Ухвала
від 11.06.2020 по справі 353/451/19
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/451/19

Провадження № 2/353/11/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 червня 2020 рокум.Тлумач

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої-судді Луковкіної У.Ю.,

з участю: секретаря судового засідання - Мороз М.І.,

позивача - ОСОБА_1 та її представника - адвоката Жарського Т.В.,

представника відповідача Івано-Франківської обласної ради - Дмитрука Д.В.,

представника третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради - адвоката Соботника В.Й.,

представника третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації - Грабовської Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тлумачі в порядку спрощеного позовного провадження клопотання про закриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, виконувача обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Руслана Орестовича, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Тлумацька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Івано-Франківської обласної ради, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області на розгляді перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, виконувача обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О., треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Тлумацька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Івано-Франківської обласної ради, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року

12.03.2020 року та 13.03.2020 року представник відповідача Івано-Франківської обласної ради Дмитрук Д.В. та відповідач - виконувач обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчук Р.О. подали до суду письмові клопотання про закриття провадження у справі, оскільки державним реєстратором Тлумацької РДА Стасюк Х.І. внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про припинення шляхом ліквідації юридичної особи - Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради. На обґрунтування клопотань до матеріалів справи долучено наступні документи, а саме: копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, інформації Архівного відділу Тлумацької РДА Івано-Франківської області та копії опису документів наданих державному реєстратору.

Позивач - ОСОБА_1 та її представник - адвокат Жарський Т.В. в судовому засіданні не заперечують проти задоволення клопотань в частині вимог пред`явлених до відповідача - виконувача обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. та виключення третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Івано-Франківської обласної ради, з переліку сторін по справі. Вважають, що правонаступником по справі в частині визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року є Івано-Франківська обласна рада, як власник.

Представник третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради - адвокат Соботник В.Й. в судовому засіданні вищевказані клопотання підтримав частково, щодо їх обґрунтування погодився з позицією позивачки та її представника.

Представник відповідача Івано-Франківської обласної ради - Дмитрук Д.В. та представник третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації - Грабовська Н.М. в судовому засіданні щодо задоволення клопотань поклались на розсуд суду.

Відповідач - виконувач обов`язків директора Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчук Р.О. в судове засідання не з`явився, причин неявки суду не повідомив, був повідомлений належним чином, що не перешкоджає розгляду клопотань.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши клопотання про закриття провадження у справі, суд приходить на наступного висновку.

Судом встановлено, що 12.03.2020 року Тлумацька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Івано-Франківської обласної ради надала державному реєстратору перелік документів для проведення реєстраційної дії Державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті ліквідації , про що свідчить копія відповідного опису документів наданих державному реєстратору. 12.03.2020 року державним реєстратором Тлумацької РДА Івано-Франківської області Стасюк ОСОБА_2 . ОСОБА_3 проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи, а саме ліквідацію Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради, що підтверджується копією витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 25198598 від 12.03.2020 року. Документи, які відповідно до законодавства підлягають довгостроковому зберіганню Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату за 1944-2019 роки передані на державне зберігання до архівного відділу райдержадміністрації, про що свідчить копія інформаційного листа Архівного відділу Тлумацької РДА Івано-Франківської області.

Відповідно до вимог п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Враховуючи вищевказане, вивчивши матеріали справи, беручи до уваги, що припинено державну реєстраціююридичної особи в результаті ліквідації Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради, що являється по даній справі третьою особою на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, а також те, що безпосереднім керівником даної установи являвся відповідач по справі - виконувач обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчук Р.О., суд вважає, що клопотання представника відповідача Івано-Франківської обласної ради Дмитрука Д.В. та виконувача обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. слід задовольнити частково, та закрити провадження у справі щодо позовних вимог пред`явлених до виконувача обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Руслана Орестовича та третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Івано-Франківської обласної ради, у зв`язку з припиненням юридичної особи, яка є однією із сторін у справі. Позовні вимоги в частині визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року, вважати пред`явленими до правонаступника-власника, а саме до Івано-Франківської обласної ради.

Керуючись п. 7 ч. 1 ст. 255, ст.ст. 260-261, 279, 353-355 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання про закриття провадження у справі задовольнити частково.

Провадження у справі щодо позовних вимог ОСОБА_1 до виконувача обов`язків директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Руслана Орестовича, та щодо третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Івано-Франківської обласної ради, - закрити.

Позовні вимоги в частині визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року, вважати пред`явленими до правонаступника-власника, а саме до Івано-Франківської обласної ради.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського Апеляційного суду через Тлумацький районний суд Івано-Франківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, що є датою її ухвалення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до п. 3 розділу ХІІ Прикінцеві положення Цивільного процесуального кодексу України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), процесуальний строк, визначений ст. 354 Цивільного процесуального кодексу України для апеляційного оскарження продовжується на строк дії такого карантину.

ГоловуючийУ.Ю. Луковкіна

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено12.06.2020
Номер документу89756327
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —353/451/19

Ухвала від 28.07.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні