Ухвала
від 11.06.2020 по справі 210/2429/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/2429/20

Провадження № 1-кс/210/1024/20

"11" червня 2020 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в м. Кривому Розі клопотання прокурора другоговідділу процесуальногокерівництва припровадженні досудовогорозслідування територіальнимиорганами поліціїта підтриманнядержавного обвинуваченняуправління наглядуза додержаннямзаконів укримінальному провадженніта координаціїправоохоронної діяльностіпрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_3 про наданнядозволу напроведення огляду в рамках кримінального провадження №42020040000000110, відомості про яке внесені до ЄРДР 20.02.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

11 червня 2020 року прокурор другоговідділу процесуальногокерівництва припровадженні досудовогорозслідування територіальнимиорганами поліціїта підтриманнядержавного обвинуваченняуправління наглядуза додержаннямзаконів укримінальному провадженніта координаціїправоохоронної діяльностіпрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилається на те, що прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020040000000110 від 20.02.2020, у відношенні посадових осіб комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» Криворізької міської ради (01173530), які за попередньою змовою з посадовими особами приватних суб`єктів господарювання, здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на проведення підрядних робіт, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що між комунальним підприємством «Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» Криворізької міської ради, адреса: м. Кривий Ріг, Центрально-Міський район, аеропорт, в особі директора ОСОБА_4 та ПП «ДІНАР ПЛЮС» (ЄДРПОУ 35746790), адреса: м. Кривий Ріг, Металургійний р-н, вул. Віталія Матусевича, буд. 37, Приміщення 1, за результатами проведених відкритих торгів, укладено договір № 4 від 11.03.2019 за предметом «Будівництво огородження території КП Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» на суму 27 631 528,80 грн.

В ході аналізу кошторисної документації до вищевказаних договорів, встановлено, що в ній в порушення норм ДСТУ Б Д.1.1-1-2013 «Правила визначення вартості будівництва», невірно застосовано коефіцієнт для урахування випливу умов виконання будівельних робіт, що в свою чергу призводить до завищення вартості робіт. Крім того, з метою створення умов для розкрадання бюджетних коштів, завищено розрахунок коштів на покриття адміністративних та загальновиробничих витрат.

27.05.2020 проведено тимчасовий доступ до документів за договором № 4 від 11.03.2019 за предметом «Будівництво огородження території КП Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг», під час якого не було отримано будь-якого документу, щодо якості використаних будівельних матеріалів, а також частини робочого проекту, за яким виконувались роботи. У зв`язку з цим, є підстави вважати, що фактично використані будівельні матеріали не відповідають чиним ДБН, ДСТУ та робочому проекту.

Таким чином,у ходідосудового розслідуванняу вказаномукримінальному провадженнівиникла необхідністьу проведенніогляду території,розташованих наній будівельта споруд,з можливістюзалучення експерта(спеціаліста),а самемісця проведенняпідрядних робіт за договором № 4 від 11.03.2019 за предметом «Будівництво огородження території КП Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» на території розташування комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» Криворізької міської ради (код 01173530), що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 1221882200:05:001:0452, має юридичну адресу: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, Аеропорт, з метою огляду та фіксації матеріалів, які було фактично використано для проведення робіт за договором № 4 від 11.03.2019 за предметом «Будівництво огородження території КП Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг», з можливістю вилучення їх зразків у кількості, необхідній для їх дослідження та випробування, тобто з метою виявлення та фіксації, вилучення відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні.

Єдиним можливим та необхідним у даному випадку шляхом для законного отримання доступу до вказаної території, використаних матеріалів, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні, є проведення огляду місця виконання підрядних робіт на території розташування комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» Криворізької міської ради (код 01173530), що знаходиться в м. Кривий Ріг на земельній ділянці з кадастровим номером 1221882200:05:001:0452.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення предметів та документів просить задовольнити клопотання та винести ухвалу про дозвіл на огляд.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Суд, вислухавши слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі з урахуванням наступного.

Судом встановлено, що прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020040000000110 від 20.02.2020, у відношенні посадових осіб комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» Криворізької міської ради (01173530), які за попередньою змовою з посадовими особами приватних суб`єктів господарювання, здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на проведення підрядних робіт, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку жита чи іншого володіння особи.

При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Згідно з ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор, має право до постанови ухвали слідчого суді увійти до житла чи іншого володіння особи, лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідування осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язанні невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно вимог статті 234 КПК України, перевіряючи, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали судді.

Враховуючи наведене, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 233, 234, 237 КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про наявність правових підстав для проведення огляду з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 234 - 236, 237, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурорадругого відділупроцесуального керівництвапри провадженнідосудового розслідуваннятериторіальними органамиполіції тапідтримання державногообвинувачення управліннянагляду задодержанням законіву кримінальномупровадженні такоординації правоохоронноїдіяльності прокуратуриДніпропетровської області ОСОБА_3 про наданнядозволу напроведення огляду в рамках кримінального провадження №42020040000000110, відомості про яке внесені до ЄРДР 20.02.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду території, розташованих на ній будівель та споруд, з можливістю залучення експерта (спеціаліста), за місцем проведення підрядних робіт за договором № 4 від 11.03.2019 по предмету «Будівництво огородження території КП Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг», на території розташування комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг» Криворізької міської ради (код 01173530), що знаходиться на земельній ділянці з кадастровим номером 1221882200:05:001:0452, має юридичну адресу: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, Аеропорт, з метою огляду та фіксації матеріалів, які було фактично використано для проведення робіт за договором № 4 від 11.03.2019 за предметом «Будівництво огородження території КП Міжнародний аеропорт «Кривий Ріг», з можливістю вилучення їх зразків у кількості необхідній для їх дослідження та випробування.

Виконання ухвали доручити прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів.

Строк дії ухвали складає 30 (тридцять) днів з дня її постановлення.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89774313
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —210/2429/20

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 11.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 11.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні