Рішення
від 02.06.2011 по справі 2-1671/11
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, 18001, (0472) 37-30-76

Справа№ 2-1671/11

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 червня 2011 року Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі: головуючого - Клочко О.В. при секретарі - Туз Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю ЖЕК Будівельник , третя особа: Черкаський міськвиконком про визнання права власності -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до суду з позовом до ТОВ ЖЕК Будівельник про визнання права власності на 1\2 частини (кожний) квартири АДРЕСА_1 , вказуючи, що вони являються квартиронаймачами, проживають за даною адресою, за рахунок спільних фізичних зусиль та спільних фінансових витрат підтримують квартиру в належному технічному та архітектурному вигляді, заборгованості по оплаті житла не мають.

Згідно реєстраційного посвідчення, виданого 02.11.2004 року Черкаським обласним об`єднаним бюро технічної інвентаризації, власником будинку по АДРЕСА_2 є Черкаське обласне кооперативно - державне об`єднання по агропромисловому будівництву Облагробуд .

Відповідно до даних наданих Черкаською обласною будівельною асоціацією Облагробуд вона є правонаступником Черкаського обласного кооперативно - державного об`єднання по агропромисловому будівництву Облагробуд . Згідно протоколу №08\09 загальних зборів засновників та учасників Черкаської обласної будівельної асоціації Облагробуд від 15 листопада 2009 року прийнято рішення про передачу у власність (розпорядження) третьої особи по справі - житлово - експлуатаційної контори Черкаського Облагробуду об`єкти нерухомого майна, з тому числі і будинок по АДРЕСА_2 .

Відповідно до довідки ТОВ ЖЕК Будівельник , виданої 16 лютого 2011 року ТОВ ЖЕК Будівельник є повним правонаступником житлово-експлуатаційної контори Черкаського Облагробуду , а відповідно має всі законні підстави передавати у власність квартири мешканцям, які в них проживають на законних підставах у наведених вище будинках. Згідно п. 10 ст. З статуту Товариства з обмеженою відповідальністю ЖЕК Будівельник є правонаступником всіх прав та обов`язків житлово-експлуатаційної контори Черкаського Облагробуду.

Крім того, за даним протоколом дозволено житлово - експлуатаційній конторі Черкаського Облагробуду передавати у власність квартири мешканцям, які в них проживають на законних підставах, в тому числі і в будинку по АДРЕСА_2 . Відповідно Товариства з обмеженою відповідальністю ЖЕК Будівельник має право передавати у власність квартири мешканцям, які в них проживають на законних підставах, в тому числі і в будинку по АДРЕСА_2

Відповідно до довідки Головного управління статистики у Черкаській області станом на 18 травня 2010 року Черкаська обласна будівельна асоціація Облагробуд вилучена з реєстру, тобто, ліквідована.

Просили суд визнати за ними право власності на квартиру АДРЕСА_1 по 1/2 частини кожний.

В судовому засіданні представник позивачів ОСОБА_3 позовні вимоги підтримав та просива задовольнити в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, до початку надали листа від 14.04.2011 року, в якому позовні вимоги визнали повністю та не заперечували проти задоволення позову.

Представник третьої особи - Черкаського міськвиконкому в судове засідання не з`явився, до початку надав клопотання від 02.06.2011 року про розгляд справи без їх участі.

Заслухавши пояснення представника позивачів, дослідивши письмові матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги ОСОБА_1 та ОСОБА_2 підлягають до задоволення, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до реєстраційного посвідчення Черкаського обласного об`єднаного бюро технічної інвентаризації від 02 листопада 2004 року будинок для малосімейних в АДРЕСА_2 зареєстровано за Черкаським обласним кооперативно - державним об`єднанням по агропромисловому будівництву Облагробуд на праві колективної власності на підставі рішення Придніпровського виконкому № 116 25.03.1998 року.

Згідно довідки начальника ЖЕК Облагробуду № 45 від 10 лютого 2011 року балансова вартість квартири АДРЕСА_1 становить 3506 грн. 00 коп.

Відповідно до даних наданих Черкаською обласною будівельною асоціацією Облагробуд вона є правонаступником Черкаського обласного кооперативно - державного об`єднання по агропромисловому будівництву Облагробуд . У відповідності до довідки Головного управління статистики у Черкаській області від 18.05.2010 року станом на 18 травня 2010 року Черкаська обласна будівельна асоціація Облагробуд вилучена з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України , тобто , вказану юридичну особу ліквідовано.

Відповідно до протоколу №08\09 загальних зборів засновників і учасників Черкаської обласної будівельної асоціації Облагробуд від 15 листопада 2009 року ухвалено передати у власність \розпорядження\ житлово - експлуатаційній конторі Облагробуд , тобто, відповідачу по даній справі, наступні об`єкти нерухомого майна, що розташовані у м. Черкаси, а саме: будинки по АДРЕСА_3 протоколу\.

Крім того, у відповідності до п.2 даного протоколу загальних зборів засновників і учасників Черкаської обласної будівельної асоціації Облагробуд дозволено житлово - експлуатаційній конторі Облагробуду передавати у власність квартири мешканцям, які в них проживають на законних підставах, в будинках за вищевказаними адресами , в тому числі і в будинку АДРЕСА_4 .

Відповідно до довідки товариства з обмеженою відповідальністю ЖЕК Будівельник , виданої 16 лютого 2011 року ТОВ ЖЕК Будівельник є повним правонаступником житлово-експлуатаційної контори Черкаського Облагробуду , а відповідно має всі законні підстави передавати у власність квартири мешканцям, які в них проживають на законних підставах у наведених вище будинках. Згідно п. 10 ст. З статуту Товариства з обмеженою відповідальністю ЖЕК Будівельник є правонаступником всіх прав та обов`язків житлово-експлуатаційної контори Черкаського Облагробуду .

Відповідно до довідки про склад сім`ї та прописку за № 48 від 10.02.2011 року товариства з обмеженою відповідальністю ЖЕК Будівельник позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 постійно проживають та прописані у квартирі АДРЕСА_1 , тобто, проживають у квартирі на законних підставах, користуються та утримують квартиру , заборгованості по квартплаті станом на 01 лютого 2011 року не мають.

Відповідно до статті 328 ЦК України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема з правочинів. Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Власність двох або більше осіб із визначенням часток кожного з них у праві власності є спільною частковою власністю. \ ст. 356 ЦК України \.

Частки у праві спільної часткової власності вважаються рівними, якщо інше не встановлено за домовленістю співвласників або закону.

Відповідно до ст. 358 ЦК України право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.

Згідно ст. 386 ЦК України держава забезпечує рівний захист прав усіх суб`єктів права власності.

Власник майна може пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який посвідчує його право власності за ст. 392 ЦК України.

Оскільки встановлено, що позивачі тривалий період часу проживають у вказаній квартирі на законних підставах, у відповідності до вище встановлених обставин та ст.ст.

328.356.386.392ЦК України за ними має бути визнано право власності по 1\2 частини вказаної квартири за адресою АДРЕСА_1 .

Крім того, позовні вимоги визнаються і відповідачем та не заперечуються третьою особою. Вимогу про стягнення судових витрат позивачі не ставили.

На підставі наведеного, ст.ст, 11,60', 213-215,88 ЦПК України та керуючись ст.ст.

328.356.386.392ЦК України . суд-

ВИРІШИВ :

Визнати за ОСОБА_1 право власності на 1\2 частину квартири АДРЕСА_1 .

Визнати за ОСОБА_2 право власності на 1\2 частину квартири АДРЕСА_1 .

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у спразі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Головуючий

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення02.06.2011
Оприлюднено22.05.2020
Номер документу89368878
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1671/11

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Грушковська Л. Ю.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Рішення від 02.06.2011

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Клочко О. В.

Рішення від 12.07.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Циганок В. Г.

Ухвала від 05.09.2011

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

Ухвала від 25.08.2011

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

Ухвала від 17.11.2011

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Кріль М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні