Ухвала
від 12.05.2020 по справі 751/638/20
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/638/20

Провадження №1-кс/751/935/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2020 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду містаЧернігова ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання клопотання слідчого СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про арешт майна, яке мотивує наступним.

У провадженні СУ ГУНП в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження №12019270270001099 від 10.12.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України.

10.12.2019 року до чергової частини Чернігівського РВП Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про скоєння розбійного нападу невстановленими особами на гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мав місце 10.12.2019 у період часу з 04 год. 22 хв. до 04 год. 50 хв., в будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , із застосуванням предмету схожого на пістолет, фізичного насильства у вигляді зв`язування рук та ніг а також спричинення тілесних ушкоджень, заволоділи грошовими коштами у сумі 160000 грн., напівавтоматичною рушницею марки «HATSAN» та документами на ім`я потерпілого. 10.12.2019 ОСОБА_5 поміщений до Чернігівської ЦРЛ з діагнозом: забій м`яких тканин обличчя, термічний опік в ділянці правого колінного суглобу.

В ході досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019270270001099 від 10.12.2019, під час проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_2 , в період часу з 13.03 год по 14.15 год 27.12.2019, було виявлено та вилучено порошкоподібну речовину білого кольору, в двох полімерних пакетиках з защібками, яка за зовнішніми ознаками схожа на психотропну речовину обіг якої обмежено амфетамін.

28.12.2019 під час проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді Деснянського районного суду м. Чернігова за адресою: вул. Незалежності, 50/43, м. Чернігова, виявлено та в подальшому вилучено предмет зовні схожий на зброю для відстрілу набоїв з гумовими кулями.

В ході проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді Деснянського районного суду м. Чернігова за адресою: АДРЕСА_3 , виявлено та в подальшому вилучено подрібнену речовину зеленого кольору зовні схожу на наркотичну речовину та пристрій для вживання наркотичних засобів виготовлений з двох поліетиленових пляшок.

В ході досудового розслідування отримано ухвалу Новозаводського районного суду м. Чернігова від 29.04.2020 року про проведення обшуку за адресою проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: АДРЕСА_4 .

06.05.2020 проведено обшук за адресою: АДРЕСА_4 . В ході проведення вказаного обшуку вилучено предмет продовгуватої форми з нашаруванням речовини коричневого кольору; договір оренди землі від «05».02.2019 р. с. Клочків, Чернігівського району та області («орендодавець» (уповноважена ним особа) ОСОБА_7 , з одного боку та ПРИВАТНЕ АРОПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО АГРОФІРМА «СНОВ», в особі директора ОСОБА_5 на 6 арк., скріплено печаткою «Приватне агропромислове пілприємство» та прошито; договір оренди землі від «05» 02.2019 р. с. Клочків, Чернігівського району та області ( «орендодавець» (уповноважена ним особа) ОСОБА_7 , з одного боку та ПРИВАТНЕ АРОПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО АГРОФІРМА «СНОВ», в особі директора ОСОБА_5 на 6 арк., скріплено печаткою «Приватне агропромислове підприємство» та прошито; витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права №1555177840 на земельні ділянку 7425589500:03:000:9011, орендар: Приватне Агропромислове підприємство агрофірма «Снов», код: ЄРДПОУ: 31637031; копія паспорт на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Під час вилучення зазначених речей встановлено, що вони містять відомості, необхідні для доведення фактичних обставин вчинення злочину, а тому у кримінальному провадженні мають значення речових доказів.

07.05.2020 вилучені речі під час обшуку квартири АДРЕСА_5 визнано речовими доказами та приєднано до матеріалів кримінального провадження.

Вищевказані речі, вилучені в ході обшуку, містять на собі сліди фіксації вчинення кримінального правопорушення і підлягають подальшому дослідженню під час досудового розслідування кримінального провадження.

З огляду на вищевикладене і той факт, що з метою ухилення від кримінальної відповідальності ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також іншими особами причетними до вчинення вказаного кримінального правопорушення, вилучені в ході обшуку речі можуть бути знищені, відчужені, перетворені та приховані.

Крім цього, метою застосування арешту майна є забезпечення проведення ряду експертиз з метою встановлення причетності ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 до вчинення вище вказаного кримінального правопорушення, а також отримання доказів щодо причетності інших осіб до вказаної злочинної діяльності.

Незастосування арешту на майно може призвести до його зникнення, приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження втрати або настання інших наслідків, і тим самим знищення слідів та доказів кримінального правопорушення, а також з метою його використання під час проведення слідчих дій у даному кримінальному провадженні, необхідно накласти арешт на вищевказані речі, заборонивши встановленому власнику розпоряджатись, відчужувати та користуватись ними, а тому просить клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явилась, надала заяву, де просить клопотання розглядати без її участі, клопотання підтримує в повному обсязі, додаткових пояснень та доказів не має.

ОСОБА_8 як власник квартири, де проводився обшук та були вилучені, вказані у клопотанні речі, про день та час розгляду клопотання повідомлялась у встановленому законом порядку, про що свідчить телефонограма, яка міститься в матеріалах справи.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно ч. 1 ст. 173 КПК України слідчий суддя, суд відмовляють у задоволенні клопотання про арешт майна, якщо особа, що його подала, не доведе необхідність такого арешту, а також наявність ризиків, передбачених абзацом другим частини першої статті 170 цього Кодексу.

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 170 КПК України завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Згідно з п.п. 5-6 ч. 2 ст. 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя повинен враховувати розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження, наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

З досліджених доказів та матеріалів справи маються підстави вважати, що вказане у клопотанні майно є речовим доказом в розумінні ч. 1 ст. 98 КПК України, що згідно ч. 1, п. 1 ч. 2, ч. 3 ст. 170 КПК України, є підставою для накладення арешту.

Враховуючи правову підставу для арешту майна, наявність обґрунтованої підозри для даної стадії досудового розслідування, можливість використання майна як доказ у кримінальному провадженні, розумність, наслідки арешту майна, з метою забезпечення збереження речових доказів, вважаю за необхідне клопотання задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170-173, 175, 395 КПК України

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, вилучене 06.05.2020 в ході проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_4 , а саме: предмет продовгуватої форми з нашаруванням речовини коричневого кольору; договір оренди землі від «05» 02.2019 р. с. Клочків, Чернігівського району та області («орендодавець» (уповноважена ним особа) ОСОБА_7 , з одного боку та ПРИВАТНЕ АРОПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО АГРОФІРМА «СНОВ», в особі директора ОСОБА_5 на 6 арк., скріплено печаткою «Приватне агропромислове пілприємство» та прошито; договір оренди землі від «05» 02.2019 р. с. Клочків, Чернігівського району та області («орендодавець» (уповноважена ним особа) ОСОБА_7 , з одного боку та ПРИВАТНЕ АРОПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО АГРОФІРМА «СНОВ», в особі директора ОСОБА_5 на 6 арк., скріплено печаткою «Приватне агропромислове підприємство» та прошито; витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права №1555177840 на земельні ділянку 7425589500:03:000:9011, орендар: Приватне Агропромислове підприємство агрофірма «Снов», код: ЄРДПОУ: 31637031; копія паспорт на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Копія ухвали негайно після її постановлення вручається слідчому, прокурору, підозрюваному, обвинуваченому, представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому, третім особам, які були присутні під час оголошення ухвали. У разі відсутності таких осіб під час оголошення ухвали копія ухвали надсилається їм не пізніше наступного робочого дня після її постановлення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення12.05.2020
Оприлюднено07.06.2024
Номер документу89208137
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —751/638/20

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні