Ухвала
від 19.05.2020 по справі 420/2544/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2544/20

УХВАЛА

19 травня 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд під головуванням судді Андрухіва В.В., розглянувши в письмовому провадженні справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області звернулося до суду з позовом до Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області, в якому просить: застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області, ЄДРПОУ 01982212, юридична адреса: 68004, Одеська обл., місто Чорноморську вул. Віталія Шума, будинок 4, у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області, за адресами: Одеська обл., м. Чорноморськ, вул. Віталія Шума, 4; смт. Олександрівка, вул. Перемоги, 64; с. Бурлача Балка, вул. Центральна, 99; вул. 1 Травня, 1; у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель Комунального некомерційного підприємства "Чорноморська лікарня" Чорноморської міської ради Одеської області від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків наданих в акті перевірки №203 від 23.12.2019 р., до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №203 від 23.12.2019 р. за номерами: 1-88, 90, 92-102, 104-110.

Ухвалою судді від 17.04.2020 року відкрито провадження у справі, за клопотанням позивача ухвалено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін. Призначено перше судове засідання для розгляду справи по суті на 19 травня 2020 року о 10:00 год. Учасникам справи встановлено строки для подання заяв по суті справи, а відповідачу також визначено строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

15.05.2020 року електронною поштою до суду надійшли заперечення відповідача проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Ухвалою від 18.05.2020 року ухвалено розглядати справу за правилами загального позовного провадження. Замінено призначене на 19 травня 2020 року о 10.00 год. засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

18.05.2020 року через канцелярію суду від Відділу охорони здоров`я Чорноморської міської ради Одеської області надійшла заява про залучення Відділу до участі у справі, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки у разі задоволення даного позову, повне зупинення діяльності відповідача негативно вплине на діяльність Відділу охорони здоров`я Чорноморської міської ради Одеської області, та виконання покладених на Відділ функцій.

Пунктами 2.1.2., 2.1.3., 2.1.4. Положення про відділ охорони здоров`я, затвердженого рішенням Чорноморської міської ради від 01.11.2019 р. №501 визначено, що завданням та функціями відділу є:

- організація надання медичної допомоги населенню в підпорядкованих комунальних некомерційних підприємствах;

- оперативне керівництво та здійснення контролю за діяльністю підпорядкованих комунальних некомерційних підприємств;

- сприяння матеріально-технічному забезпеченню і розвитку підпорядкованих комунальних некомерційних підприємств.

Пунктом 1.7 статуту КНП ЧЛ ЧМР Одеської області визначено, що Відділ охорони здоров`я Чорноморської міської ради Одеської області є уповноваженим органом управління Засновника. Контроль за дотриманням положень наявного Статуту, ефективністю використання та збереження закріпленого за Підприємствам майна, координацію всіх видів діяльності Підприємства Засновник здійснює через уповноважений орган управління Засновника.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України, якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Виходячи із предмету спору, суд вважає обгрунтованими доводи заявника, що рішення у цій справі може вплинути на права та законні інтереси Відділу охорони здоров`я Чорноморської міської ради Одеської області, виходячи з завдань та функцій Відділу, визначених пунктами 2.1.2-2.1.4 Положення про відділ, тому суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Відділ охорони здоров`я Чорноморської міської ради Одеської області.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256, 293 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Відділ охорони здоров`я Чорноморської міської ради Одеської області.

Запропонувати третій особі надати пояснення щодо позову чи відзиву на позов протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею .

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Андрухів

Дата ухвалення рішення19.05.2020
Оприлюднено20.05.2020
Номер документу89292980
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —420/2544/20

Ухвала від 05.04.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 17.03.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.02.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Рішення від 11.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 12.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні