Ухвала
від 01.07.2020 по справі 353/451/19
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/451/19

Провадження № 2/353/11/20

У Х В А Л А

01 липня 2020 рокум.Тлумач

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої-судді Луковкіної У.Ю.,

з участю: секретаря судового засідання - Мороз М.І.,

позивача - ОСОБА_1 та її представника - адвоката Жарського Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тлумачі в порядку спрощеного позовного провадження клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Жарського Тараса Володимировича про залучення до участі у справі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року ,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області на розгляді перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року.

Представник позивачки ОСОБА_1 - адвокат Жарський Т.В. в судовому засіданні подав письмове клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, яке також в судовому засіданні підтримала позивачка ОСОБА_1 . Своє клопотання обґрунтував тим, що Івано-Франківська обласна рада була власником (засновником) ліквідованої на даний момент Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради, де працювала позивачка ОСОБА_1 , та є власником (засновником), новоствореної на базі вказаної школи-інтернату юридичної особи - Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради. Також додав, що між сторонами по справі підписано меморандум, в якому відображені шляхи врегулювання спору, шляхом укладення мирової угоди, для виконання умов якої також необхідно залучити до участі у справі Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради.

Представник відповідача Івано-Франківської обласної ради та представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору , Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, в судове засідання не з`явились, були належним чином повідомлені про розгляд справи, проте в телефонному режимі повідомили про проведення судового засідання 01.07.2020 року без їх участі.

Заслухавши думку присутніх в судовому засіданні учасників справи, дослідивши клопотання представника позивачки про залучення до участі у справі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, суд приходить на наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З матеріалів справи вбачається, що Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради є новоствореною юридичною особою, утвореною на базі Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради, у зв`язку з її ліквідацією.

Згідно виписок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що Івано-Франківська обласна рада є власником (засновником), як Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, так і ліквідованої Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради, у якій працювала позивачка ОСОБА_1 .

Враховуючи вищенаведене, з метою надання сторонам можливості врегулювати спір шляхом укладення мирової угоди та для подальшого забезпечення виконання прийнятого судом рішення по справі, суд вважає, що клопотання представника позивача слід задовольнити та залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, оскільки прийняте судом рішення по справі може вплинути на його права та обов`язки.

Керуючись ст.ст. 53, 260-261 , 279 ЦПК України, суд,-

П О С ТА Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Залучити Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради (ідентифікаційний код юридичної особи 43128644, вул. Грушевського, 12, м. Тлумач Івано-Франквської області) до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року, в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Встановити третій особі на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову, які слід надіслати на адресу суду, копія яких також повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Також у разі подання відповідачем відзиву на позовну заяву, встановити третій особі на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, п`ятиденний строк з дня його отримання, для подання письмових пояснень щодо відзиву, які слід надіслати на адресу суду, копія яких також повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до початку розгляду справи по суті.

Копію ухвали направити учасникам справи. Надіслати третій особі на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору інформацію про її процесуальні права і обов`язки.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно після її проголошення.

Головуючий У. Ю. Луковкіна

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення01.07.2020
Оприлюднено02.07.2020
Номер документу90132575
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —353/451/19

Ухвала від 28.07.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні