Ухвала
від 08.05.2020 по справі 200/4471/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

08 травня 2020 р. Справа №200/4471/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зеленов А.С., одержавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Відділу культури Волноваської районної державної адміністрації, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Волноваська районна рада про визнання незаконними та скасування результатів конкурсу,-

В С Т А Н О В И В:

04 травня 2020 року на адресу суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Відділу культури Волноваської районної державної адміністрації, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Волноваська районна рада про визнання незаконними та скасування результатів конкурсу.

Дослідивши позовну заяву, а також долучені до неї документи, суд дійшов висновку про необхідність залишення позовної заяви без руху, керуючись наступним.

Відповідно до ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються, зокрема, перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Відповідно до вимог ст. 94 КАС України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Як вбачається із доданих до позовної заяви документів всі надані копії письмових доказів не засвідчені позивачем належним чином (своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення).

Крім того, позивачем не надано жодного доказу на підтвердження обставин викладених в клопотанні про звільнення від сплати судового збору.

Так, суду не надано: довідки про склад сім`ї, довідки про заборгованість по заробітній платі, відомостей щодо статусу безробітного чоловіка позивачки.

Позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом подання до суду:

- копії письмових доказів доданих до позову у трьох екземплярах, засвідчених позивачем належним чином (своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення);

- докази на підтвердження обставин викладених в клопотанні про звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Тобто, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність до вимог ст.ст. 160,162 КАС України.

На підставі викладеного вище, керуючись ст. 160, 161, 169, 171, 172, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

У Х В АЛ И В:

Позов ОСОБА_1 до Відділу культури Волноваської районної державної адміністрації, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Волноваська районна рада про визнання незаконними та скасування результатів конкурсу - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви: десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, з урахуванням внесених до КАС України змін згідно з Законом України від 30.03.2020 № 540-IX про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019), впродовж якого позивач має надати: копії письмових доказів доданих до позову у трьох екземплярах, засвідчених позивачем належним чином (своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення; докази на підтвердження обставин викладених в клопотанні про звільнення від сплати судового збору.

Роз`яснити позивачу, що при усуненні недоліків в наданий строк, позовна заява буде вважатись поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Копію цієї ухвали невідкладно надіслати особі, яка звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.Ухвалу постановлено та підписано 08 травня 2020 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.05.2020
Оприлюднено12.05.2020
Номер документу89157275
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/4471/20-а

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Постанова від 02.03.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 23.02.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Міронова Галина Михайлівна

Рішення від 05.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Рішення від 05.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 01.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні