Ухвала
від 20.10.2020 по справі 528/316/20
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/316/20

Провадження № 2/528/187/20

У Х В А Л А

20.10.2020 м. Гребінка

Гребінківського районний суд Полтавської області у складі:

судді Шевченко В.М.,

секретар судового засідання Кузуб В.В.,

на стадії підготовчого засідання розглянувши клопотання представника позивача адвоката Потапенка А.М. про залучення до участі у справі третьої особи

у цивільній справі № 528/316/20

за позовом ОСОБА_1

до виконавчого комітету Майорщинської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, ОСОБА_2 , Фермерського господарства Чілінгар

про припинення речового права на нерухоме майно, припинення іншого речового права (права оренди) на земельну ділянку та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом

учасники справи:

не з`явилися,

УСТАНОВИВ:

у провадженні Гребінківського районного суду Полтавської області на стадії підготовчого провадження знаходиться вказана цивільна справа, підготовче засідання призначено на 20.10.2020 о 13 год 40 хв.

Представник позивача адвокат Потапенко А.М. 20.10.2020 подав суду клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судове засідання сторони не з`явились, повідомлені належним чином.

За наслідком розгляду клопотання суд прийшов таких висновків.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Так як з матеріалів справи вбачається, що на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 разом з ним за адресою АДРЕСА_1 , була зареєстрована ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою повного, всебічного, об`єктивного розгляду справи суд вважає за необхідне залучити ОСОБА_3 в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Крім цього, суд вбачає наявними підстави для відкладення підготовчого засідання.

Наступне підготовче засідання відбудеться 10.11.2019 о 13 год 00 хв, викликати учасників справи.

Учасники судового процесу зобов`язанні повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) та про причини неявки в судове засідання. Правові наслідки невиконання цього обов`язку закріплені в ст. 131 ЦПК України.

Учасники судового процесу повинні добросовісно виконувати процесуальні обов`язки, що встановлені чинним ЦПК України та/або покладені на них судом, не зловживати правами та запобігати створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства з метою недопущення застосування до них судом заходів процесуального примусу, що визначені в ст.ст. 143-148 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 258-261, 353 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

клопотання - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати сторону позивача надіслати третій особі копії позовної заяви та доданих до неї документів протягом двох днів з дня отримання цієї ухвали, а докази такого направлення надати суду до наступного підготовчого засідання.

Призначити дату підготовчого засідання, яке відбудеться 10.11.2020 о 13 год 00 хв, викликати всіх учасників справи.

Треті особи мають право подати суду пояснення третьої особи щодо позову або відзиву у п`ятиденний строк з дня вручення копій відповідних заяв по суті.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в момент її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Інформацію стосовно справи, що розглядається, можна отримати за адресою: м. Гребінка, вул. Я. Мудрого, 4, та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud1605.

Суддя В. Шевченко

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92319906
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —528/316/20

Рішення від 02.02.2021

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Рішення від 02.02.2021

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 12.01.2021

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Шевченко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні