідно до якої було встановлено, що 20.02.2020 року в приміщенні відділу державної виконавчої служби нею особисто отримано під підпис копію постанови про відкриття виконавчого провадження від 31.01.2020 року та зазначено, що 03.12.2019 року рішення Ленінського районного суду міста Кіровограда у справі № 405/4238/19 щодо зобов`язання об`єднання за свій рахунок підключити квартиру АДРЕСА_1 до централізованого теплопостачання виконано в самостійному порядку, про що комісією ОСББ Перспективне + складено відповідний акт від 03.12.2019 року, а саме комісією об`єднання із залученням сантехніка-зварювальника ОСОБА_3 за рахунок ОСББ проведено роботи по підключенню квартири АДРЕСА_2 до централізованого теплопостачання та проведено наступні роботи по підключенню квартири АДРЕСА_3 : на горищі будинку знято заглушку на подачу теплоносія; у підвалі будинку відкрито кран подачі теплоносія у зворотньому напрямі.

За результатами проведених робіт, теплопостачання у квартиру АДРЕСА_2 (по стояку - кухня, обігрівач для рушників у ванній кімнаті) було підключено та відновлено за рахунок ОСББ, але відповідно до поданих матеріалів боржника встановлено, що 03.12.2019 року до ОСББ надійшла скарга - заява від мешканця даного будинку ОСОБА_4 , згідно якої повідомлено, що під час перебування у належній йому квартирі, а саме за адресою: АДРЕСА_4 виявлено протікання теплої води з стояка опалення в туалет кімнаті. Протікання з верхньої частини стояка в районі стелі, на підставі чого житель будинку терміново запропонував перекрити подачу теплопостачання по даному стояку, так як це порушує його інтереси та житлові умови. 03.12.2019 року у зв`язку із вказаним зверненням доручено сантехніку-зварювальнику ОСОБА_3 перекрити стояк в туалетній кімнаті та складено відповідний акт.

Вказує, що рішення суду неможливо виконати в опалювальний період, так як порушуються інтереси інших жителів будинку, а саме для виконання даного рішення необхідне зливання води з системи опалення будинку за вищевказаною адресою, а також не зрозуміло порядок виконання даного рішення, який перелік робіт необхідно здійснити ОСББ за свій рахунок по підключенню квартири АДРЕСА_1 до централізованого теплопостачання і 28.02.2020 року до відділу надійшла заява від Голови правління Об`єднання Співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + з проханням звернутися до суду для роз`яснення порядку виконання даного рішення суду, а тому просить роз`яснити рішення Ленінського районного суду міста Кіровограда у справі № 405/4238/19 від 22.10.2019 року, а саме який необхідно здійснити перелік робіт ОСББ для виконання даного рішення по підключенню квартири АДРЕСА_1 за свій рахунок; роз`яснити порядок виконання рішення суду по підключенню квартири АДРЕСА_1 в опалювальний період.

Сторони в судове засідання не з`явились, про час та місце слухання справи повідомлялись, причини неявки суду не сповістили. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розглядові заяви про роз`яснення рішення.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив такі факти та відповідні їм правовідносини.

Відповідно до норм ст. 271 ЦПК України за заявою учасника справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання.

Суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може викликати учасників справи, державного чи приватного виконавця в судове засідання. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розглядові заяви про роз`яснення рішення.

Судом встановлено, що рішенням Ленінського районного суду м. Кіровограда від 22.10.2019 року позов ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити дії задоволено; визнано незаконними дії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + по відключенню квартири АДРЕСА_1 від централізованого теплопостачання та зобов`язано Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + за свій рахунок підключити квартиру АДРЕСА_1 до централізованого теплопостачання.

Рішення Ленінського районного суду м. Кіровограда від 22.10.2019 року набрало законної сили, на його виконання Ленінським районним судом м. Кіровограда видано виконавчі листи, який пред`явлено до примусового виконання.

31.01.2020 року відповідно до вимог ст. ст. 3, 4, 24, 25, 26, 27 Закону України Про виконавче провадження , державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, та запропоновано боржнику виконати рішення суду протягом десяти робочих днів з дня отримання даної постанови. Копії постанови направлено сторонам рекомендованим листом з повідомленням до відома, боржнику для належного реагування.

Таким чином строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання закінчився.

Крім того, як встановлено судом 03.12.2019 року рішення Ленінського районного суду міста Кіровограда у справі № 405/4238/19 щодо зобов`язання об`єднання за свій рахунок підключити квартиру АДРЕСА_1 до централізованого теплопостачання виконано відповідачем в самостійному порядку, про що комісією ОСББ Перспективне + складено відповідний акт від 03.12.2019 року з якого вбачається, що комісією об`єднання із залученням сантехніка-зварювальника ОСОБА_3 за рахунок ОСББ проведено роботи по підключенню квартири АДРЕСА_2 до централізованого теплопостачання та проведено наступні роботи по підключенню квартири АДРЕСА_3 : на горищі будинку знято заглушку на подачу теплоносія; у підвалі будинку відкрито кран подачі теплоносія у зворотньому напрямі.

Таким чином строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання закінчився.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Вказані питання, поставлені старшим державним виконавцем Желовніковою Ю. А. не є роз`ясненням судового рішення в розумінні статті 271 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 271 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

В задоволенні заяви старшого державного виконавця Подільського ВДВС у місті Кропивницькому Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Желовнікової Юлії Анатоліївни про роз`яснення судового рішення, боржник: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Перспективне + , стягувач: ОСОБА_1 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржене протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда Ірина Миколаївна Шевченко

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено29.04.2020
Номер документу88976229
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —405/4238/19

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Рішення від 22.10.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Рішення від 22.10.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 18.07.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні