Ухвала
від 30.04.2020 по справі 219/12245/16-ц
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/12245/16-ц

Провадження № 2/219/1966/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 квітня 2020 року

Артемівський міськрайонний суд Донецької області в особі судді Шевченко Л.В., розглянувши зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а , третя особа Бахмутська міська рада про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішень недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку,

ВСТАНОВИВ:

19.12.2016 року Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна,97 а звернулося до Артемівського міськрайонного суду Донецької області з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу.

14.06.2017 року до Артемівського міськрайонного суду Донецької області надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна,97 а про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішення недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.06.2017 р. визначено головуючим суддею Харченко О.П.

14.07.2017 р. до Артемівського міськрайонного суду Донецької області надійшла уточнена зустрічна позовна заява ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна,97 а , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Відділ реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Артемівської районної державної адміністрації про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішення недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Ухвалою судді від 02.08.2017 р. відкрито провадження у справі за зустрічною позовною заявою ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішення недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, третя особа Відділ реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Артемівської районної державної адміністрації і об`єднано в одне провадження з первісним позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 08.02.2018 р. продовжено судовий розгляд справи за правилами загального позовного провадження за позовом ОСББ Ювілейна, 97а до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу та зустрічним позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішення недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, третя особа Бахмутська міська рада.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 01.11.2018 р. зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішення недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, третя особа Бахмутська міська рада залишено без розгляду.

Рішенням Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 01.11.2018 р. позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу задоволено.

Постановою Донецького апеляційного суду від 12.02.2019 р. ухвалу Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 01.11.2018 року про залишення без розгляду зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 в цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97 до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішень недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, третя особа: Бахмутська міська рада скасовано і направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Постановою Донецького апеляційного суду від 12.02.2019 рішення Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 01.11.2018 року скасовано і ухвалено нове. Позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а (код ЄДРПОУ 39973596) суму боргу за послуги з утримання будинку та прибудинкової території за період з 01 вересня 2015 року по 30 вересня 2016 року включно в розмірі 12 123, 54 грн. та судовий збір у розмірі 1 378 грн.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25.11.2019 року здійснено автоматизований розподіл цієї справи та передано для розгляду судді Фроловій Н.М.

Ухвалою суду від 27.11.2019 суддею Фроловою Н.М. цивільну справу за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а , третя особа Бахмутська міська рада про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішень недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку прийнято до провадження. Постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження.

Ухвалою суду від 30.01.2020 підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а , третя особа Бахмутська міська рада про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішень недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, закрито. Призначено справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Після уточнення позовних вимог позивач за зустрічним позовом ОСОБА_1 просить суд:

?Установчі збори засновників Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а , адреса для кореспонденції м. Бахмут, вул. Леваневського буд. 162/8 поштовий індекс 84500, які відбулися 12 серпня 2015 року визнати нелегітимними.

?Визнати недійсними та скасувати з моменту прийняття всі рішення, викладені в Протоколі № 1 установчих зборів власників квартир та нежилих приміщень багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 12 серпня 2015 року:

-визнати недійсним та скасувати рішення про створення Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а , та затвердження його назви;

-визнати недійсним та скасувати рішення про затвердження статуту Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а ;

- визнати недійсним та скасувати рішення про вибори правління Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а ;

- визнати недійсним та скасувати рішення про вибори Ревізійної комісії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а ;

- визнати недійсним та скасувати рішення про затвердження суми обов`язкових платежів Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а ;

- визнати недійсним та скасувати рішення про надання представнику установчих зборів щодо державної реєстрації Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а та статуту.

?Визнати недійсним з моменту затвердження статут Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 , АДРЕСА_1 , який було затверджено протоколом №1 Установчих зборів власників квартир багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 від 12 серпня 2015 року.

?Скасувати реєстрацію Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Ювілейна, 97а (дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про проведення державної реєстрації: 28.08.2015, 1 254 102 0000 004603).

Ухвалою суду від 16.03.2020 року провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а , третя особа Бахмутська міська рада про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішень недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, - закрито на тій підставі, що цей спір має вирішуватися за правилами ГПК України незалежно від суб`єктного складу, за місцезнаходженням юридичної особи (частина шоста ст.30 ГПК України).

Постановою Донецького апеляційного суду від 22.04.2020 року вказану ухвалу Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 16 березня 2020 року скасовано і справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.04.2020 справу розподілено судді Шевченко Л.В.

Згідно з п.11 ст.33 ЦПК України справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим же суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, що унеможливлюють участь судді у розгляді справи, та інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п.12 ст.33 ЦПК України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

З огляду на викладене вище, на підставі ст.33 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Ювілейна, 97а , третя особа Бахмутська міська рада про визнання установчих зборів нелегітимними, їх рішень недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження зі стадії розгляду по суті, призначивши судове засідання на 19.05.2020 року об 11.00 год.

У судове засідання викликати осіб, які приймають участь у справі.

Копію ухвали разом з повідомленням про дату та час розгляду справи направити учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://arm.dn.court.gov.ua/sud0503/gromadyanam .

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.В. Шевченко

Дата ухвалення рішення30.04.2020
Оприлюднено04.05.2020
Номер документу89017507
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання установчих зборів нелегітимними, їх рішень недійсними, скасування реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку

Судовий реєстр по справі —219/12245/16-ц

Постанова від 05.08.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 05.08.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 06.07.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Рішення від 22.06.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 30.04.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Постанова від 22.04.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Постанова від 22.04.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 14.04.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні