Ухвала
від 12.05.2020 по справі 657/1595/19
КАЛАНЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 657/1595/19

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

12.05.2020 Каланчацький районний суд Херсонської області в складі:

головуючого судді Скригун В. В.

при секретарі Поповій Т.І.

розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства Каланчацький комбінат хлібопродуктів , юридична адреса: вул. Елеваторна, 5 смт. Мирне Каланчацького району Херсонської області до ОСОБА_1 , проживаючого: АДРЕСА_1 про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом в якому просить стягнути з відповідача на користь Приватного акціонерного товариства Каланчацький комбінат хлібопродуктів заборгованість за дні відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини 2019 робочого року у розмірі 2 681,05 грн. та стягнути з відповідача сплачений судовий збір.

03.03.2020 року Каланчацьким районним судом Херсонської області винесено рішення, яким вказаний позов задоволено.

В ході виконання рішення було виявлено, що в абзаці 3 резолютивної частини вказаного рішення допущено описку, а саме: "Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в сумі 1921 грн.", замість вірного "Стягнути з ОСОБА_1 на користь ПАТ "Каланчацький комбінат хлібопродуктів" судовий збір в сумі 1921 грн.".

Вказана технічна описка сталася при виготовленні тексту рішення, оскільки при подачі позову представником ПАТ "Каланчацький комбінат хлібопродуктів" було сплачено судовий збір в сумі 1921 грн., який в разі задоволення позову він просив стягнути на користь позивача.

Відповідно до ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п. 19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16 листопада 2016 року "Про судове рішення у цивільній справі", вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне виправити вищевказану описку, оскільки вказана описка має значення при виконанні рішення та не змінює його суті.

Враховуючи вищевикладене, та керуючись ст. 247, 269 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Виправити описку в рішенні Каланчацького районного суду Херсонської області від 03.03.2020 року по цивільній справі № 657/1595/19 за позовом Приватного акціонерного товариства Каланчацький комбінат хлібопродуктів , юридична адреса: вул. Елеваторна, 5 смт. Мирне Каланчацького району Херсонської області до ОСОБА_1 , проживаючого: АДРЕСА_1 про стягнення заборгованості.

Замість невірного: "Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в сумі 1921 грн.", вважати вірним: "Стягнути з ОСОБА_1 на користь ПАТ "Каланчацький комбінат хлібопродуктів" судовий збір в сумі 1921 грн.".

Ухвала про виправлення описки може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п"ятнадцяти днів з дня її складення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Херсонського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

С СуддяВ. В. Скригун

Дата ухвалення рішення12.05.2020
Оприлюднено14.05.2020
Номер документу89201711
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —657/1595/19

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Скригун В. В.

Рішення від 03.03.2020

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Скригун В. В.

Рішення від 03.03.2020

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Скригун В. В.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Скригун В. В.

Ухвала від 06.09.2019

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Скригун В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні