Ухвала
від 04.05.2020 по справі 403/590/19
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

04 травня 2020 року м. Кропивницький

справа № 403/590/19

провадження № 22-ц/4809/889/20

Кропивницький апеляційний суд у складі головуючого судді Кіселика С.А., вивчаючи матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Селянського фермерського господарства Наталка , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 про дострокове розірвання двох договорів оренди землі за апеляційною скаргою адвоката Ляшенко Миколи Дмитровича, який діє в інтересах ОСОБА_1 на ухвалу Устинівського районного суду Кіровоградської області від 01 квітня 2020 року, -

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Ляшенко Микола Дмитрович , який діє в інтересах ОСОБА_1 звернувся до Кропивницького апеляційного суду з апеляційною скаргою на ухвалу Устинівського районного суду Кіровоградської області від 01 квітня 2020 року.

Під час вивчення матеріалів даної справи, апеляційним судом виявлено недоліки у оформленні матеріалів справи, допущені судом першої інстанції.

Так, згідно з ч.8 розділу VII Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України (далі Інструкція), затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 20 серпня 2019 року №814, внутрішній опис судової справи як засіб фіксування наявності документів та розміщення їх у справі здійснюється на внутрішньому боці обкладинки і може бути продовжений на окремих аркушах, які з цією метою підшиваються до справи першими,та включає порядковий номер, дату, коротку назву документа (без скорочень), номер аркушів справи, примітки. Документи, зазначені в додатку до позовної заяви, апеляційної (касаційної) скарги а бо в іншому супровідному документі, в описі не перелічуються, але обов`язково зазначається про їх наявність згідно з переліком у додатку. Документ, що підтверджує відсутність додатка до позовної заяви, апеляційної (касаційної) скарги, долучається до справи. Якщо до справи підшита копія, а не оригінал документа, то про це обов`язково зазначається в описі. Опис підписує суддя та працівник апарату суду (із зазначенням посади, прізвища, ініціалів та дати), який оформлює справу. У справах, де вже є внутрішній опис, при приєднанні нових документів опис та його нумерація продовжуються. До внутрішнього опису кожного тому справи складається підсумковий запис, у якому наводяться цифрами та літерами кількість документів, що включені до опису, та кількість аркушів внутрішнього опису.

Однак, всупереч викладеному, опис документів даної справи не містить підпису судді, підсумкового запису у якому наводиться цифрами та літерами кількість документів, що включені до опису, та кількість аркушів внутрішнього опису, дата коли формувалась справа, що не відповідає вимогам розділу VIІ

Інструкції з діловодства. (Додаток 6 до п.8 Розділу VIІ Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України (далі Інструкція), затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 20 серпня 2019 року № 814).

Відповідно до ч. 3ст. 365 ЦПК України, якщо під час вивчення матеріалів справи суд виявить нерозглянуті зауваження на правильність і повноту фіксування судового процесу технічними засобами, нерозглянуті письмові зауваження щодо повноти чи неправильності протоколу судового засідання, невирішене питання про ухвалення додаткового рішення, суд постановляє ухвалу із зазначенням строку, протягом якого суд першої інстанції має усунути недоліки.

У п. 9 чинної постанови пленуму Верховного суду України від 24 жовтня 2008 року №12 Про судову практику розгляду цивільних справ в апеляційному порядку зазначено, що при вирішенні питання про повернення до суду першої інстанції справи, яка надійшла разом з апеляційною скаргою, для усунення недоліків у її оформленні апеляційні суди повинні враховувати, що перелік недоліків у оформленні справи, про які йдеться в частині четвертій статті 297 ЦПК (в редакції 2004 року), яка кореспондується з положеннями ч.3 ст. 365 ЦПК України (в редакції 2017 року), як про підставу для повернення справи до суду першої інстанції з метою їх усунення, не є вичерпним.

За викладених обставин, апеляційний суд вважає за необхідне повернути матеріали даної цивільної справи до суду першої інстанції для усунення зазначених вище недоліків.

Керуючисьст. 365 ЦПК України, апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Селянського фермерського господарства Наталка , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 про дострокове розірвання двох договорів оренди землі повернути до Устинівського районного суду Кіровоградської області для усунення недоліків у формуванні матеріалів справи.

Зазначені дії суд повинен виконати в строк протягом 10-ти днів з дня отримання справи в суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кропивницького

апеляційного суду С.А.Кіселик

СудКропивницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення04.05.2020
Оприлюднено05.05.2020
Номер документу89057452
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —403/590/19

Ухвала від 17.07.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Постанова від 02.07.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Кіселик С. А.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні