Ухвала
від 28.04.2020 по справі 564/866/20
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

Справа № 564/866/20

28 квітня 2020 року

Костопільський районний суд Рівненської області в особі судді Олійника П.В.

розглянувши позовну заяву релігійної громади Свято-Івано-Богословської парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) села Маща, Костопільського району Рівненської області до ОСОБА_1 про визнання правочину недійсним,

ВСТАНОВИВ:

Релігійна громада Свято-Івано-Богословської парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Правосласнвої Церкви України) села Маща, Костопільського району Рівненської області в особі тимчасово уповноваженого голови парафіяльної ради, керівника ОСОБА_2 звернулась в суд з позовом до відповідача про визнання правочину недійсним.

Так, відповідно до ч. 5 ст.95 ЦПК України, учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Дослідивши подані матеріали, судом встановлено, що позивачем додано копію адвокатського запиту від 30.03.2020 року та доказ його надсилання, однак в порушення п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України не зазначено про наявність у позивача або іншої особи оригіналів зазначених доказів та не засвідчено їх у встановлкеному законом порядку.

Таким чином, позивачем не додано до позовної заяви належним чином засвідчених доказів, зокрема копії адвокатського запиту на підтвердження обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Вказані недоліки необхідно усунути.

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.175 і 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху.

За таких обставин суд вважає, що згідно ст.185 ЦПК України позовна заява повинна бути залишена без руху, а позивачу наданий строк для усунення недоліків.

Виходячи з наведеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву релігійної громади Свято-Івано-Богословської парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) села Маща, Костопільського району Рівненської області до ОСОБА_1 про визнання правочину недійсним - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, пять днів з дня отримання позивачем ухвали.

Роз`яснити заявнику, що у випадку не виконання ухвали суду - не подачі заяви з виправленими недоліками - заява на підставі ст. 185 ЦПК України буде вважатися неподаною та буде повернуто заявнику.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

СуддяП. В. Олійник

Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено05.05.2020
Номер документу89051390
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання правочину недійсним

Судовий реєстр по справі —564/866/20

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 15.05.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні