Ухвала
від 27.05.2020 по справі 528/316/20
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/316/20

Провадження № 2/528/187/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27.05.2020 м. Гребінка

суддя Гребінківського районного суду Полтавської області Шевченко В.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до виконавчого комітету Майорщинської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, ОСОБА_2 , Фермерського господарства Чілінгар про припинення речового права на нерухоме майно, припинення іншого речового права (права оренди) на земельну ділянку та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,

УСТАНОВИВ:

до Гребінківського районного суду Полтавської області надійшла вказана позовна заява із додатками, яку передано судді для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

За наслідками розгляду відповідних матеріалів суддя дійшов таких висновків.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Нормами ЦПК України встановлено загальні вимоги до форми, змісту позовної заяви та правил стосовно подання документів, що додаються до позовної заяви, які містяться у положеннях ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За приписами п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Відповідно до поданої позовної заяви стороною позивача було заявлено позовні вимоги, до трьох відповідачів - виконавчого комітету Майорщинської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, ОСОБА_2 , Фермерського господарства Чілінгар .

Однак, стороною позивача не дотримано вимог процесуального законодавства стосовно визначення змісту позовних вимог щодо кожного із відповідачів, що потребує уточнення (п 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України).

Отже, позивачу необхідно в п`ятиденний строк з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху виконати всі вказані вище вимоги суду.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві (ч. 3 ст. 185 ЦПК України).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 258-261, 353 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

позовну заяву ОСОБА_1 до виконавчого комітету Майорщинської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, ОСОБА_2 , Фермерського господарства Чілінгар про припинення речового права на нерухоме майно, припинення іншого речового права (права оренди) на земельну ділянку та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом - залишити без руху.

Надати позивачеві п`ятиденний строк для усунення зазначених недоліків, який обчислюється з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Правові наслідки виконання/невиконання позивачем ухвали про залишення позовної заяви без руху передбачені частиною третьою статті 185 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Інформацію стосовно справи, що розглядається, можна отримати за адресою: м. Гребінка, вул. Я. Мудрого, 4, та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud1605.

Суддя В. Шевченко

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення27.05.2020
Оприлюднено01.06.2020
Номер документу89494073
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —528/316/20

Рішення від 02.02.2021

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Рішення від 02.02.2021

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 12.01.2021

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні