Ухвала
від 18.05.2020 по справі 908/974/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/3/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відсторонення розпорядника майна за його заявою

та призначення нового розпорядника майна

18.05.2020 Справа № 908/974/20

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А., розглянувши заяву арбітражного керуючого Рибкіної Н.В. про відсторонення від виконання повноважень розпорядника майна

у справі № 908/974/20

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "СІЛПАК", код в ЄДР-41198495 (69005 м. Запоріжжя вул. Л.Жаботинського, 55)

Без виклику сторін

Установив :

Відповідно до ухвали суду від 12.05.2020 відкрито провадження у справі № 908/974/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "СІЛПАК", код в ЄДР-41198495 (69005 м.Запоріжжя вул. Л.Жаботинського, 55), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Рибкіну Наталію Василівну. Грошову винагороду розпоряднику майна визначено у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним своїх повноважень. Сплату основної винагороди розпорядника майна визначено здійснювати за рахунок коштів, авансованих заявником на депозитний рахунок Господарського суду Запорізької області за три місяці виконання повноважень розпорядника майна. У разі якщо процедура буде тривати після закінчення авансованих заявником коштів, основну винагороду розпорядника майна визначено сплачувати за рахунок коштів, одержаних боржником у результаті господарської діяльності. Також ухвалою суду зобов`язано розпорядника майна боржника Рибкіну Н.В. до 24 червня 2020р. подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду. Попереднє засідання суду призначене на 30 червня 2020р. о 10-00 год.

Арбітражним керуючим Рибкіною Н.В. 15.05.2020 подана заява про відсторонення її від виконання повноважень розпорядника майна боржника ТОВ "СІЛПАК".

Також до суду надійшла заява про участь у цій справі в якості розпорядника майна боржника від арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича.

З метою недопущення розповсюдження гострої респіраторної інфекційної хвороби COVID-19, для убезпечення від ризику життя та здоров`я людей, зокрема, представників учасників справи та працівників суду, враховуючи приписи постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020р. № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" із змінами, внесеними відповідними постановами Кабінету Міністрів України, відсутність перешкод для розгляду заяв арбітражних керуючих і ухвалення відповідного рішення, суд вважає за необхідне розглянути вказану заяву без виклику в судове засідання заявників.

Суд вважає заяви арбітражних керуючих такими, що підлягають задоволенню з огляду на таке.

Згідно зі статтею 12 КУзПБ арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право звертатися до господарського суду та суду загальної юрисдикції у випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до положень частини 4 статті 28 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реалізацією за його заявою.

Арбітражний керуючий Рибкіна Н.В. скористалась наданим правом та подала заяву про відсторонення її від виконання обов`язків розпорядника майна, яка не суперечить нормам КУзПБ та задовольняється судом

Статтею 28 КУзПБ унормовано, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Оскільки комітет кредиторів у справі № 908/974/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "СІЛПАК" не сформований, суд вважає за можливе призначити розпорядника майна з числа арбітражних керуючих, які у добровільному порядку звернулися до господарського суду з заявою на участь у даній справі.

Розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

4) які мають конфлікт інтересів;

5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження;

6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

Арбітражним керуючим Тущенком С.В. подано заяву на призначення його розпорядником майна боржника.

У поданій заяві зазначається, що він має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1820 від 12.07.2017. На випадок нанесення шкоди кредиторам чи боржнику, його професійна діяльність арбітражного керуючого застрахована, про що укладено договір страхування відповідальності арбітражного керуючого. Тущенко С.В. не належить до жодної категорії осіб, передбачених приписами ч. 3 статті 28 КУзПБ, судимостей за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого немає та не є заінтересованою особою стосовно боржника, кредиторів.

Розглянувши дану кандидатуру, суд вважає за можливе призначити арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича (свідоцтво № 1820 від 12.07.2017 року, адреса: АДРЕСА_1, ІПН НОМЕР_1 ) розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "СІЛПАК".

Також суд зазначає, що ухвала суду від 12.05.2020 є обов`язковою до виконання новим розпорядником майна.

Керуючись статтями 2, 9, 28 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 3, 12, 20, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

Ухвалив :

Заяву арбітражного керуючого Рибкіної Н.В. задовольнити.

Відсторонити арбітражного керуючого Рибкіну Наталію Василівну від виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "СІЛПАК".

Розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "СІЛПАК", код в ЄДР-41198495, м.Запоріжжя, призначити арбітражного керуючого Тущенко Сергія Васильовича (свідоцтво № 1820 від 12.07.2017, адреса: АДРЕСА_1, ІПН НОМЕР_1 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 18.05.2020 та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду в порядку і строк, визначені законом.

Копії ухвали надіслати : боржнику, розпоряднику майна боржника - Тущенку С.В. (в т.ч. копію ухвали від 12.05.2020), арбітражному керуючому Рибкіній Н.В., Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради.

Суддя В.А. Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89268032
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/974/20

Ухвала від 01.10.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 29.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 13.07.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 30.06.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 11.06.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.05.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні