Ухвала
від 19.05.2020 по справі 340/1314/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

19 травня 2020 року м. Кропивницький Справа №340/1314/20

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Момонт Г.М., розглянувши матеріали у справі

за позовом : Першого заступника керівника Знам`янської місцевої прокуратури Кіровоградської області, м. Знам`янка, Кіровоградська область, вул. Братів Лисенків, 5

до відповідача-1 : Сектору освіти світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області, м. Світловодськ, Кіровоградська область, вул. Коцюбинського, 19,

відповідача-2 : Комунального закладу Павлівського навчально-виховного об`єднання Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільного навчального закладу Світловодської районної ради Кіровоградської області, с. Павлівка, Світловодський район, Кіровоградська область, пров. Шкільний, 9а

про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник керівника Знам`янської місцевої прокуратури Кіровоградської області звернувся з позовом до Сектору освіти Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Комунального закладу Павлівського навчально-виховного об`єднання Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільного навчального закладу Світловодської районної ради Кіровоградської області про:

- визнання протиправною бездіяльності КЗ Павлівське НВО Світловодської районної ради Кіровоградської області та Сектора освіти Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області щодо не вчинення дій з приводу завершення оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки під будівлею та спорудами КЗ Павлівське НВО та його відокремлених підрозділів - Вільнянська загальноосвітня школа КЗ Павлівське НВО та Великоскельовським НВК КЗ Павлівське НВО в частині проведення державної реєстрації;

- зобов`язання КЗ Павлівське НВО Світловодської районної ради Кіровоградської області та Сектор освіти Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області вчинити дії, спрямовані на оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки під КЗ Павлівське НВО , які розташована на території: села Павлівка Світловодського району Кіровоградської області, загальною площею 2,7488 га в частині проведення державної реєстрації, на території села Вільне Світловодського району Кіровоградської області, загальною площею 0,2290 га в частині проведення державної реєстрації, на території села Велика Скельова Світловодського району Кіровоградської області, загальною площею 2,4000 га в частині проведення державної реєстрації.

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду від 29.04.2020 р. позовну заяву залишено без руху.

14.05.2020 р. до суду подано докази на усунення недоліків позовної заяви залишеної без руху.

Відповідний спір згідно зі ст.19 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та відповідно до приписів ст.ст.20, 22, 26 КАС України підсудний Кіровоградському окружному адміністративному суду.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог ст.ст.160, 161, 172 КАС України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Позивачем подано клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, а також у позовній заяві зазначено щодо необхідності повідомлення про дату та час розгляду справи.

З огляду на приписи ч.1 ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Відповідно до п.10 ч.6 ст.12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.5 ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Частиною 8 статті 262 КАС України визначено, що при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їхні усні пояснення.

Беручи до уваги, що дана справа не відноситься до справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження згідно з ч.4 ст.257 КАС України, враховуючи значення такої справи для сторін, а також обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг і характер доказів у ній, кількість сторін та інших учасників справи, відсутність щодо даної справи значного суспільного інтересу, суддя вважає, що клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного провадження підлягає задоволенню, а справу належить розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст.12, 49, 160, 161, 171, 248, 256, 257, 261, 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Задовольнити клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

3. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

4. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 10 червня 2020 року о 10:00 год., яке провести в приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх в залі судового засідання №7.

5. Справа розглядатиметься суддею Кіровоградського окружного адміністративного суду Момонт Г.М. одноособово.

6. Сторони, учасники або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

7. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

8. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали на подання до суду відзиву на позовну заяву та усіх наявних доказів, а також доказів надіслання (надання) позивачу відзиву і доданих до нього доказів.

9. Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня вручення відзиву на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзив та доказів надіслання (надання) відповідачу відповіді на відзив і доданих до нього доказів.

10. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення відповіді на відзив для подання до суду заперечення та доказів надіслання (надання) позивачу заперечень і доданих до нього доказів.

11. Роз`яснити учасникам справи, що докази не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

12. Учасниками справи інформація по даній справі може бути отримана на офіційному веб-порталі Судова влада України за веб-адресою http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

13. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Г.М. Момонт

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2020
Оприлюднено20.05.2020
Номер документу89292869
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/1314/20

Рішення від 20.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

Ухвала від 29.04.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. Момонт

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні