Ухвала
від 28.07.2020 по справі 353/451/19
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/451/19

Провадження № 2/353/11/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 липня 2020 рокум.Тлумач

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючої - судді Луковкіної У.Ю.,

за участю секретаря судового засідання - Мороз М.І.,

позивача - ОСОБА_1 та її представника - адвоката Жарського Т.В.,

представника відповідача Івано-Франківської обласної ради - Дмитрука Д.В.,

представника третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради - Хімейчука Р.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тлумачі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області на розгляді перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року.

28.07.2020 року сторони подали до суду спільну заяву про затвердження мирової угоди по справі № 353/451/19, укладеної між сторонами по справі, в якій вони просять затвердити укладену між ними мирову угоду та закрити провадження у справі.

Так, відповідно до заяви, яка містить умови мирової угоди від 28.07.2020 року, сторони домовились про наступне:

1. Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради бере на себе зобов`язання працевлаштування ОСОБА_1 в строк не пізніше одного місяця з моменту набрання законної сили рішенням суду.

2. ОСОБА_1 відмовляється від позовних вимог, які є предметом цивільного спору в рамках справи № 353/451/19, що перебуває на розгляді в Тлумацькому районному суді Івано-Франківської області.

Позивачка ОСОБА_1 та її представник - адвокат Жарський Т.В. в судовому засіданні підтримали заяву про мирову угоду. Вказали, що їм відомі наслідки укладення та затвердження мирової угоди судом.

Представник відповідача Івано-Франківської обласної ради в судовому засіданні підтримав заяву про мирову угоду, просив її затвердити. Наслідки укладення та затвердження мирової угоди судом йому відомі. Ствердив, що Івано-Франківська обласна рада є засновником Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, в який за умовами досягнутої мирової угоди має бути працевлаштована позивачка.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Івано-Франківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради - Хімейчук Р.О., в судовому засіданні підтримав заяву про мирову угоду, проти її затвердження не заперечує.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, в судове засідання не з`явився, був належним чином повідомлений про розгляд справи.

Дослідивши матеріали справи та заяву про мирову угоду від 28.07.2020 року суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до положень ч. 7 ст. 49 ЦПК України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Частинами 1, 2 ст. 207 ЦПК України визначено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 4 ст. 207 ЦПК України, укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Вивчивши зміст заяви про мирову угоду, суд приходить до висновку, що укладення мирової угоди та її зміст не суперечить вимогам закону, умови мирової угоди не порушують права чи охоронювані законом інтереси сторін та інших осіб, стосуються лише прав та обов`язків сторін і сторони наполягають на її затверджені.

В судовому засіданні сторони ствердили про обізнаність щодо правових наслідків підписання та виконання даної угоди, тому суд вважає за можливе затвердити мирову угоду сторін, а провадження по справі закрити.

Відповідно до ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленим Законом України Про виконавче провадження . У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Згідно умов заяви про мирову угоду судові витрати понесені позивачкою покладаються на неї.

Керуючись ст. ст. 49, 207, 208, 255, 260-261, 268, 352, 354 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

У справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року, затвердити мирову угоду, укладену 28 липня 2020 року між сторонами по справі, на наступних умовах:

1.Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради (вул. Грушевського, 12, м. Тлумач Івано-Франквської області, код ЄДРПОУ 43128644) бере на себе зобов`язання працевлаштувати ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) в строк не пізніше одного місяця з моменту набрання законної сили ухвали суду про затвердження мирової угоди.

2. ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) відмовляється від позовних вимог, які є предметом цивільного спору в рамках справи № 353/451/19, що перебуває на розгляді в Тлумацькому районному суді Івано-Франківської області.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської обласної ради, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей Івано-Франківської обласної ради, про визнання незаконним рішення Івано-Франківської обласної ради №1087-27/2019 від 01.03.2019 року та визнання незаконним і скасування наказу виконуючого обов`язки директора Тлумацької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради Хімейчука Р.О. № 40 від 07.03.2019 року - закрити, у зв`язку з укладенням мирової угоди та затвердженням її судом.

Роз`яснити учасникам процесу положення ч. 2 ст. 256 ЦПК України, згідно якого повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет із тих самих підстав не допускається.

Ухвала суду про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом і у разі не виконання затвердженої судом мирової угоди дана ухвала суду може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Судові витрати понесені позивачкою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) покласти на її рахунок.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського Апеляційного суду через Тлумацький районний суд Івано-Франківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, що є датою її ухвалення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

ГоловуючийУ. Ю. Луковкіна

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено29.07.2020
Номер документу90636830
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —353/451/19

Ухвала від 28.07.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Мануляк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні