Ухвала
від 26.05.2020 по справі 761/13585/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/13585/19

Провадження № 1-в/761/163/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 травня 2020 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду в м. Києві подання начальника Білоцерківського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про вирішення питання про розстрочку виплати несплаченої суми або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт, виправних робіт або позбавлення волі відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Керкес Київської області, громадянина України, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 засудженого вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 09.12.2019 за ч.2 ст.205-1 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.,

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся начальник Білоцерківського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» у м. Києві та Київській області про вирішення питання щодо розстрочки виплати несплаченої суми або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт, виправних робіт або позбавлення волі відносно ОСОБА_5 за вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 09.12.2019.

В обгрунтування подання зазначено, що ОСОБА_5 будучи засудженим до покарання у виді штрафу у розмірі 1700 грн., вирок суду не виконав, а тому є підстави для порушення перед судом питання щодо розстрочки виплати несплаченої суми штрафу або заміну покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі.

В судовому засіданні прокурор заперечував проти задоволення подання, оскільки в вирок щодо ОСОБА_5 був ухвалений судом на підставі угоди про визнання винуватості, а тому у відповідностідо ч.1ст.476КПК України,у разіневиконання угодипро визнаннявинуватості самедо компетенціїпрокурора віднесеноправо звернутисядо суду,який затвердивтаку угоду,з клопотаннямпро скасуваннявироку.

Засуджени й до суду не з`явився, про місце, дату і час судового розгляду повідомлений належним чином, причини його неявки суду не відомі.

Вислухавши думку прокурора, вивчивши матеріали подання та матеріали кримінального провадження, суд дійшов наступного висновку.

Так, відповідно до ч.5 ст. 53 КК України, уразі несплати штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та відсутності підстав для розстрочки його виплати суд замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян або виправними роботами із розрахунку один місяць виправних робіт за двадцять установлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше двох років.

Встановлено, що вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 09.12.2019 року ОСОБА_5 засуджено за ч.2 ст.205-1 КК України до покарання у виді штрафу на користь держави в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

Разом тим, зазначений вирок був ухвалений на підставі угоди про визнання винуватості згідно з правилами глави 35 КПК України, а відповідно до ч. 1 ст. 476 КПК України, у разі невиконання угоди про визнання винуватості прокурор має право звернутися до суду, який затвердив таку угоду, з клопотанням про скасування вироку.

Таким чином, зважаючи на вказані вимоги закону, суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні подання через порушення відповідної процедури, яка пов`язана з виконанням вироку відносно ОСОБА_5 .

Керуючись ст. 53 КК України, ст.ст. 537, 539 Кримінально-процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні подання начальника Білоцерківського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про заміну призначеного судом покарання у виді штрафу відносно засудженого ОСОБА_5 - відмовити.

На ухвалу суду прокурором, засудженим, протягом семи днів з дня її винесення може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89469761
СудочинствоКримінальне
Сутьрозстрочку виплати несплаченої суми або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт, виправних робіт або позбавлення волі відносно: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Керкес Київської області, громадянина України, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 засудженого вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 09.12.2019 за ч.2 ст.205-1 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн

Судовий реєстр по справі —761/13585/19

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мєлєшак О. В.

Ухвала від 26.05.2020

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мєлєшак О. В.

Вирок від 09.12.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мєлєшак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні