Ухвала
від 01.06.2020 по справі 274/832/20
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №274/832/20

Провадження №1-кс/0274/771/20

У Х В А Л А

01.06.20р. м.Бердичів

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ Бердичівського ВПГУНП вЖитомирській області майора поліції ОСОБА_3 (далі Слідчий), розглянувши у судовому засіданні у кримінальному провадженні №42020061340000006 від 14.01.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України, клопотання Слідчого, погоджене з прокурором Бердичівської місцевої прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, у якому просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ", що за адресою: м.Житомир, вул.Вокзальна, 23-А, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів щодо проведення капітального ремонту будівлі Гришковецької гімназії (Житомирська область, Бердичівський район, смт.Гришківці, вул.Червоний Промінь,3), а саме: локальних кошторисів; індивідуальних ресурсних елементних кошторисних норм на будівельні роботи; відомостей ресурсів до локальних кошторисів; об`єктних кошторисів; відомостей ресурсів до об`єктних кошторисів; зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта будівництва; примірних номенклатур зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва; відомостей ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва; зведення витрат; дефектних актів; договірної ціни; актів приймання виконаних будівельних робіт; довідок про вартість будівельних робіт та витрати; документів щодо якості, відповідності та походження матеріалів, які використовувалися під час виконання робіт; декларацій про початок будівельних робіт та декларацій про готовність об`єкта до експлуатації щодо капітального ремонту Гришковецької гімназії; договорів підряду (субпідряду) (закупівлю робіт) з капітального ремонту Гришковецької гімназії та додаткових угод до даних договорів; календарного графіку виконання та фінансування робіт; проектно-кошторисної документації по капітальному ремонту Гришковецької гімназії; актів прихованих робіт з капітального ремонту Гришковецької гімназії; наказу про призначення на посаду директора Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ", який працював протягом 2016р. 2019р., його посадових обов`язків, контракт з керівником (трудова угода), документів, в яких містяться вільні зразки підпису та почерку вказаного директора (заяви на відпустки, на прийняття та звільнення з роботи, пояснення тощо); статуту Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ"; інших документів що стосуються виконання робіт з капітального ремонту Гришковецької гімназії (листування з замовником робіт, технаглядом, авторським наглядом; договорів субпідряду, надання послуг, найму робочої сили, машин, механізмів, устаткування, платіжних доручень щодо проведення розрахунків за придбання матеріалів, інструментів для ремонтних робіт, розрахунків із субпідрядниками, наданими послугами, найму робітників, машин, механізмів, устаткування).

Слідчим суддею з`ясовано, що відповідно до витягу від 01.06.2020р. з ЄРДР №42020061340000006 від 14.01.2020р. посадові особи Департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації за попередньою змовою з ТОВ "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ", групою осіб, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт про виконання умов договору від 03.09.2018 р. щодо проведення робіт з капітального ремонту будівлі (термомодернізація) Гришковецької гімназії, що за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, смт.Гришківці, вул. Червоний Промінь,3, привласнили грошові кошти у сумі, яка на даний час встановлюється.

Обставини, наведені у зазначеному витязі, підтверджуються рапортом старшого оперуповноваженого 3-го відділу УСР в Житомирській області ДСР Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_5 про виявлене кримінальне правопорушення, договором підряду №27 від 03.09.2018р., укладеного між Департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації та Товариством з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ", та протоколом від 22.01.2020р. огляду місця події.

Ухвалою слідчого судді Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 16.03.2020р. надано тимчасовий доступ до зазначених вище документів, що перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ", що за адресою: м.Житомир, вул.Вокзальна, 23-А, з можливістю ознайомитись та отримати належним чином завірені копії документів щодо проведення капітального ремонту за період з 2016р. по 2019р. по об`єкту "Капітальний ремонт будівлі Гришковецької гімназії (Житомирська область, Бердичівський район, смт.Гришківці, вул.Червоний Промінь,3)", та встановлено строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Як випливає зі змісту клопотання та рапорту старшого оперуповноваженого 3-го відділу УСР в Житомирській області ДСР Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_5 , вищевказану ухвалу від 16.03.2020р. виконати не представилось можливим, оскільки керівництво Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ" було відсутнє на робочому місці та в ході телефонних розмов повідомлялось, що знаходяться на самоізоляції у зв`язку з карантинними заходами.

Згідно з детальною інформацією про юридичну особу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ" є м.Житомир, вул.Вокзальна,23-А.

З Інформації від 19.05.2020р. з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухому майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником офісних приміщень за адресою: м.Житомир, вул.Вокзальна,23-А, є ОСОБА_6 .

З викладеного випливає, що наявні достатні підстави вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, передбачене частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України, відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду та знаходяться в офісних приміщеннях, що перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ" за адресою: м.Житомир, вул.Вокзальна,23-А, які належать на праві власності ОСОБА_6 , обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, документів, які мають значення для досудового розслідування.

Частинами першою та другою статті 234 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Частиною п`ятою статті 234 Кримінального процесуального кодексу України встановлено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1)було вчинено кримінальне правопорушення;

2)відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3)відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4)відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5)за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Частиною першою статті 166 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Беручи до уваги наведене, слідчий суддя вважає, що клопотання Слідчого підлягає задоволенню, оскільки він довів обставини, передбачені частиною п`ятою статті 234 Кримінального процесуального кодексу України, та, крім того, Товариством з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ" не було виконано ухвалу слідчого судді Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 16.03.2020р. про тимчасовий доступ до речей і документів.

Керуючись статтями 234 236, 369 372 Кримінального процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в:

1.Клопотання старшого слідчого СВ Бердичівського ВП ГУНП вЖитомирській області майора поліції ОСОБА_3 задовольнити.

2.Надати старшому слідчому СВ Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській області майору поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ", а саме в офісних приміщеннях за адресою: м.Житомир, вул.Вокзальна,23-А, право власності на які зареєстровано з ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення оригіналів документів щодо проведення капітального ремонту будівлі Гришковецької гімназії (Житомирська область, Бердичівський район, смт.Гришківці, вул.Червоний Промінь,3), а саме: локальних кошторисів; індивідуальних ресурсних елементних кошторисних норм на будівельні роботи; відомостей ресурсів до локальних кошторисів; об`єктних кошторисів; відомостей ресурсів до об`єктних кошторисів; зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта будівництва; примірних номенклатур зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва; відомостей ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва; зведення витрат; дефектних актів; договірної ціни; актів приймання виконаних будівельних робіт; довідок про вартість будівельних робіт та витрати; документів щодо якості, відповідності та походження матеріалів, які використовувалися під час виконання робіт; декларацій про початок будівельних робіт та декларацій про готовність об`єкта до експлуатації щодо капітального ремонту Гришковецької гімназії; договорів підряду (субпідряду) (закупівлю робіт) з капітального ремонту Гришковецької гімназії та додаткових угод до даних договорів; календарного графіку виконання та фінансування робіт; проектно-кошторисної документації по капітальному ремонту Гришковецької гімназії; актів прихованих робіт з капітального ремонту Гришковецької гімназії; наказу про призначення на посаду директора Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ", який працював протягом 2016р. 2019р., його посадових обов`язків, контракт з керівником (трудова угода), документів, в яких містяться вільні зразки підпису та почерку вказаного директора (заяви на відпустки, на прийняття та звільнення з роботи, пояснення тощо); статуту Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ЦЕНТР КОМПЛЕКТ"; інших документів що стосуються виконання робіт з капітального ремонту Гришковецької гімназії (листування з замовником робіт, технаглядом, авторським наглядом; договорів субпідряду, надання послуг, найму робочої сили, машин, механізмів, устаткування, платіжних доручень щодо проведення розрахунків за придбання матеріалів, інструментів для ремонтних робіт, розрахунків із субпідрядниками, наданими послугами, найму робітників, машин, механізмів, устаткування).

3.Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89565241
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —274/832/20

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 06.02.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Замега О. В.

Ухвала від 06.02.2020

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Замега О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні