Ухвала
від 18.05.2020 по справі 420/2544/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2544/20

У Х В А Л А

18 травня 2020 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд під головуванням судді Андрухіва В.В., розглянувши в письмовому провадженні заперечення відповідача проти розгляду в порядку спрощеного позовного провадження справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області звернулося до суду з позовом до Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області, в якому просить: застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області, ЄДРПОУ 01982212, юридична адреса: 68004, Одеська обл., місто Чорноморську вул. Віталія Шума, будинок 4, у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області, за адресами: Одеська обл., м. Чорноморськ, вул. Віталія Шума, 4; смт. Олександрівка, вул. Перемоги, 64; с. Бурлача Балка, вул. Центральна, 99; вул. 1 Травня, 1; у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків наданих в акті перевірки №203 від 23.12.2019 р., до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №203 від 23.12.2019 р. за номерами: 1-88, 90, 92-102, 104-110.

Ухвалою судді від 17.04.2020 року відкрито провадження у справі, за клопотанням позивача ухвалено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін. Призначено перше судове засідання для розгляду справи по суті на 19 травня 2020 року о 10:00 год. Учасникам справи встановлено строки для подання заяв по суті справи, а відповідачу також визначено строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

15.05.2020 року електронною поштою до суду надійшли заперечення відповідача проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Дану заяву суд вважає поданою своєчасно, оскільки відповідно до пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення КАС України (зі змінами, внесеними Законом України від 30.03.2020 року № 540-IX) під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів Україниз метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) усі процесуальні строки продовжуються на строк дії такого карантину. При цьому, відповідно до Постанови КМ України від 11.03.2020 року (зі змінами) запроваджений в Україні з 12.03.2020 року карантин триває до 22.05.2020 року.

Заперечення відповідача проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження мотивовані тим, що: по-перше, дана справа має надвелике значення для відповідача, оскільки штатна чисельність працівників відповідача складає 891 особу, і зупинення діяльності підприємства обумовить зміну істотних умов праці переважної більшості трудового колективу; по-друге, розгляд справи викликає значний суспільний інтерес, так як КНП ЧЛ на території Чорноморської територіальної громади є єдиним медичним закладом, який надає медичні послуги первинної, вторинної та частково третинної медичної допомоги, і зупинення діяльності відповідача позбавить населення можливості отримання медичних послуг, переважна кількість яких іншими медзакладами м.Чорноморськ не надаються взагалі; по-третє, розпорядженням КМ України від 15.01.2020 року № 23-р КНП Чорноморська лікарня Чорноморської міської ради Одеської області визначено опорним лікарняним закладом у боротьбі із коронавірусом (перша хвиля); по-четверте, обраний позивачем спосіб захисту є крайньою мірою реагування, а тому при розгляді справи необхідно з`ясувати серед іншого і ступінь небезпеки виявлених порушень, можливого допиту свідків чи призначення експертизи. Крім того, Чорноморська міська рада проінформована відповідачем про дану справу та має намір вступити у справу як третя особа, яка не заявляє самостійним вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідно до частин 1-4 ст.260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

У випадку, передбаченому частиною першою статті 259 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може:

1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження; або

2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обгрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно частини 3 ст.257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на викладені у запереченнях відповідача проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження доводи, враховуючи значення справи для відповідача, обраний позивачем спосіб захисту, складність справи, її значний суспільний інтерес, думку сторін, суд дійшов висновку про обгрунтованість заперечень відповідача та необхідність розгляду справи в загальному позовному провадженні.

За таких обставин, відповідно до приписів пункту 2 частини 4 ст.260 КАС України необхідно замінити призначене на 19.05.2020 року о 10.00 год. засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Усі строки для подання заяв по суті справи вже визначені судом в ухвалі про відкриття провадження у справі. При цьому суд зауважує, що ці строки продовжуються на строк дії карантину згідно пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення КАС України (зі змінами, внесеними Законом України від 30.03.2020 року № 540-IX).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3, 12, 173, 179, 248, 256, 257, 260, 293 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Замінити призначене на 19 травня 2020 року о 10.00 год. засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Андрухів

Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено19.05.2020
Номер документу89265342
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —420/2544/20

Ухвала від 05.04.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 17.03.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.02.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Рішення від 11.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні