Ухвала
від 26.05.2020 по справі 150/186/20
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

"26" травня 2020 р.

Справа №150/186/20

Провадження по справі №2/150/95/20

УХВАЛА

про відкриття провадження в справі

і прийняття справи до розгляду

26 травня 2020 року с. Мазурівка

Суддя Чернівецького районного суду Вінницької області Цимбалюк Л.П., отримавши позовну заяву керівника Могилів - Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Могилів - Подільської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство "Могилів - Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування" Могилів - Подільської міської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат закладу охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину , -

ВСТАНОВИВ:

До Чернівецького районного суду звернувся керівник Могилів - Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Могилів - Подільської міської ради з вищевказаним позовом.

Чернівецьким районним судом від Володіївецької сільської ради Чернівецького району Вінницької області у порядку, передбаченому ч.7 ст.187 ЦПК України, отримано інформацію про місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача ОСОБА_1 , згідно якої за відомостями вище вказаного органу відповідач зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 .

Позовну заяву подано та оформлено відповідно до вимог статей 175-177 ЦПК України .

Цивільну юрисдикцію, тобто, предметну і суб`єктну, інстанційну, територіальну юрисдикцію суду (підсудність), визначені статями 19 , 23 , 27 , 28 , 30 ЦПК України , не порушено.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.5 Закону України Про судовий збір від 8 липня 2011 року, №3674-VI, від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі у справах про відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Статтею 274 ЦПК України встановлено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються, зокрема, малозначні справи. У порядку спрощеного провадження може бути розглянута будь - яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до п.5 ч.4 ст.274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з врахуванням змін, внесених до п.5 ч.4 ст.274 ЦПК України згідно із Законом України № 460-IX від 15.01.2020).

Відповідно до п.1, п.2 ч.6 ст.19 ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є, зокрема, справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб .

Статтею 7 Закону України Про державний бюджет на 2020 рік від 14.11.2019 року, №294-IX встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в розмірі 2102 гривні 00 копійок.

Подана керівником Могилів - Подільської місцевої прокуратури позовна заява стосується спору про відшкодування витрат закладу охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, ціна позову не перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що не охоплюється змістом ч.4 ст.274 ЦПК України, тому може бути розглянута у порядку спрощеного провадження, як це передбачено ч.1, ч.2 ст.274 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.276 ЦПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

В силу положень статті 274 ЦПК України приходжу до висновку про доцільність розгляду цивільної справи за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки, відповідно до ч.6 ст.19 ЦПК України даний спір є малозначним, з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі наведеного вище, керуючись ст.ст. 4, 12, 19, 175, 177, 187, 260, 261, 274, 277, 352-355 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі №150/186/20 (провадження по справі №2/150/95/20) за позовною заявою керівника Могилів - Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Могилів - Подільської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - комунальне некомерційне підприємство "Могилів - Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування" Могилів - Подільської міської ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат закладу охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину .

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті в приміщенні Чернівецького районного суду Вінницької області (вул. Незалежності, 20, с.Мазурівка Чернівецького району Вінницької області) на 23 червня 2020 року об 11 год. 00 хв. з повідомленням (викликом сторін).

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України , та всі письмові і електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів та заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.8 ст.178 ЦПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов (ч.1 ст.193 ЦПК України ).

Визначити позивачу (представнику позивача) п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-пятої статті 178 ЦПК України , копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-пятої статті 178 ЦПК України , копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч.7 ст.279 ЦПК України ).

Учасники справи можуть отримати інформацію стосовно справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет. Вебадреса сторінки: https://court.gov.ua/fair/sud0228 .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам .

Відповідно до ч.2 ст.261 ЦПК України ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Вінницького апеляційного суду. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.П. Цимбалюк

Дата ухвалення рішення26.05.2020
Оприлюднено27.05.2020
Номер документу89442696
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат закладу охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину

Судовий реєстр по справі —150/186/20

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Рішення від 03.07.2020

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

Ухвала від 26.05.2020

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Цимбалюк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні