Ухвала
від 08.06.2007 по справі 3/077-07/6
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/077-07/6

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, місто Київ, вул. Комінтерну, 16                                                             230-31-77

УХВАЛА

"08" червня 2007 р.                                                                        Справа № 3/077-07/6

За позовом   Відкритого акціонерного товариства „Племінний завод„Бортничі”

с. Щасливе Бориспільського району

до відповідачів:1) Бориспільської районної державної адміністрації, м.Бориспіль

               2) фермерського господарства „Журавушка”, с. Гнідин

про  визнання недійсним договору купівлі-продажу землі та державного акту на

право власності на земельну ділянку

без виклику представників сторін

                                                                      Головуючий суддя   Маляренко А.В.

                                                                                             Суддя    Подоляк Ю.В.

                                                                                                          Суддя    Іваненко Я.Л.                                                                      обставини справи:

В провадженні господарського суду Київської області знаходиться справа за позовом  Відкритого акціонерного товариства „Племінний завод „Бортничі” до відповідача 1) Бориспільської районної державної адміністрації та відповідача 2) фермерського господарства „Журавушка” про  визнання недійсним договору купівлі-продажу землі та державного акту на право власності на земельну ділянку.

Ухвалою голови господарського суду від 30.03.2007р. призначено колегіальний розгляд справи у складі: суддя Маляренко А.В. –головуючий, суддів Подоляка Ю.В. та Карпечкіна Т.П.

У звґязку із вибуттям судді Карпечкіна Т.П. в чергову щорічну відпустку, ухвалою голови господарського суду від 05.06.2007р. здійснено заміну у складі колегії, яка розглядає справу       № 3/077-07/6  судді  Карпечкіна Т.П. на суддю Іваненко Я.Л.

07.06.2007р. через канцелярію господарського суду Київської області  від відповідача 2 –ФГ „Журавушка” надійшло клопотання про витребування доказів у справі.

В вищезазначеному клопотанні Фермерське господарство повідомляє суд, що УДСБЕЗ ГУ МВС України по Київській області в ході перевірки встановив, що ВАТ „Племінний завод „Бортничі" на підставі Державного акту на право колективної власності на землю серії КВ, який зареєстрований в книзі записів державних актів за № 4/22, виданого Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області 08.09.1997 р., здійснено відчудження земельної ділянки, яка знаходиться за межами населеного пункту на території Гнідинської сільської ради Бориспільського району Київської області, на підставі цивільно-правових договорів купівлі-продажу земельних ділянок на користь ТОВ „ЕКОІНТЕРКОМ" (код ЄДРПОУ 34618949, м. Київ, вул. Оранжерейна, 3), ТОВ „СКЕЛЯ-КОМПЛЕКС" (код ЄДРПОУ 34618912, м.Київ, вул. Оранжерейна, 3), ТОВ „Корал Плюс Ко" (код ЄДРПОУ 33631670, м. Київ, вул. Здолбунівська, 7а). Вказані договори були нотаріально посвідчені нотаріусом Київського міського нотаріального округу Мироник О. В.

Перевіркою також встановлено, що в подальшому вказані земельні ділянки були перепродані. На даний час встановлюються юридичні та фізичні особи, які стали власниками земельної ділянки, яка належала фермерському господарству.        

З огляду на зазначене, відповідач 2 просить суд на підставі ст. 38 Господарського процесуального кодексу України, витребувати у нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мироник О. В. інформацію, чи були відчужені (повністю або частково) Відкритим акціонерним товариством „Племінний завод „Бортничі" і на підставі яких правочинів  земельні ділянки.

Суд, з метою повного, об'єктивного вивчення всіх обставин справи, згідно до частин першої та четвертої ст. 38 ГПК України, відповідно до яких господарський суд зобов'язаний витребувати від підприємств та організацій незалежно від їх участі у справі документи і матеріали, необхідні для вирішення спору, на одержання таких доказів суд може уповноважити заінтересовану сторону, ухвалює витребувати визначені в клопотанні від 07.06.2007р. додаткові докази, для чого направити відповідний запит, уповноваживши на отримання відповіді на запити представника відповідача 2 –ФГ „Журавушка”.

Беручи до уваги викладене вище, керуючись ст. 38, пунктами 1, 3 частини першої ст. 77, ст. 86 ГПК України, суд

ухвалив:

1. Витребувати у нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мироник О. В. ( м. Київ, вул. Червоноармійська, 43, кім. 5) :

Інформацію, чи були відчужені (повністю або частково) Відкритим акціонерним товариством „Племінний завод „Бортничі” (код ЄДРПОУ 00849634, місцезнаходження 08322, Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул. Лесі Українки, 12) і на підставі яких правочинів земельні ділянки, зазначені у:

- Державному акті на право колективної власності на землю серії КВ, який зареєстрований в книзі записів державних актів за № 4/22, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області 08.09.1997 року,

- Державному акті на право постійного користування земельною ділянкою серії І-КВ № 001549, який зареєстровано в Книзі записів державних актів за № 1, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області,

- Державному акті на право постійного користування земельною ділянкою серії ІІ-КВ № 003137, який зареєстрований в книзі записів державних актів за № 3, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області.

В разі відчуження Відкритим акціонерним товариством „Племінний завод „Бортничі” (код ЄДРПОУ 00849634, місцезнаходження 08322, Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул. Лесі Українки, 12)  земельних ділянок зазначених у: Державному акті на право колективної власності на землю серії КВ, який зареєстрований в книзі записів державних актів за № 4/22, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області 08.09.1997 року, Державному акті на право постійного користування земельною ділянкою серії І-КВ № 001549, який зареєстровано в Книзі записів державних актів за № 1, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської област, Державному акті на право постійного користування земельною ділянкою серії ІІ-КВ № 003137, який зареєстрований в книзі записів державних актів за № 3, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області, надати належним чином засвідчені копії договорів купівлі-продажу земельних ділянок, укладених між ВАТ „Племінний завод „Бортничі” та ТОВ „ЕКОІНТЕРКОМ” (код ЄДРПОУ 34618949, м. Київ, вул. Оранжерейна, 3), ТОВ „СКЕЛЯ-КОМПЛЕКС” (код ЄДРПОУ 34618912, м.Київ, вул. Оранжерейна, 3), ТОВ „Корал Плюс Ко” (код ЄДРПОУ 33631670, м. Київ, вул. Здолбунівська, 7а), а також надати належним чином засвідчені копії справ по договорам купівлі-продажу земельних ділянок .

В тому разі, якщо контрагенти  за договорами  купівлі-продажу земельної ділянки здійснювали подальший перепродаж земельних ділянок, надати вказані належним чином засвідчені копії договорів купівлі-продажу земельних ділянок, а також надати належним чином засвідчені копії справ по договорам купівлі-продажу земельних ділянок .

Зобов'язати в разі неможливості надання суду доказів чи інформації, обґрунтувати суду такі підстави та вказати орган (в разі можливості), до відання якого належить подання такої інформації.

Скерувати та отримати відповіді доручається представнику відповідача 2 у справах в порядку ст. 38 Господарського процесуального кодексу України.

До запиту додаються копії Державного акту на право колективної власності на землю серії КВ, який зареєстрований в книзі записів державних актів за № 4/22, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області 08.09.1997 року, копія Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою серії І-КВ № 001549, який зареєстровано в Книзі записів державних актів за № 1, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області, копія Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою серії ІІ-КВ № 003137, який зареєстрований в книзі записів державних актів за № 3, виданий Гнідинською сільською радою народних депутатів Бориспільського району Київської області.

2. Попередити сторони  про майнову відповідальність, передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України за неявку в судове засідання та невиконання вимог ухвали господарського суду.

3. Викликати в судове засідання повноважних компетентних представників сторін.

           Головуючий суддя                                                             А.В. Маляренко

                              суддя                                                              Ю.В. Подоляк

                              

                                   суддя                                                              Я.Л. Іваненко

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.06.2007
Оприлюднено03.09.2007
Номер документу889946
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/077-07/6

Ухвала від 28.01.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Чорна Л.В.

Ухвала від 22.11.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Грєхов А.С.

Постанова від 08.11.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 25.10.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 10.09.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 30.03.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Коротун О.М.

Ухвала від 12.06.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Маляренко А.В.

Ухвала від 15.06.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Маляренко А.В.

Ухвала від 17.04.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Коротун О.М.

Ухвала від 15.06.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Маляренко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні