Ухвала
від 01.06.2020 по справі 760/15604/16-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Головуючий у суді першої інстанції: Букіна О.М.

У Х В А Л А

1 червня 2020 року місто Київ

справа № 760/15604/16-ц

провадження № 22-ц/824/209/2020

Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: судді-доповідача - Шкоріної О.І., суддів - Поліщук Н.В., Соколової В.В.,

вивчивши матеріали справи за позовом Публічного акціонерного товариства Фармак до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ОСОБА_1 , треті особи: Міністерство охорони здоров`я України, Публічне акціонерне товариство Вітаміни про визнання недійсним свідоцтва України на знак для товарів і послуг та зобов`язання вчинити дії та зустрічним позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Фармак , Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа: Публічне акціонерне товариство Вітаміни про визнання недійсними свідоцтв на знаки для товарів і послуг, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Солом`янського районного суду м.Києва від 29 листопада 2018 року позов ПАТ Фармак до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ОСОБА_1 про визнання недійсним свідоцтва України на знак для товарів і послуг та зобов`язання вчинити дії, задоволено.

Визнано недійсним повністю свідоцтво України на знак для товарів і послуг № НОМЕР_1 .

Зобов`язано Міністерство економічного розвитку та торгівлі України внести зміни до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг стосовно визнання недійсним свідоцтва України № НОМЕР_1 та здійснити публікацію про це в офіційному бюлетені Промислова власність .

Відмовлено у задоволенні зустрічного позову ОСОБА_1 до ПАТ Фармак та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про визнання недійсними свідоцтва на знаки для товарів і послуг, зобов`язання вчинити дії.

Вирішено питання розподілу судових витрат.

Додатковим рішенням від 1 лютого 2019 року Солом`янського районного суду м.Києва заборонено ОСОБА_1 використання позначення ІНФОРМАЦІЯ_1, зобр. зареєстрованого відповідно до свідоцтва України № НОМЕР_1 від 25 травня 2016 року шляхом нанесення вказаного позначення на упаковку лікарського засобу, етикетку, бирку чи інший прикріплений до товару предмет, зберігання такого товару із зазначеним позначенням з метою пропонування для продажу, введення в господарський оборот лікарських засобів під торговою назвою ДІАЗОЛІН-СБ-ФАРМА, зобр. , продажу, імпорту (ввезення) та експорту (вивезення), застосування його в діловій документації, в тому числі у назві лікарського засобу, в мережі Інтернет. Вирішено питання розподілу судових витрат.

Не погоджуючись з рішенням та додатковим рішенням суду, ОСОБА_1 через свого представника подав апеляційні скарги.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 24 липня 2019 року у справі призначено судову комісійну експертизу об`єктів інтелектуальної власності, провадження у справі на час проведення експертизи зупинено.

22 травня 2020 року до Київського апеляційного суду з Київського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшли матеріали цивільної справи за позовом ПАТ Фармак до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ОСОБА_1 , треті особи: Міністерство охорони здоров`я України, Публічне акціонерне товариство Вітаміни про визнання недійсним свідоцтва України на знак для товарів і послуг та зобов`язання вчинити дії та зустрічним позовом ОСОБА_1 до ПАТ Фармак , Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа: ПАТ Вітаміни про визнання недійсними свідоцтв на знаки для товарів і послуг, зобов`язання вчинити дії, разом з листом, в якому повідомлено, що ухвала виконана та після здійснення оплати в повному обсязі висновок експертів буде направлений на адресу суду. Оплата за проведення експертизи покладена на ПАТ "Фармак" та ОСОБА_1 в рівних частинах.

16 жовтня 2019 року ОСОБА_1 сплатив половину оплати за проведення експертизи в сумі 23550 грн.. АТ "Фармак" не здійснив оплату своєї частини.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотання учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Згідно з частиною 3 цієї ж статті, провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Оскільки обставини, що зумовили зупинення провадження усунуті, проведено судово - комісійну експертизу об`єктів інтелектуальної власності, тому провадження у справі підлягає поновленню.

Керуючись ст.ст. 254 ЦПК України,

суд, -

У Х В А Л И В :

Провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Фармак до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ОСОБА_1 , треті особи: Міністерство охорони здоров`я України, Публічне акціонерне товариство Вітаміни про визнання недійсним свідоцтва України на знак для товарів і послуг та зобов`язання вчинити дії та зустрічним позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Фармак , Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа: Публічне акціонерне товариство Вітаміни про визнання недійсними свідоцтв на знаки для товарів і послуг, зобов`язання вчинити дії - поновити.

Справу призначити до розгляду в приміщенні Київського апеляційного суду на 22 червня 2020 року на 15 годину 30 хвилин.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя - доповідач: О.І. Шкоріна

Судді: Н.В. Поліщук

В.В. Соколова

Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено02.06.2020
Номер документу89563501
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними свідоцтв на знаки для товарів і послуг, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —760/15604/16-ц

Постанова від 11.04.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Черняк Юлія Валеріївна

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Черняк Юлія Валеріївна

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Кузнєцов Віктор Олексійович

Постанова від 21.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 22.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні