Ухвала
від 29.04.2020 по справі 910/4244/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

29.04.2020Справа № 910/4244/20

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРПРОМ ТЕХНОЛОГІЇ" (902192, м. Київ, бульвар Дарницький, будинок 3 А, офіс 1; ідентифікаційний код: 41949611)

До Комунального підприємства "КИЇВПАСТРАНС" (04070, м. Київ, вулиця Набережне Шосе, будинок 2; ідентифікаційний код: 31725604)

Про стягнення заборгованості за договором про надання послуг у розмірі 1 263 207, 10 грн

Суддя Бондаренко Г.П.

Без виклику сторін

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "УКРПРОМ ТЕХНОЛОГІЇ" (далі-позивач) звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Комунального підприємства "КИЇВПАСТРАНС" (далі-відповідач) про стягнення заборгованості за договором про надання послуг у розмірі 1 263 207, 10 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані невиконанням договору № 53.19-20 від 28.01.2019 про надання послуг, а саме порушенням обов`язку щодо здійснення оплат за надані послуги. У зв`язку з чим позивач просить стягнути з відповідача 1 099 999, 92 грн - основного боргу, 134 503, 59 грн - пені, 16 985, 01 грн - 3 % річних, 5 859, 29 грн - інфляційних витрат.

Крім того позивач просить стягнути з відповідача судові витрати на сплати судового збору у розмірі - 18 948, 12 грн, та втрат на правничу допомогу у розмірі - 5 500 грн.

30.03.2020 Суд постановив ухвалу про залишення позовної заяви без руху та встановив позивачу строк на усунення недоліків - 5 днів з дня її вручення.

14.04.2020 від позивача надійшла заява, на усунення недоліків позовної заяви.

Розглянувши подану заяву, суд прийшов до висновку про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 1 статті 176 Господарського процесуального кодексу України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

В абзацу 2 частини 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що загальне провадження призначене для розгляду справ, які через складність та інші обставини недоцільно розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно приписів статті 181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Суд дійшов висновку, що вказану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження, оскільки справа є складною з огляду на ціну позову та наявні в ній матеріали.

На виконання наведених приписів Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі та встановити сторонам строки для подання ними документів на підтвердження своєї правової позиції в даному спорі.

Керуючись статтями 12, 121, 176, 177, 178, 181, 182, 234, 235, 247 Господарського процесуального кодексу України, Суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 910/4244/20

2. Розгляд справи № 910/4244/20 здійснювати у порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання у справі № 910/4244/20 призначити на 16.06.20 о 10:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 19. Повідомити, що явка сторін або їх уповноважених представників не є обов`язковою протягом дії карантинних заходів та є обов`язковою після закінчення дії карантину!.

4. Встановити відповідачу строк подання відзиву на позов із урахуванням вимог статті 165 Господарського процесуального кодексу України - 15 днів з дня вручення ухвали, але не пізніше закінчення строку підготовчого провадження, у випадку продовження процесуального строку судом, та 10 днів на подання заперечень на відповідь на відзив.

5. Запропонувати позивачу у строк 15 днів з моменту отримання відзиву, але в будь-якому разі до закінчення підготовчого провадження, у випадку продовження процесуального строку судом надати суду відповідь на відзив.

6. Повідомити учасників судового процесу, що подання ними клопотань, заяв з процесуальних питань та заяв по суті справи можуть бути подані до суду у строк до закінчення підготовчого провадження, у випадку продовження процесуального строку судом, в разі його пропуску.

7. Попередити відповідача , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України).

8. Повідомити сторін, що згідно з пунктом 4 Розділу Х Прикінцеві положення під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 46 , 157 , 195 , 229 , 256 , 260 , 288 , 295 , 306 , 321 , 341 , 346 , 349, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, апеляційного оскарження, залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги, подання заяви про скасування судового наказу, розгляду справи по суті, строки, на які зупиняється провадження, подання заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами, звернення зі скаргою, оскарження рішення третейського суду, судового розгляду справи, касаційного оскарження, подання відзиву продовжуються на строк дії такого карантину .

9. Повідомити учасників справи про про особливості розгляду справ в період дії карантинних заходів.

10. Повідомити учасників справи, що всі письмові пояснення та інші документи по справі протягом дії карантину можуть бути подані засобами поштового зв`язку та/або подані на електронну адресу суду inbox@ki.arbitr.gov.ua або на адресу судді - Bondarenko_judge@ki.arbitr.gov.ua з зазначенням номеру справи та прізвища судді у справі.

11. Повідомити представників сторін та учасників справи, що на період карантинних заходів, їх явка в судове засідання не є обов`язковою, судове засідання може буде проведене без участі представників сторін за наявності їх згоди (письмового клопотання про розгляд справи без їх участі).

12. Повідомити учасників справи, що в період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19 , для забезпечення права учасників справи на участь у судовому засіданні можлива участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "EasyCon".

13. Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання затверджений наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 N 196 Про затвердження Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду .

13.1 Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

13.2 Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду , зразок якої наведено в додатку 2 до зазначеного Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання . Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

13.3 Головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності у суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час). Про прийняте рішення головуючим суддею учасники справи інформуються засобами телефонного зв`язку (електронної пошти), вказаними у заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості.

13.4 Учасник, що бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку, зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення Секретаря (обліковий запис: lebovych.a@ki.arbitr.gov.ua) до участі в судовому засіданні. Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

14. Повідомити учасників, що в період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, для забезпечення права учасників справи на участь у судовому засіданні можлива участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програми Microsoft Teams .

15. Повідомити учасникам судового процесу облікові записи Microsoft Teams судді Бондаренко Г.П.: Bondarenko_judge@ki.arbitr.gov.ua та секретаря судового засідання Лебович А.О.: lebovych.a@ki.arbitr.gov.ua.

16. За відсутності в матеріалах справи належних доказів підтвердження повноважень особи на представництво інтересів учасника справи, подати відповідні докази разом із заявою про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду .

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Дата підписання: 29.04.2020.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г. П. Бондаренко

Дата ухвалення рішення29.04.2020
Оприлюднено04.05.2020
Номер документу89007684
СудочинствоГосподарське
Сутьнадання послуг у розмірі 1 263 207, 10 грн

Судовий реєстр по справі —910/4244/20

Рішення від 08.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко-Легких Г.П.

Ухвала від 04.08.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко-Легких Г.П.

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 30.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні