Ухвала
від 02.06.2020 по справі 220/1154/15-к
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №220/1154/15-к

Провадження № 1-в/220/34/20

У Х В А Л А

Іменем України

02 червня 2020 року Великоновосілківський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3

представника лікарні - ОСОБА_4

захисника адвоката - ОСОБА_5

особи, щодо якого

розглядається подання - ОСОБА_6

законного представника - ОСОБА_7

розглянувши в приміщенні суду в залі судового засідання подання директора Комунального некомерційного підприємства «Великоновосілківська центральна районна лікарня» ОСОБА_8 про зміну примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований і проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Великоновосілківського районного суду Донецької області від 25.09.2015 року до ОСОБА_6 були застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом і вирішення соціальних питань.

21.05.2020 р. до суду надійшло подання директора Комунального некомерційного підприємства «Великоновосілківська центральна районна лікарня» ОСОБА_8 про заміну примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_6 та висновок комісії лікарів-психіатрів від 19.05.2020 р., яким обґрунтовується можливість такої зміни, оскільки останній не представляє загрози для оточуючих та не потребує примусової психіатричної допомоги.

Представник заявника ОСОБА_4 , яка діє на підставі довіреності, підтримала подання лікарні та просила його задовольнити, посилаючись на те, що його психічний стан є стабільним, алкоголь він не вживає, психотропні ліки він також не прймає, оскільки проявів психопатії не виявляє.

Прокурор у судовому засіданні не заперечував проти задоволення заяви про зміну заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 .

Захисник ОСОБА_5 , хворий ОСОБА_6 та його законний представник ОСОБА_7 заявлені лікарнею вимоги підтримали повністю та просили їх задовольнити.

Суд, вислухавши учасників процесу, дослідивши висновок комісії лікарів-психіатрів, з урахуванням думки прокурора, який вважав за необхідне задовольнити заяву, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 19 Закону України«Про психіатричну допомогу»таст. 95 КК України, особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про зміну застосування або припинення заходів медичного характеру. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюються судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, на підставі висновку комісії лікарів-психіатрів.

Згідно з висновком комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 38 від 19.05.2020 року, ОСОБА_6 вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1ст. 185 та ч.1 ст. 296 КК України. На момент вчинення злочину ОСОБА_6 страждав органічним розладом особистості внаслідок алкогольної енцефалопатії 2-3 ст. з інтелектуально-мнестичним зниженням, значними поведінковими розладами, емоційно-вольовими порушеннями, соціальною дезадаптацією, періодичними психотичними розладами, ускладненими синдромом алкогольної залежності. Примусові заходи не застосовувались через те, що ОСОБА_6 тривалий час переховувався від працівників поліції. В хірургічному відділенні в березні 2020 року був оглянутий психіатром, призначено лікування в зв`язку з безсонням, болями в ногах. В даний час галюцинаторно-маячних розладів поведінкою не виказує, їх наявність заперечує. В зв`язку з тим, що ОСОБА_6 на теперішній час має важку соматичну патологію (синдром Леріша, стан після ампутації ноги з приводу гангрени), потребує постійного стороннього догляду, спостереження у лікаря-хірурга, вирішення соціальних питань, тривалий час знаходиться в стабільному психічному стані, не виявляє психопатологічної симптоматики, не вживає алкогольні напої, не представляє загрози для оточуючих, комісія дійшла висновку про можливість зміними вид примусових заходів медичного характеру з госпіталізації в психіатричний заклад на амбулаторну психіатричну допомогу.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що подання КНП «Великоновосілківська центральнарайонна лікарня» про зміну примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.18,19,22 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст. ст.94,95 КК України,ст. 514 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Подання директора Комунального некомерційного підприємства «Великоновосілківська центральна районна лікарня» ОСОБА_8 про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - задовольнити.

Змінити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований і проживає за адресою: АДРЕСА_1 , примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом і вирішення соціальних питань на примусові заходи у вигляді надання амбулаторної примусової психіатричної допомоги строком на 6 місяців, за місцем проживання хворого.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Донецького апеляційного суду через Великоновосілківський районний суд Донецької області протягом семи діб з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.06.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89575460
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —220/1154/15-к

Ухвала від 21.01.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 12.01.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 09.09.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Бєдєлєв С. І.

Ухвала від 02.06.2020

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 21.05.2020

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 08.05.2020

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 25.09.2015

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

Ухвала від 08.09.2015

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Якішина О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні