Ухвала
від 25.05.2020 по справі 529/329/20
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/329/20

Номер рядка звіту 59

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25 травня 2020 рокусмт Диканька

Суддя Диканського районного суду Гвоздик А. Є., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , до Надеждинської сільської ради Диканського району Полтавської області , яка знаходиться в с. Надежда Диканського району Полтавської області, вул. Миру, 25Б, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги - Третя Полтавськадержавна нотаріальна контора, яка знаходиться в м. Полтава, пров. Ломаний, 36, про визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ :

Вказуючи на те, що після смерті матері позивачів відкрилася спадщина на належне їй нерухоме майно у вигляді земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, площею 1,1599 га, яка розташована на території Надеждинської сільської ради Диканського району Полтавської області. Однак, прав на цю спадщину в даний час позивачі оформити не можуть у зв`язку з наявністю у спадковій справі заповіту, який не відповідає вимогам чинного законодавства, тому позивачі звернулися до суду з позовом, в якому просять визнати за ними право власності по 1/2 частині за кожним на вказане спадкове майно, яке залишилося після смерті їхньої матері.

Вказаний позов підсудний Диканському районному суду. Позовна заява складена у відповідності до положень ст. 175 ЦПК України. Підстав для її повернення позивачу, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає.

По справі у належному розмірі сплачено судовий збір, наявні відомості про його зарахування до спеціального фонду державного бюджету.

Враховуючи вищевикладене та те, що справи у спорах, щодо спадкування, згідно ч. 4 ст. 19, ч. 4 ст. 274 ЦПК України підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, приходжу до висновку, що за таких обставин маються підстави для відкриття провадження у справі і справа може бути призначена до розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19 ч. 4, 178, 181, 187, 190, 191, 196, 274 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Надеждинської сільської ради Диканського району Полтавської області про визнання права власності на спадкове майно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Вказана справа підлягає розгляду у порядку загального позовного провадження.

Призначити вказану цивільну справу до розгляду в підготовчому засіданні о 09:30 18 червня 2020 р. в приміщенні Диканського районного суду за адресою: вул. Пушкіна, 11а, смт. Диканька Полтавської області, з викликом в підготовче засідання учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу, третій особі, крім того надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач вправі протягом двадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду складений з дотриманням вимог ч. 3 ст. 178 ЦПК України відзив на позовну заяву та додані на його обгрунтування докази. У разі надання суду відзиву на позов, відповідач також повинен надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа вправі протягом десяти днів з дня отримання копії позову або відзиву на позов надіслати (надати) суду складене з дотриманням вимог ч. 3 ст. 178 ЦПК України пояснення щодо позову або відзиву на позов та додані на його обґрунтування докази. У разі надання суду пояснення щодо позову або відзиву на позов, третя особа також повинна надіслати (надати) іншим учасникам справи копію пояснення щодо позову або відзиву на позов та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) пояснення щодо позову або відзиву на позов до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення щодо позову або відзиву на позов і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи вправі протягом десяти днів з дня отримання копії пояснення третьої особи щодо позову або відзиву на позов надіслати (надати) суду відповідь на вказане пояснення. У разі надання суду відповіді на пояснення третьої особи щодо позову або відзиву на позов, учасники справи також повинні надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відповіді на пояснення третьої особи щодо позову або відзиву на позов та доданих до неї документів одночасно з надісланням (наданням) відповіді на пояснення третьої особи щодо позову або відзиву на позов до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на пояснення третьої особи щодо позову або відзиву на позов і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Згідно ч. 4 ст. 83 ЦПК України якщо вказані вище документи та докази не можуть бути подані до суду у встановлений строк учасники справи повинні про це повідомити суд письмово із зазначенням причин їх неподачі.

Згідно ч. 9 ст. 83 ЦПК України суд не бере до уваги докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 95 ЦПК України при наданні доказів у копіях учасник справи підтверджує відповідність копії оригіналу своїм підписом із зазначенням дати такого посвідчення.

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , відповідач Надеждинська сільська рада, третя особа Третя Полтавська державна нотаріальна контора згідно п. 3, 4 ч. 2 ст. 43 ЦПК України кожен зобов`язаний з`являтися в судове засідання за викликом суду та подавати усі наявні докази у встановлені судом строки і не приховувати докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 ЦПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній веб-сторінці Диканського районного суду Полтавської області http://dk.pl.court.gov.ua, а саме у вкладці "ГРОМАДЯНАМ" переглянути "Список судових справ, призначених до розгляду" http://dk.pl.court.gov.ua/sud1606/gromadyanam/csz/ та "Інформацію щодо стадій розгляду судових справ http://court.gov.ua/fair/sud1606.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:А. Є. Гвоздик

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення25.05.2020
Оприлюднено01.06.2020
Номер документу89522480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/329/20

Рішення від 18.06.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 25.05.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні