Ухвала
від 14.05.2020 по справі 520/13502/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/13502/18

Провадження № 1-кс/947/6086/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.05.2020 року слідчий суддя Київського районногосуду м.Одеси ОСОБА_1 ,при секретарісудового засідання ОСОБА_2 ,розглянувши всудовому засіданніклопотання слідчогоСВ КиївськогоВП вм.Одесі ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 ,яке погодженепрокурором Одеськоїмісцевої прокуратури№ 1 ОСОБА_4 ,про продовженнястроку досудовогорозслідування укримінальному провадженні№42018162010000029від 05.05.2018року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.5ст.191КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до клопотання, слідчим відділом Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 42018162010000029 від 05.05.2018 за фактом привласнення бюджетних грошових коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2017-2018 років, за результатами недобросовісного проведення тендерних процедур, службовими особами Августівської сільської ради, з використанням реквізитів ТОВ «Градбуд-ГБ» (код ЄДРПОУ 38154295, м. Одеса, Адміральський проспект, буд. 33А, оф. 501), ТОВ «Навекастрой» (код 38721674, м. Одеса, Київський район, вул. Левітана, буд. 62, оф. 6/1), ряду інших комерційних підприємств, привласнено бюджетні грошові кошти в особливо великому розмірі в якості так званих «відкатів» за надання преференцій та гарантування виграшу у тендерах. Впроваджений ними злочинний механізм, діє на теперішній час.

З метою встановлення осіб, які мають відношення до привласнення бюджетних коштів, та встановлення інших обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні допитів свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , що на даний час не здійснено, внаслідок відсутності інформації щодо фактичного мясцязнаходження останніх. Проведення допитів вказаних осіб буде підставою проведення подальших слідчих (розшукових) дій у вказаному кримінальному провадженіі.

Окрім того, існує необхідність підготувати клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів Августівської сільської ради та держказначейства щодо проведення робіт з капітального ремонту проїжджої частини провулка від траси «Одеса-Іванівка» до вул. Лиманна, с. Латівка, Біляївського району, Одеської області, загальною вартістю 1 448 496 гривень.

Ініціювати перевірку законності використання бюджетних коштів під виконання робіт з визначеного капітального ремонту із залученням фахівців державної аудиторської служби.

Надалі, із залученням відповідних фахівців провести інвентаризацію майна Одеського державного обласного навчально-курсового комбінату державного департаменту автомобільного транспорту України; надати голові комісії з припинення та ліквідатору юридичної особи - ОСОБА_10 , який за даними оперативних працівників СБУ в Одеській області, протягом тривалого часу у злочинній змові з іншими особами, налагодив системне демонтування, вивезення та привласнення майна очолюваного підприємства. Призначити відповідні судові експертизи по вилученій в ході розслідування провадження комп`ютерної техніці та засобам комунікації.

В подальшому, з урахуванням показів ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 встановити та надати належну юридичну оцінку особам, які приймали участь у привласненні бюджетних грошових коштів.

Закінчити досудове розслідування у передбачений ч. 1 ст. 219 КПК України строк не виявилося можливим, оскільки на даний час не проведено ряду вищевказаних слідчих (розшукових) та процесуальних дій, направлених на встановлення інших обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженню, та проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування.

Для проведення вищевказаних слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій та завершення досудового розслідування, необхідний строк 6 (шість) місяців.

Від слідчого надійшла заява про розгляд клопотання без її участі.

Дослідивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно до п. 3 абзацу 2 ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченомупараграфом 4 глави 24цього Кодексу.Прицьомузагальний строкдосудовогорозслідуванняне можеперевищувати: 1)двохмісяцівіз дняповідомленняособіпро підозруувчиненнікримінального проступку; 2)шестимісяцівіз дняповідомленняособіпро підозруувчиненнізлочину невеликоїабосередньоїтяжкості; 3)дванадцяти місяцівіз дняповідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів, долучених до клопотання, в рамках даного кримінального провадження проведено комплекс процесуальних дій, спрямованих на встановлення обставин, які підлягають доказуванню в рамках даного кримінального провадження, згідно вимог ст. 91 КПК України.

На теперішній час, для прийняття законного та обґрунтованого рішення за вказаними матеріалами досудового розслідування необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій, перелік яких міститься в клопотанні сторони обвинувачення.

Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи сторони обвинувачення в частині наявності необхідності у виконанні вказаних слідчий та процесуальних дій, оскільки їх проведення забезпечить повноту та всебічність досудового розслідування, а отримані в результаті проведення таких дій відомості, можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження.

Разом з тим, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає за доцільне продовжити строк досудового розслідування строком на один місяць, оскільки вказаний строк буде достатнім для проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій.

Таким чином, враховуючи, що отримані в результаті проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій відомості можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження на підтвердження, зокрема, факту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання сторони обвинувачення, слідчий суддя приходить до переконання, що подане клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.219,294, 295-1,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотанняслідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування задовольнити частково.

Продовжити строкдосудового розслідуванняу кримінальномупровадженні№42018162010000029 від 05.05.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, на один місяць, тобто до 18.06.2020 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено08.02.2023

Судовий реєстр по справі —520/13502/18

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 23.12.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.12.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.06.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.09.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні