Ухвала
від 12.06.2020 по справі 360/1628/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

12 червня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/1628/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Секірська А.Г., розглянувши у в порядку письмового провадження питання про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 (далі - позивач) до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі - відповідач), в якому позивач просить суд:

- визнати протиправними дії відповідача по припиненню нарахування і виплати позивачу з травня 2014 року щомісячних страхових виплат та скасувати його рішення (якщо таке є) про припинення щомісячних страхових виплат та зобов`язати відповідача поновити виплату позивачу щомісячних страхових виплат;

- стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість по щомісячним страховим виплатам за період з травня 2014 року по даний час.

Ухвалою суду від 08.05.2020 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, справу вирішено розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Під час судового розгляду справи судом встановлено, що у позовній заяві позивач зазначає, що з метою досудового врегулювання спору, у січні 2020 року ним направлено заяву до відповідача у якій позивач просив поновити виплату щомісячних страхових виплат, виплатити заборгованість зі страхових виплат та надіслати копію рішення про припинення виплати страхових виплат.

Разом з тим копії зазначеної заяви матеріали справи не містять.

Також в матеріалах справи відсутня інформація стосовно того, якому органу соціального страхування були передані повноваження відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луганську, у якому перебував на обліку позивач до травня 2014 року та в якому саме відділенні органів соціального страхування перебуває на обліку ОСОБА_1 станом на теперішній час.

Частиною четвертою статті 9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої, шостої та сьомої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребувані доказів суд постановляє ухвалу.

З вищевикладених підстав суд вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати від відповідача докази, яких, на думку суду, не вистачає для з`ясування всіх обставин у справі.

Письмовими доказами відповідно до частини першої статті 94 КАС України є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно з частинами другою, четвертою, п`ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Враховуючи вищевикладене, з метою, повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області засвідченої належним чином копії заяви позивача, з якою він у січні 2020 року звертався з вимогою поновити виплату щомісячних страхових виплат, виплатити заборгованість зі страхових виплат та надіслати копію рішення про припинення виплати страхових виплат; інформацію стосовно того, якому органу соціального страхування передано повноваження (та у якому обсязі) відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луганську, в якому до 2014 року перебував на обліку позивач; відомості щодо законодавчого врегування питання щодо ведення обліку потерпілих та виплати їм страхових платежів безпосередньо відповідачем.

Керуючись статтями 9, 49, 77, 79, 80, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області наступні документи:

- засвідчену належним чином копію заяви ОСОБА_1 , з якою він у січні 2020 року звернувся до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області з вимогою поновити виплату щомісячних страхових виплат, виплатити заборгованість зі страхових виплат та надіслати копію рішення про припинення виплати страхових виплат;

- інформацію стосовно того, якому органу соціального страхування та у якому обсязі були передані повноваження відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Луганську;

- відомості щодо законодавчого врегування питання щодо ведення обліку потерпілих та виплати їм страхових платежів безпосередньо Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області як суб`єктом владних повноважень.

Витребувану інформацію надати у строк до 01.07.2020.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя А.Г. Секірська

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.06.2020
Оприлюднено14.06.2020
Номер документу89780271
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/1628/20

Постанова від 14.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 10.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Рішення від 09.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 12.06.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 22.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні