Ухвала
від 07.05.2020 по справі 640/4353/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про внесення виправлень у судове рішення

07 травня 2020 року м. Київ № 640/4353/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Донця В.А., розглянувши у письмовому провадженні питання щодо внесення виправлень у судове рішення в адміністративній справі

за позовом Громадської спілки "Громадський контроль та порядок" (ідентифікаційний код 39404717, місцезнаходження: 01010, місто Київ, вулиця Івана Мазепи, будинок 3, офіс 100)

до: Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

Державної архітектурно-будівельної інспекції України;

Міністерства культури України

треті особи, які не заявляються самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс Ільїнський";

Дочірнє підприємство з 100% іноземною інвестицією "СоюзКонтракт Інвестмент"

про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень, дозволу на виконання будівельних робіт, рішення про погодження історико-містобудівного обґрунтування,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.05.2020 відкрито провадження в адміністративній справі 640/4353/20.

Судом установлено, що у вступній частині ухвали від 05.05.2020 допущено описку - помилково двічі зазначено третьою особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс Ільїнський", водночас судом залучено до участі у справі третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс Ільїнський" та Дочірнє підприємство з 100% іноземною інвестицією "СоюзКонтракт Інвестмент".

Статтею 253 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні (частина перша). Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви (частина друга).

Зважаючи на викладене, слід виправити описку, допущену у вступній частині ухвали суду від 05.05.2020 про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, зазначивши в описовій частині третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс Ільїнський", Дочірнє підприємство з 100% іноземною інвестицією "СоюзКонтракт Інвестмент".

Керуючись статтею 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити описку в ухвалі Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 травня 2020 року в адміністративній справі №640/4353/20 про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, замінивши у вступній частині ухвали найменування однієї з залучених судом третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів - "Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс Ільїнський" на "Дочірнє підприємство з 100% іноземною інвестицією "СоюзКонтракт Інвестмент" (ідентифікаційний код 32160392, місцезнаходження: 03131, місто Київ, Столичне шосе, будинок 103, корпус 1, поверх 21).

Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно зі статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Підпунктом 15.5 пункту 15 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України від 03.10.2017 №2147-VIII) передбачено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Відповідно до пункту 3 Розділ VI "Прикінцеві положення" Кодексу адміністративного судочинства України (зі змінами згідно з Законом України від 30.03.2020 №540-IX) під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

Суддя В.А. Донець

Дата ухвалення рішення07.05.2020
Оприлюднено12.05.2020
Номер документу89135447
СудочинствоАдміністративне
Сутьпогодження історико-містобудівного обґрунтування

Судовий реєстр по справі —640/4353/20

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 07.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 02.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні