Ухвала
від 09.06.2020 по справі 392/2/20
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/2/20

Провадження № 2/392/351/20

УХВАЛА

09 червня 2020 року м. Мала Виска

Маловисківський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Березія Ю.А.,

при секретарі Касьян З.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту прийняття спадщини, визнання права власності в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В :

На стадії підготовчого судового засідання представником позивача надіслано клопотання про витребування доказів, а саме про витребування з Маловисківської районної державної нотаріальної контори Кіровоградської області інформації про наявність чи відсутність заповітів, спадкових договорів, спадкових справ та виданих свідоцтв про право на спадщину та копій вказаних документів щодо померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 та виклик до суду в якості свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Відповідачем надіслано клопотання про витребування з архіву Маловисківського районного суду Кіровоградської області цивільної справи 392/1533/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним.

Клопотання представника позивача підлягає частковому задоволенню, а клопотання відповідача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно частин 2 - 5 статті 12 ЦПК України учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Порядок витребування доказів урегульовано статтею 84 ЦПК України.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів.

Приписи вищезазначених законів вказують на те, що суд зобов`язаний сприяти у витребуванні доказів учасникам справи.

Відповідно до статті 76 ЦПК України відомості, які знаходяться в цивільній справі, можуть бути доказами, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За змістом статті 18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і виконанню

на всій території України.

Тому, для задоволення клопотання відповідача є законні підстави.

Клопотання представника позивача про виклик свідків узгоджується з положеннями статті 12 ЦПК України.

Між тим, для витребування з Маловисківської районної державної нотаріальної контори Кіровоградської області інформації про наявність чи відсутність заповітів, спадкових договорів, спадкових справ та виданих свідоцтв про право на спадщину та копій вказаних документів щодо померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 - підстави відсутні, оскільки судом задоволено клопотання про витребування попередньої судової справи, в якій знаходиться копія спадкової справи щодо майна померлого.

Керуючись статтями 259, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача задовольнити частково.

Викликати для надання показань у судовому засіданні свідків ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_6 ( АДРЕСА_3 ).

У задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

Клопотання відповідача задовольнити.

Витребувати з архіву Маловисківського районного суду Кіровоградської області цивільної справи 392/1533/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

суддя

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено15.06.2020
Номер документу89797166
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/2/20

Постанова від 19.01.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 19.01.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 22.09.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 30.06.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні