Ухвала
від 02.06.2020 по справі 923/198/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

02 червня 2020 року Справа № 923/198/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Литвинова В.В. , за участю секретаря судового засідання Горголь О. М.

розглянувши у підготовчому засіданні справу

за позовом: Херсонського обласного територіальне відділення Антимонопольного комітету України, м. Херсон

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Ж.К.Будівельник", м. Херсон

про стягнення 10000 грн штрафу та пені відповідно до рішення адмінколегії

за участю представників:

позивача: Чуйкова О. І.;

відповідача: не прибув.

встановив:

Херсонське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (позивач) звернулося до Господарського суду Херсонської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ж.К.Будівельник" (відповідач) про стягнення 5000 грн штрафу та 5000 грн пені відповідно до рішення адмінколегії Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 30.06.2015 №51-р/к.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.02.2020, справу розподілено судді Литвиновій В.В.

Ухвалою суду за вказаним позовом, відкрито провадження у справі, постановлено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче судове засідання призначено на 31.03.2020.

Ухвалою суду від 31.03.2020 підготовче судове засідання у даній справі відкладено без зазначення дати судового засідання у зв"язку з встановленням на території України обмежувальних карантинних заходів.

Ухвалою суду від 13.05.2020 розгляд справи у підготовчому судовому засіданні призначено на 02.06.2020 о 12 год. 30 хв.

На визначену дату - 02.06.2020 з"явився позивач, відповідач правом участі свого представника в судовому засіданні не скористався, відзиву на позов не надав, ухвали суду, які направлялись на адресу відповідача зазначену у позовній заяві повернуті до суду з відмітками пошти: "за закінченням строку зберігання".

З метою перевірки місцезнаходження відповідача судом вчинено витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в якому зазначено місцезнаходження відповідача: м. Херсон вул. Кірова, 14-а.

Згідно з п. 5) ч. 6 ст. 242 ГПК України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

З огляду на викладене, враховуючи п. 5) ч. 6 ст. 242 ГПК України, відповідач вважається належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, оскільки ухвала суду надіслана за адресою, зареєстрованою у встановленому порядку.

Відповідач, які належним чином повідомлені про розгляд справи, відзиву на позов не надав.

Відсутність представника позивача, відповідно до ст.216 ГПК України, не є безумовною підставою для відкладення розгляду справи.

Оскільки явка в судове засідання представників сторін - це право, а не обов`язок, справа може розглядатись без їх участі, якщо нез`явлення цих представників не перешкоджає вирішенню спору. Отже, відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду, основною умовою для якого є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість розгляду справи у відповідному судовому засіданні і, у даному випадку, таких обставин судом не встановлено.

Позивач в судовому засіданні зазначив, що всі докази подані до суду.

Таким чином, суд, розглянувши матеріали справи, дійшов до наступних висновків.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в статтях 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Відповідно до ч.2 ст.177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно з п.3 ч.2 ст.185 Господарського процесуального кодексу України за результатами підготовчого засідання суд має право постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У зв`язку з виконанням завдань підготовчого провадження, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті для вирішення спору за наявними в ній матеріалами.

На підставі викладеного, керуючись п.3 ч.2 ст.185, ст.ст. 120, 182, 185, 232, 234, 235 ГПК України, суд -

постановив:

1. Підготовче провадження у справі закрити.

2. Призначити розгляд справи по суті у судовому засіданні на 16 червня 2020 року о 12:30 за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 326 (третій поверх).

3. Зобов`язати сторін забезпечити явку в засідання повноважних представників з доказами про повноваження, визначеними ст.60 ГПК України з документами, що посвідчують особу.

4. Роз`яснити учасникам справи ст. 207 ГПК України, згідно положень якої під час розгляду справи по суті в учасників справи з`ясовується, чи мають вони заяви чи клопотання, пов`язані з розглядом справи, які не були заявлені з поважних причин в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом, та вирішує їх після заслуховування думки інших присутніх у судовому засіданні учасників справи. Суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

5.Повідомити учасників справи про можливість приймати участь у судових засіданнях в режимі відоконференції (поза межами суду), про можливість подати процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі, з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис".

6. Копію ухвали направити учасникам справи рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" за наступною адресою: http://ks.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України і окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 03.06.2020.

Суддя В.В.Литвинова

Дата ухвалення рішення02.06.2020
Оприлюднено04.06.2020
Номер документу89595008
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 10000 грн штрафу та пені відповідно до рішення адмінколегії

Судовий реєстр по справі —923/198/20

Рішення від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 13.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 02.03.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні