Ухвала
від 14.05.2020 по справі 642/2462/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

14.05.2020

Справа№642/2462 /20

Провадження № 1кс/642/987/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення обшуку

13 травня 2020 року м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м.Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню №12020220510001045 від 12.05.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Ленінського районного суду м. Харкова з клопотанням про надання дозволу на вже проведений обшук 13.05.2020 року, в період часу з 00 годин 00 хвилин по 00 годин 30 хвилин домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , де мешкає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ході якого було виявлено та вилучено електронні ваги, а також порожні прозорі полімерні пакети із полімерними застібками.

Слідчий зазначає, що в провадженні СВ Холодногірського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020220510001045 від 12 травня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів з метою збуту.

Досудовим слідством встановлено, що 12.05.2020 року близько 17 год. 00 хв., під час патрулювання Холодногірського району м. Харкова, на території яру, який знаходиться неподалік буд. 15 по вул. Алуштинській в м. Харкові, співробітниками патрульної поліції м. Харкова був виявлений гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який щось закопував у землі під деревом, та, побачивши співробітників поліції, почав тікати. У зв`язку із виниклою підозрою щодо вчинення ОСОБА_4 кримінального правопорушення, а саме незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин у якості так званих "закладок", співробітники патрульної поліції м. Харкова його наздогнали та зупинили. Як пояснив ОСОБА_4 , він дійсно займається незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин у якості так званих "закладок", та мав намір їх розповсюдити на території вказаного яру. В ході проведення поверхневої перевірки, яка проводилась на підставі ст. 34 ЗУ "Про Національну поліцію", у гр. ОСОБА_4 співробітниками патрульної поліції було виявлено згортки, які були загорнуті у ізоляційну стрічку, усередині яких знаходились полімерні пакети із полімерними застібками із речовиною, схожою на наркотичну.

12.05.2020 року в період часу з 18 год. 13 хв. по 19 год. 10 хв. було проведено огляд місця події, в ході якого у гр. ОСОБА_4 було вилучено 86 (вісімдесят шість) згортків, загорнуті у ізоляційну стрічку, усередині яких знаходились полімерні пакети із полімерними застібками із речовиною, схожою на наркотичну. В ході проведення огляду гр. ОСОБА_4 повідомив, що з початку травня 2020 року він співпрацює із інтернет-магазином з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин, та розповсюджує вказані згортки у якості так званих "закладок" по адміністративним районам м. Харкова, а за вказану діяльність отримує грошову винагороду. Крім цього, він повідомив, що в ході своєї незаконної діяльності він використовує свій мобільний телефон марки "Xiaomi" модель "Redmi Note 4X" IMEI1: НОМЕР_1 , IMEI 2: НОМЕР_2 , із сім-карткою із номером НОМЕР_3 , за допомогою якого здійснює фотофіксацію місця, де залишив так звану "закладку", а також спілкується у мобільному додатку "VIPole" та "Telegram" із особою, яка координує його діяльність, пов`язану із незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, якій він повідомляє інформацію щодо кількості так званих "закладок" та їх місцезнаходження. Також, гр. ОСОБА_4 зауважив, що вилучені у нього так звані "закладки", містять у своєму складі психотропну речовину "амфетамін" та особливо небезпечну психотропну речовину "PVP", масою по 0,5 грам та 1 граму в згортку.

Крім цього, в ході проведення огляду місця події гр. ОСОБА_4 визнав свою провину у вчиненні ним кримінального правопорушення, погодився співпрацювати із органом досудового розслідування та повідомив, що напередодні, а саме 10.05.2020 року, у денний час, він залишив 3 (три) згортки із психотропною речовиною у якості так званих "закладок" на території Карпівського саду, який розташовується біля перехрестя вул. Семінарської та вул. Великої Гончарівської в м. Харкові, та які погодився вказати.

Прослідував до території Карпівського саду, який розташовується біля перехрестя вул. Семінарської та вул. Великої Гончарівської, гр. ОСОБА_4 вказав на 3 (три) ділянки місцевості, де він залишив згортки із психотропною речовиною у якості так званих "закладок", які він закопав у землі з метою збуту, по одному згортку на кожній ділянці, які були виявлені та вилучені в ході проведення огляду місця події.

Крім цього, гр. ОСОБА_4 повідомив, що в ході проведення огляду місця події на території яру, який знаходиться неподалік буд. 15 по вул. Алуштинській в м. Харкові, у нього були вилучені всі заборонені Законом речовини (наркотичні засоби та психотропні речовини), які він зберігав з метою збуту, але за адресою свого мешкання, а саме за адресою: АДРЕСА_1 , він зберігає електронні ваги, які використовує для зважування наркотичних засобів та психотропних речовин, які у подальшому розповсюджує у якості "закладок", а також пусті прозорі полімерні пакети із полімерними застібками, які використовує для фасування наркотичних засобів та психотропних речовин, з метою їх подальшого збуту.

З метою проведення повного та неупередженого досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, на підставі ст.ст. 233, 234, 237 КПК України, 13.05.2020 року у період часу з 00 год. 00 хв. до 00 год. 30 хв., слідчим ОСОБА_3 було проведено обшук за адресою: АДРЕСА_1 , де мешкає ОСОБА_4 , в ході якого було виявлено зазначені електронні ваги та пусті прозорі полімерні пакети із полімерними застібками, які були поміщені до полімерного пакету та вилучені.

Згідно реєстру речових прав на нерухоме майно, будинок АДРЕСА_1 , на праві власності належить юридичній особі - ТОВ "РЕСУРС", код ЄДРПОУ: 05476003.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, 13.05.2020 року, у період часу з 02 год. 00 хв. по 03 год. 15 хв., у службовому кабінеті № 23 СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області, за участю ОСОБА_4 , було проведено огляд предмету, а саме мобільного телефону марки "Xiaomi" модель "Redmi Note 4X" IMEI1: НОМЕР_1 , IMEI 2: НОМЕР_2 , із сім-карткою із номером НОМЕР_3 , який належить ОСОБА_4 на праві власності, в ході якого було виявлено та оглянуто діалог із особою, яка координує його діяльність, пов`язану із незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, якій він повідомляє інформацію щодо кількості так званих "закладок" та їх місцезнаходження. В ході проведення огляду предмету вказаний мобільний телефон було вилучено.

Крім цього, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , мешкав разом із співмешканкою, а саме ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка у присутності законного представника - своєї матері, ОСОБА_6 , надала покази щодо того, що ОСОБА_4 дійсно займався незаконною діяльністю, пов`язаною із незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин по адміністративним районам м. Харкова у якості так званих "закладок".

Крім цього, як повідомила ОСОБА_5 , її знайомий, ОСОБА_4 , мав проблеми із мобільним телефоном марки "Xiaomi" модель "Redmi Note 4X" IMEI1: НОМЕР_1 , IMEI 2: НОМЕР_2 , із сім-карткою із номером НОМЕР_3 , у зв`язку із чим вона неодноразово надавала йому у користування мобільний телефон марки "Xiaomi" модель "MI 8 Lite", IMEI1: НОМЕР_4 , IMEI2: НОМЕР_5 , із сім-карткою із номером НОМЕР_6 та номером НОМЕР_7 , який належить їй на праві власності.

13.05.2020 року, у період часу з 03 год. 20 хв. по 04 год. 10 хв., у службовому кабінеті № 23 СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області, за участю ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , було проведено огляд предмету, а саме мобільного телефону марки "Xiaomi" модель "MI 8 Lite", IMEI1: НОМЕР_4 , IMEI2: НОМЕР_5 , із сім-карткою із номером НОМЕР_6 та номером НОМЕР_7 , який належить ОСОБА_5 на праві власності, в ході якого було виявлено фотознімки із описом "закладки" наркотичного засобу або психотропної речовини, а також її місцезнаходження. Як пояснила ОСОБА_5 , вказані фотознімки виготовляв її співмешканець ОСОБА_4 у той час, коли використовував вказаний мобільний телефон. Вказаний мобільний телефон було вилучено.

В ході досудового розслідування були отримані докази незаконної діяльності ОСОБА_4 , пов`язаної із незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин у якості так званих "закладок" по адміністративним районам м. Харкова. Проведеним досудовим розслідуванням отримано речові докази, а саме речовини, які являють собою заборонені Законом наркотичні засоби та психотропні речовини, які ОСОБА_4 зберігав з метою збуту, а також предмети та речі, які ОСОБА_4 використовував у своїй незаконній діяльності. Крім того, отримані показання, які підтверджують незаконну діяльність ОСОБА_4 , а також висновок експерта, який підтверджує факт розповсюдження ОСОБА_4 саме заборонених Законом речовин, а саме наркотичних засобів та психотропних речовин.

13.05.2020 року о 03 год. 20 хв. ОСОБА_4 було затримано на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України, а саме незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримав клопотання та пояснив, що ОСОБА_4 було виявлено працівниками патрульної поліції на території Холодногірського району під час закопування «закладки» з наркотиками. При цьому ОСОБА_4 зізнався, що в нього є наркотичні засоби, які він віз з собою для «закладки», після чого добровільно показав працівникам поліції усі місця «закладок». Також ОСОБА_4 зазначив, що за місцем тимчасового мешкання в нього знаходилися фасувальні пакети та ваги для фасування наркотичних засобів, а також надав згоду на огляд поліцейськими його квартири. Після чого, за участю двох понятих під відеозапис за місцем свого фактичного мешкання ОСОБА_4 видав вказані пакети та ваги.

Суд, вислухавши слідчого ОСОБА_3 , який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню на підставі наступного.

Згідно зі ст. 223 КПК України підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також місце встановлення розшукуваних осіб.

Слідчим доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення тяжкого кримінального правопорушення, що може бути достатньою підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, було виконане.

Згідно реєстру речових прав на нерухоме майно, будинок АДРЕСА_1 де фактично мешкає ОСОБА_4 , на праві власності належить юридичній особі - ТОВ "РЕСУРС", код ЄДРПОУ: 05476003.

З наданих слідчим до суду матеріалів вбачається, що у органу досудового слідства було достатньо підстав вважати, що за місцем фактичного мешкання ОСОБА_4 , в будинку АДРЕСА_1 (який належить на праві власності ТОВ «РЕСУРС») зберігаються ваги та фасувальні пакети, за допомогою яких вчинялися злочини, передбачені ч.1 ст.307 КК України, та які є речовими доказами у кримінальному провадженні. Несвоєчасні дії, направлені на отримання цих доказів, могли призвести до їх втрати і встановити істину було б неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення вже проведеного слідчим Холодногірського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області ОСОБА_3 обшуку 13.05.2020 року, в період часу з 00 годин 00 хвилин по 00 годин 30 хвилин домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , де мешкає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ході якого було виявлено та вилучено електронні ваги, а також порожні прозорі полімерні пакети із полімерними застібками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 14.05.2020р.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89237473
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Судовий реєстр по справі —642/2462/20

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні