Ухвала
від 29.05.2020 по справі 755/18216/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/18216/18

Провадження №: 1-кс/755/2316/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"29" травня 2020 р. слідча суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчої в ОВС слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22018101110000226 від 12 листопада 2018 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361, ч. 3 ст. 190,ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и л а:

слідча в ОВС слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором відділу Прокуратури міста Києва ОСОБА_4 звернулась до слідчої судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , (свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю № 7315), а саме до оригіналів наступних документів: документів на підставі яких вчинено нотаріальні дії, та під час вчинення яких використано спеціальні бланки нотаріальних документів, а також примірники нотаріально посвідчених документів, які залишились у справі нотаріуса ОСОБА_5 виготовлені на спеціальних нотаріальних бланків серії: НОМЕР_1 (код витрачання 7 Довіреність) та НМІ 908596 (код витрачання 7 Довіреність); документів на підставі яких зазначені нотаріально оформленні документи були видані чи посвідченні, з можливістю їх вилучення; реєстру реєстрації нотаріальних дій, в якому містяться записи щодо реєстрації нотаріальних дій вчинених 10 та 13 жовтня 2017 року, з можливістю вилучення копій зазначених документів.

Мотивуючи клопотання, слідча посилається на те, щоприватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , (свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю № 7315), яка здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , у період з 04 по 16 жовтня 2017 року, перебувала поза межами території України. При цьому, 10 жовтня 2017 року, на території Київського міського нотаріального округу, від імені приватного нотаріуса ОСОБА_5 вчинено нотаріальну дію, у зв`язку із чим витрачено спеціальний бланк нотаріальних документів НМІ 908595 (код витрачання 7 Довіреність).

Також, 13 жовтня 2017 року, на території Київського міського нотаріального округу, від імені приватного нотаріуса ОСОБА_5 вчинено нотаріальну дію, у зв`язку із чим витрачено спеціальний бланк нотаріальних документів НМІ 908596 (код витрачання 7 Довіреність), а також внесено в Єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів ІНФОРМАЦІЯ_1 зміни щодо зіпсування спеціального бланку нотаріальних документів НМІ 908597 (код витрачання 21 Зіпсований бланк).

При цьому, згідно інформації ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Міністерства юстиції України, вказані бланки були витрачені приватним нотаріусом ОСОБА_5 , та нею же внесені відповідні відомості до Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів та Єдиного реєстру довіреностей.

Таким чином, у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що відомості, які містяться в нотаріальних документах, для виготовлення яких було використано бланки серії: НМІ 908595 (код витрачання 7 Довіреність) та НМІ 908596 (код витрачання 7 Довіреність); в документах, на підставі яких були вчиненні зазначенні вище нотаріальні дії, а також в книгах обліку надходження бланків та обліку зіпсованих і анульованих бланків, а також в реєстрі реєстрації нотаріальних дій, мають значення для встановлення обставин несанкціонованого втручання в роботу Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів.

Враховуючи вищевикладене, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в зазначених документах, та неможливість іншими способами довести вищезазначені обставини, враховуючи факт існування реальної загрози зміни або знищення вказаних документів, з метою ускладнення досудового слідства та ухилення від відповідальності винних осіб, а також у зв`язку з необхідністю вилучення оригіналів даних документів з метою проведення судово почеркознавчої експертизи для досягнення мети отримання доступу до них, враховуючи положення

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження №22018101110000226 від 12 листопада 2018 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361, ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України судове засідання проводиться без виклику приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , у володінні якої знаходяться речі і документи, з наведених слідчою підстав.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідча обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, слідча суддя дійшла такого висновку.

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Крім того, у випадку необхідності отримання відомостей, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 162 КПК України містить охоронювану законом таємницю, сторона кримінального провадження в порядку, передбаченому главою 15 КПК України, має право згідно з положеннями ст. 160 КПК України звернутись до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені речі і документи знаходяться у володінні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , а також те, що такі документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати як доказ відомості, що містяться у них і відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених речей і документів, слідча суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідча суддя

п о с т а н о в и л а :

клопотання слідча в ОВС слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати урозпорядження (забезпечити)слідчій ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_6 ,старшій слідчій ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_7 ,а такожоперативному співробітнику ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_8 ,на підставівідповідного дорученняслідчого право тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , яка здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

документів на підставі яких вчинено нотаріальні дії, та під час вчинення яких використано спеціальні бланки нотаріальних документів, а також примірники нотаріально посвідчених документів, які залишились у справі нотаріуса ОСОБА_5 виготовлені на спеціальних нотаріальних бланків серії: НОМЕР_1 (код витрачання 7 Довіреність) та НМІ 908596 (код витрачання 7 Довіреність);

документів на підставі яких зазначені нотаріально оформленні документи були видані чи посвідченні, з можливістю їх вилучення;

реєстру реєстрації нотаріальних дій, в якому містяться записи щодо реєстрації нотаріальних дій вчинених 10 та 13 жовтня 2017 року, з можливістю вилученням належним чином завірених копій даних документів.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред`явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя: ОСОБА_1

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.05.2020
Оприлюднено07.06.2024
Номер документу89563747
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —755/18216/18

Ухвала від 26.01.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 11.01.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 11.01.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 07.07.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні