Ухвала
від 25.05.2020 по справі 805/1670/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони

25 травня 2020 р. Справа №805/1670/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд, в особі головуючого судді - Арестової Л.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну сторони правонаступником у справі за позовною заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Тараса Шевченко до Мар`їнської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області та Управління Державної казначейської служби України у Мар`їнському районі Донецької області про стягнення надміру сплачених грошових зобов`язань,

У С Т А Н О В И В:

У квітні 2017 року Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю ім. Тараса Шевченка звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Мар`їнської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області та Управління Державної казначейської служби України у Мар`їнському районі Донецької області про стягнення з бюджету Мар`їнської міської ради 442 715,30 грн. надміру сплачених за період з 14.04.2014 року по 31.12.2016 сум грошових зобов`язань з орендної плати за земельні ділянки.

20 травня 2020 року представником відповідача надано клопотання про заміну сторони правонаступником.

Суд зазначає, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 296 Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання як структурних підрозділів до відповідних територіальних органів Служби за переліком згідно з додатком, яким зазначено, зокрема, що Мар`їнська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДФС у Донецькій області.

07.05.2019 року (згідно даних з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch) юридичну особу - Мар`їнську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Донецькій області припинено. Номер запису: 12441120017001170

Надалі, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 року № 537 "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби" Головне управління ДФС у Донецькій області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Донецькій області. Також, позивачем зазначено, що Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 31.07.2019 року внесено запис про реєстрацію Головного управління ДПС у Донецькій області. 07.08.2019 року розпочато реорганізацію Головного управління ДФС у Донецькій області шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Донецькій області. Крім того, позивач зазначив, що функції Головного управління ДФС у Донецькій області, в тому числі адміністрування податків, зборів та платежів, стягнення податкового боргу тощо, перейшли до Головного управління ДПС у Донецькій області.

07.08.2019 року (згідно даних з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch) юридична особа - Головне управління ДФС у Донецькій області перебуває у стані припинення.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби" створено Головне управління ДПС у Донецькій області.

Відповідно до приписів статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив. У разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку щодо необхідності про заміну відповідача у справі його правонаступником.

Керуючись статтями 52, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Замінити відповідача - Мар`їнську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Донецькій області (код ЄДРПОУ 39887366) на його правонаступника - Головне управління ДПС у Донецькій області (код ЄДРПОУ 43142826, юридична адреса: 87515, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Італійська, буд. 59).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Повний текст ухвали складений та підписаний 25 травня 2020 року.

В перебіг вказаних строків не враховується строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) відповідно до вимог п. п. 2 п. 9 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" (N 540- IX).

Суддя Л.В. Арестова

Дата ухвалення рішення25.05.2020
Оприлюднено26.05.2020
Номер документу89402671
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1670/17-а

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 04.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Постанова від 16.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 08.09.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Олендер І.Я.

Ухвала від 16.08.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 09.08.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 21.07.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 21.07.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні